aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑΕΚ: Οι αριθμοί λένε… χειρότερα και από πέρσι!

ΑΕΚ: Οι αριθμοί λένε… χειρότερα και από πέρσι!

Η καταστροφική ήττα από τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ (1-2) προσγείωσε ανώμαλα την ΑΕΚ, που από εκεί που ήλπιζε πως θα πλησιάσει κι άλλο τον Ολυμπιακό, βρέθηκε από τη δεύτερη στην τρίτη θέση και το -10. Κι ενώ χθες νωρίς το απόγευμα οι πιο αισιόδοξοι φίλοι της έκαναν όνειρα ακόμη και για πρωτάθλημα, λίγη ώρα αργότερα οι πιο απαισιόδοξοι άρχισαν να φοβούνται πως θα τεθεί σε κίνδυνο ακόμη και αυτή η έξοδος στην Ευρώπη.

Μια ματιά στους αριθμούς και σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές επιδόσεις καταδεικνύει πως η φετινή ΑΕΚ-παρότι δεδομένα διαθέτει περισσότερη ποιότητα και πιο πολλές λύσεις-έχει ανάλογα κακή πορεία με την περσινή. Ου μην και χειρότερη…

Μετά από 17 αγωνιστικές φέτος η «Ένωση» είναι τρίτη, με 33 βαθμούς (10 νίκες, 3 ισοπαλίες, 4 ήττες) και στο -10 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Πέρσι, στον ίδιο αριθμό αγώνων, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν στους 36 βαθμούς (11 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες), δεύτεροι στη βαθμολογία και στο -9 από τον Ολυμπιακό έχοντας ελάχιστες διαφορές στον συντελεστή των γκολ (30-18 και +12 φέτος, 29-18 και +11 πέρσι σε 17 αγώνες).

Μάλιστα, η φετινή ΑΕΚ έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα μπροστά της, αφού στις εναπομείνασες εννιά αγωνιστικές έχει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας Ολυμπιακό, Άρη και Παναθηναϊκό και εντός έδρας τον ΠΑΟΚ. Πέρσι, μετά από 17 αγωνιστικές, είχε να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας, τον Άρη εντός, ενώ είχε… ξεμπερδέψει με τον Ολυμπιακό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ