aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑΕΚ με ουσία και ντεμπούτο με το δεξί για τον Γιαννίκη!

ΑΕΚ με ουσία και ντεμπούτο με το δεξί για τον Γιαννίκη!

Είχε ουσία στο ντεμπούτο του Αργύρη Γιαννίκη η ΑΕΚ! Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έθελξαν με την απόδοσή τους, αλλά ήταν αποτελεσματικοί κόντρα στον ανούσιο Ατρόμητο και έφτασαν στο 3-0 επί του Ατρόμητου, πετυχαίνοντας δεύτερη σερί νίκη και πιάνοντας ΠΑΟΚ και Βόλο στη 2η θέση.

Αραούχο, Τσούμπερ και Βράνιες τα γκολ των νικητών, που έφτασαν τους 13 βαθμούς, αφήνοντας στον… πάτο της βαθμολογίας με 2 βαθμούς τους Περιστεριώτες. Στον Βόλο παίζει την άλλη αγωνιστική η ΑΕΚ, εντός με τον Ιωνικό ο Ατρόμητος που αναζητά την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Το ματς

Εξαιρετικά στημένος στον αγωνιστικό χώρο ο Ατρόμητος. Με τις γραμμές του κοντά και πρέσινγκ στην μπάλα, δυσκόλευε αρκετά την ΑΕΚ στην κυκλοφορία και ορισμένες φορές την υποχρέωνε σε αβίαστα λάθη, χωρίς όμως όσες φορές έκλεβε μπάλες να καταφέρει να έχει ουσία στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Την ίδια ώρα, η Ένωση έβλεπε τον Τσούμπερ να είναι καλά κλεισμένος και να μην τροφοδοτείται, αλλά την ίδια ώρα έδινε πλάτος στο γήπεδο και αυτό εκμεταλλεύτηκε στην πρώτη της φάση για να ανοίξει το σκορ. Ήταν το 24ο λεπτό όταν ο Λιβάι Γκαρσία πόνταρε στην ταχύτητά του και προσπέρασε εύκολα τον Καστεγιάνο, γυρίζοντας στον Αραούχο που σκόραρε από τη μικρή περιοχή για το 1-0.

Το γκολ αυτό όμως δεν άλλαξε το ματς. Ο Ατρόμητος ήταν καλά οργανωμένος πίσω από την μπάλα, έψαχνε την κόντρα, φώναξε για πέναλτι λίγο πριν βρεθεί πίσω στο σκορ (σσ. επαφή εκτός περιοχής του Ρότα με τον Κλωναρίδη) αλλά μονίμως δεν έβρισκε την σωστή επιλογή όταν πλησίαζε την αντίπαλη περιοχή. Ο Μήτογλου ήταν εξαιρετικός στο ντεμπούτο του, ο καλύτερος βασικά των τεσσάρων της άμυνας, με τον Γέβτιτς που ξεκίνησε να αποχωρεί με διάστρεμμα για να δώσει τη θέση του στον Μάνταλο στο 36’. Με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό η Ένωση απέκτησε καλύτερη κυκλοφορία και έναν συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση, αλλά το προβάδισμά της δεν διευρύνθηκε αφού δεν είχε ουσιαστικές ευκαιρίες και πήγε με το υπέρ της 1-0 στα αποδυτήρια.

Στο ίδιο τέμπο κύλησε και το δεύτερο μέρος, έχοντας εμφανώς περισσότερες ευκαιρίες πάντως μπροστά στις δύο εστίες. Μάνταλος και Λιβάι Γκαρσία απείλησαν σε διάστημα ενός λεπτού αλλά χωρίς να βρουν γκολ, με τον Ατρόμητο να έχει τις δύο στιγμές του για να σκοράρει και να φέρει το ματς στα ίσα. Η πρώτη ήρθε στο 58’ όταν ο Μουνίθ με τρομερή κάθετη βρήκε τον Κλωναρίδη στην πλάτη του Βράνιες, αλλά το τελείωμα του Έλληνα μεσοεπιθετικού ήταν κάκιστο, ενώ στο 65’ και μετά το γύρισμα του Βασιλαντωνόπουλου, κανείς εκ των Μουνίθ, Ντένιτς δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Τα λεπτά περνούσαν, η ΑΕΚ έψαχνε τη μία φάση που θα της έφτανε για να κάνει δύο τα τέρματά της και να κλειδώσει ουσιαστικά το τρίποντο και το βρήκε. Ο Άμραμπατ κέρδισε πέναλτι από τον Γκαλβάο, με τον Τσούμπερ να μην μπορεί να νικήσει τον Πίριτς από την άσπρη βούλα και τον Βράνιες να σκοράρει στην επαναφορά. Μετά την εξέταση του VAR, πάντως, δόθηκε επανάληψη αφού ο Χατζηϊσαΐας είχε μπει νωρίτερα στην περιοχή και ο Τσούμπερ με καλύτερη εκτέλεση στην ίδια (δεξιά) γωνία, έγραψε το 2-0 στο 78’. Στα… καπάκια και με την ψυχολογία υπέρ τους, οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με τον Μάνταλο να… μοιράζει μέσω κόρνερ και τον Βράνιες να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Μήτογλου, Βράνιες, Ρότα, Σιμόες (84′ Σάκχοφ), Σιμάνσκι (67′ Λε Ταλέκ), Γέβτιτς (35′ Μάνταλος), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (67′ Άμραμπατ), Αραούχο (84′ Ανσαριφάρντ)

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Καστεγιάνο, Βασιλαντωνόπουλος, Στρούγγης, Χατζηϊσαΐας, Γκαλβάο, Ντένιτς, Σάλομον, Μουνίθ (69′ Σπιριντόνοβιτς), Κλωναρίδης (85′ Κωτσόπουλος), Κουλούρης (69′ Μπεντινέλι)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ