aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑΕΚ με άγχος αλλά και... φτερά στη Λαμία

ΑΕΚ με άγχος αλλά και… φτερά στη Λαμία

«Μπάσιμο» με το… δεξί στο 2022 και για την ΑΕΚ, η οποία την Τετάρτη (5/1) αποχώρησε με το υπέρ της 2-0 από την έδρα της Λαμίας, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League 1.

Καλή κατά διαστήματα η «Ένωση», η οποία όμως για ακόμα ένα παιχνίδι που προηγήθηκε, δεν κατάφερε να το «καθαρίσει» άμεσα. Ωστόσο, η ομάδα της Φθιώτιδας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα δικαιώματα που της έδωσε η ανασταλτική συμπεριφορά των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι έφτασαν στο «διπλό» χάρη στα γκολ των δύο πλάγιων χαφ της. Ο Γκαρσία άνοιξε το σκορ στο 29′, με τον Άμραμπατ να καθαρίζει το ματς στο 83′.

Ένα αποτέλεσμα που πηγαίνει τη 2η ΑΕΚ στο -8 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (ματς λιγότερο) και στο +5 από τον 3ο ΠΑΟΚ (ματς λιγότερο), τον οποίο αντιμετωπίζει την ερχόμενη Κυριακή. Από την άλλη, η Λαμία παρέμεινε η μοναδική ομάδα στη Λίγκα χωρίς εντός έδρας νίκη, ούσα στη 12η θέση (11β.), στο +2 από τον προτελευταίο Ατρόμητο (αγώνα λιγότερο) και στο +4 από τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης (τέσσερις αγώνες λιγότερους).

Ιδιαίτερα φορτισμένο το κλίμα πριν τη σέντρα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη στη μνήμη των Στέλιου Σεραφείδη και Κώστα Γενεράκη.

Το ματς

Η αναμέτρηση άρχισε με φάση για τη Λαμία, καθώς μόλις στο 2′ ο Μήτογλου προέβη σε ασταθές διώξιμο, με τον Νούνιες να πιάνει το σουτ εκτός περιοχής και τον Τσιντώτα να αποκρούει. Ακόμα ένας λάθος υπολογισμός από παίκτη της ΑΕΚ, αυτή τη φορά από τον πορτιέρε της στο 7′, έδωσε… δικαιώματα στους γηπεδούχους, με τον Τζαβέλλα ωστόσο να προλαβαίνει να απομακρύνει.

Γενικά, οι «κιτρινόμαυροι» δυσκολεύονταν να αναπτυχθούν ορθολογικά στο πρώτο εικοσάλεπτο. Ο πιο δραστήριος παίκτης τους σ’ αυτό το διάστημα, Νόρντιν Άμραμπατ, ήταν εκείνος που δημιούργησε την καλύτερή τους στιγμή, όταν στο 12′ έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά, με τον Γκαρσία να πετάγεται απέναντι στη γωνία της μικρής περιοχής, στέλνοντας την μπάλα με μονοκόμματο σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Παρόλα αυτά, μετά το 20′ η ΑΕΚ άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της, απειλώντας αρχικά με τον Ανσαριφάρντ στο 27′. Για να φτάσουμε στο 29′, όταν η μπάλα έπεσε από μεγάλο ύψος, με τον Γκαρσία να σουτάρει από τα όρια της μεγάλης περιοχής πριν προσγειωθεί στο έδαφος, στέλνοντάς τη στην κάτω αριστερή γωνία και στα δίχτυα για το 0-1.

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ της στα επόμενα λεπτά, πιέζοντας και για δεύτερο γκολ. Ο Σαράνοφ είχε απάντηση στο δυνατό διαγώνιο τελείωμα του Σιμάνσκι στο 34′, με το μακρινό σουτ του Άμραμπατ στο 35′ να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ωστόσο, η Λαμία αύξησε την πίεσή της στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, απειλώντας με τη σέντρα του Σαραμαντά στο 44′ και με το πλασέ του Τζανδάρη από το ύψος της μικρής περιοχής στο 45′. Καμία εξ αυτών των φάσεων δεν οδήγησε σε γκολ, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη 1-0.

Η ΑΕΚ οπισθοχώρησε αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε δύο καλές στιγμές, στο 59′ με το σουτ του Σιμάνσκι, ύστερα από ωραία αντεπίθεση και στο 63′ με το διαγώνιο τελείωμα του Άμραμπατ. Όμως, εν συνεχεία κινδύνεψε σ’ αρκετές περιπτώσεις από τη Λαμία, η οποία αξιοποίησε τα κακώς κείμενα στην ανασταλτική της συμπεριφορά. Κορυφαίες φάσεις για τους γηπεδούχους εκείνες με τον Αραμπούλι στο 67′ και του Τάιρον στο 76′.

Και αφού δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της η Λαμία, η ΑΕΚ μπόρεσε να «κλειδώσει» τη νίκη της στο 83′: Ο Άμραμπατ έφυγε στην κόντρα σπάζοντας στον Γέβτιτς. Ο Σαράνοφ απέκρουσε το σουτ του Ελβετού άσου σε πρώτο χρόνο, αλλά δεν είχε απάντηση και στο πλασέ του πρώτου, όταν εκείνος πήρε το «ριμπάουντ», διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

Μάλιστα, ο Χατζισαφί, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-3 στο 89′, ωστόσο αστόχησε από πλεονεκτική θέση, στην τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ – Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Σαραμαντάς – Τζανδάρης (64′ Τάιρον), Μπεχαράνο – Ελευθεριάδης, Νούνιες (82′ Τσούκαλος), Ρόμανιτς – Αραμπούλι (82′ Καραμάνος).

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας – Σβάρνας, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι – Λε Ταλέκ (71′ Σιμόες), Σιμάνσκι (76′ Σάκχοφ) – Άμραμπατ, Μάνταλος (86′ Χατζισαφί), Γκαρσία – Ανσαριφάρντ (71′ Γέβτιτς).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ