aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑΕΚ Αθηνών: Ο Πινέδα είτε θα κλείσει ένα μεγάλο ζήτημα είτε θα ανοίξει πέντε καινούργια

ΑΕΚ Αθηνών: Ο Πινέδα είτε θα κλείσει ένα μεγάλο ζήτημα είτε θα ανοίξει πέντε καινούργια

Η ΑΕΚ θα κάνει το καλύτερο που μπορεί ώστε να διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό της τον Μεξικανό μεσοεπιθετικό Ορμπελίν Πινέδα.

Είναι ο ποδοσφαιριστής για τον οποίο ο Ματίας Αλμέιδα επέμεινε τόσο πολύ το καλοκαίρι του 2022, κάμπτοντας εν τέλει και τις αντιστάσεις όσων στην ομάδα υποστήριζαν -και δικαιολογημένα σε σημαντικό βαθμό- ότι η Ένωση δεν θα έπρεπε να μπλέξει με υποθέσεις δανεικών παικτών για τους οποίους δεν ήταν δυνατόν να εξασφαλιστούν προϋποθέσεις αγοράς τους.

Τελικά, ο Αργεντινός κόουτς είχε δίκιο όταν εντός της ΑΕΚ ισχυριζόταν ότι με τον Πινέδα, έστω και με “ξερό” δανεισμό -δηλαδή δίχως οψιόν αγοράς-, η ομάδα θα ενίσχυσε σε σημαντικό βαθμό τις πιθανότητές της να γίνει διεκδικήτρια του τίτλου.

Με εννέα γκολ και τρεις ασίστ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο 27χρονος Μεξικανός έκανε σημαντική διαφορά. Αλλά δεν είναι μόνο τα στατιστικά επιτεύγματά του αυτά που θα λείψουν από την ομάδα, εφόσον εν τέλει δεν καταστεί εφικτή η παραμονή του.

Ο πιο δυνατός κρίκος

Δια γυμνού οφθαλμού, ο Αλμέιδα ήταν ο πιο δυνατός κρίκος στην αγωνιστική αλυσίδα της ΑΕΚ. Με εκείνον παρόντα, όλα έμοιαζαν πιο λειτουργικά, περισσότερο ομαλοποιημένα.

Δίπλα του όλοι απολάμβαναν τις συνεργασίες που δημιουργούσε και είχαν τον καθοδηγητή που έδινε τον τόνο. Τον άνθρωπο που με 2-3 κινήσεις, με 2-3 απαλλαγές, μπορούσε να δημιουργήσει το πλεονέκτημα και να ανοίξει τους ορίζοντες όλων μέσα στο γήπεδο.

Το πιο σημαντικό όλων είναι ότι ο Πινέδα το πετύχαινε σε όποια θέση κι αν ο προπονητής τον εμπιστευόταν. Είτε στον κεντρικό άξονα κοντά στον αμυντικό χαφ, είτε λίγο πιο μπροστά. Είτε αριστερά, είτε δεξιά.

Είτε ακόμα και ως δεξιός μπακ όπως συνέβη κατ’ ανάγκη στο κρίσιμο ματς της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό για τα playoffs και στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με τον ΠΑΟΚ, επειδή ο Ρότα την πρώτη φορά τραυματίστηκε και τη δεύτερη αποβλήθηκε. Ο Μεξικανός αναγκάστηκε να αλλάξει προσανατολισμό την ώρα των αγώνων, αλλά συνέχισε να είναι το σημείο αναφοράς!

Καθοριστική η απόφαση της Θέλτα

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης υποσχέθηκε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό για την παραμονή του, όμως τόνισε επίσης ότι αυτό δεν εξαρτάται μόνο από την ΑΕΚ, παίζει ασφαλώς τον πρώτο και κύριο ρόλο τι ακριβώς θα αποφασίσει η Θέλτα να κάνει μαζί του.

Στην περίπτωση που ο Πινέδα διατηρηθεί στο ρόστερ της Ένωσης, η ομάδα θα έχει κλείσει το μεγαλύτερο θέμα του καλοκαιριού για εκείνη.

Εφόσον δεν τα καταφέρει, θα έχουν ανοίξει πέντε νέα ταυτόχρονα. Διότι δεν θα αναζητά απλά έναν καλό παίκτη, αλλά εκείνον που θα της παίξει 5-6 θέσεις με την ίδια ικανότητα και παράλληλα θα ταυτίζεται τόσο πολύ με το πλάνο και τη φιλοσοφία του προπονητή.

Και μια σημείωση, σε συνδυασμό και με την ενδεχόμενη φυγή του Άμραμπατ. Αν χάσει και τους δύο, η Ένωση θα αναζητεί επί της ουσίας -με μια αμιγώς αριθμητική προσέγγιση, που σίγουρα όμως κάτι λέει- 17 γκολ και επτά ασίστ συνολικά, σε μια σεζόν που ήταν άκρως παραγωγική, αλλά όχι και τόσο αποτελεσματική.

Αυτοί οι δύο έδωσαν ουσία κι αυτή θα πρέπει επαξίως να αποκατασταθεί αν στο απευκταίο σενάριο αποτελέσουν ταυτόχρονα παρελθόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ