aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑΕΚ Αθηνών -Άρης Θεσσαλονίκης: Αμφότεροι με κεκτημένη ταχύτητα στο «κιτρινόμαυρο» ντέρμπι

ΑΕΚ Αθηνών -Άρης Θεσσαλονίκης: Αμφότεροι με κεκτημένη ταχύτητα στο «κιτρινόμαυρο» ντέρμπι

Τα «φώτα» στο ΟΑΚΑ! Το απόγευμα της Κυριακής (31/10, 19:30) η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη στο πιο σημαντικό αλλά και ενδιαφέρον παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της Super League 1.

Αμφότερες οι ομάδες σε εξαιρετικό μομέντουμ. Από τη μία, η «Ένωση» προέρχεται από τρεις σερί νίκες, τις δύο με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της. Την περασμένη Κυριακή (24/10) αποχώρησε με το υπέρ της 3-1 από την έδρα του Βόλου, με τον Στίβεν Τσούμπερ να… οργιάζει (γκολ και δύο ασίστ). Μετά και τα αποτελέσματα του Σαββάτου (30/10), βρίσκεται στην 3η θέση με 16 βαθμούς -όσους έχει και ο 2ος ΠΑΟΚ- ούσα στο -4 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (20β.), με τους δύο τελευταίους βέβαια να έχουν και από ένα ματς περισσότερο.

Την ίδια μέρα (24/10) οι Θεσσαλονικείς συνέτριψαν 5-1 τον Παναιτωλικό στο «Κλ. Βικελίδης» με γκολ και δύο ασίστ του Καμαρά. Αυτό ήταν το δεύτερο σερί τρίποντο για την ομάδα του Άκη Μάντζιου και τέταρτο στα πέντε τελευταία της παιχνίδια. Ο Άρης βρίσκεται στη 10η θέση με οκτώ πόντους. Βέβαια, εάν δεν είχε τιμωρηθεί με το -6, αυτή τη στιγμή θα ήταν 4ος και στο -2 από τη σημερινή του αντίπαλο.

Σε ό, τι αφορά τα δύο απουσιολόγια, ο Λιβάι Γκαρσία… έσπασε τα κοντέρ, ύστερα από τον σοκαριστικό του τραυματισμό στον αυχένα (κάκωση συνδέσμων αυχενικής μοίρας) στην αναμέτρηση του Βόλου και αναμένεται να είναι στην αποστολή. Στην προπόνηση του Σαββάτου ακολούθησε μέρος του κανονικού προγράμματος και δεδομένης και της τεράστιας θέλησής του, το πιο πιθανό είναι να βοηθήσει τους «κιτρινόμαυρους» ξεκινώντας από τον πάγκο. Αντίθετα, δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Άμραμπατ (ρήξη συνδέσμων στον αριστερό ώμο στο ματς με τον Βόλο), Γέβτιτς, Θεοχάρης και Γαλανόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει επιθυμίας του Γιαννίκη και όπως συνέβη και στο εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο, οι παίκτες της «Ένωσης» έμειναν σπίτι τους το Σάββατο και ανήμερα του αγώνα (στις 10:30) θα κάνουν ενεργοποίηση στα Σπάτα. Στη συνέχεια θα γίνει γνωστή η αποστολή, η οποία και θα αποσυρθεί στο ξενοδοχείο.

Από την άλλη, πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε στον Άρη με τον Μάνο, με τον Έλληνα επιθετικό να έχει ίωση και να μην ταξιδεύει στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, δεν βρίσκονται στην αποστολή ούτε οι Μπεναλουάν και Λούμορ, όπως φυσικά και ο μακροχρόνια τραυματίας Άλι.

Η αποστολή του Άρη: Κουέστα, Ντένις, Σιαμπάνης, Γκάμα, Γκαρσία, Ιτούρμπε, Καμαρά, Φαμπιάνο, Σάσα, Μπράμπετς, Μαντσίνι, Εντιαγέ, Μπερτόγλιο, Σάκιτς, Τζέγκο, Ματίγια, Σούντγκρεν, Χαΐροβιτς, Γκάνεα, Ντουάρντε, Δεζηλήσης.

Να σημειωθεί ότι στο ΟΑΚΑ αναμένεται να καταγραφεί η μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου σε εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ, ύστερα από το ξέσπασμα της πανδημίας στην Ελλάδα, με τον κόσμο της «Ένωσης» να έχει… ζεσταθεί από τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας του.

Πιθανές συνθέσεις:

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Σιμόες, Σιμάνσκι – Τάνκοβιτς, Μάνταλος, Τσούμπερ – Αραούχο.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα – Εντιαγέ, Τζέγκο – Μαντσίνι, Μπερτόγλιο, Γκάμα – Καμαρά.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Α’ Βοηθός: Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ
Β’ Βοηθός: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου
4ος Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης
VAR: Κλέι Ρουπέρτι
AVAR: Δημήτριος Σαμοΐλης

Τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος -μαζί με τον Βόλο- έχει η ΑΕΚ, η οποία έχει πετύχει 16 γκολ. Στα 17 τέρματα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος βέβαια έχει και ένα παιχνίδι περισσότερο. Την καλύτερη άμυνα έχει ο Άρης με μόλις τρία τέρματα παθητικό.

Εντός έδρας η ΑΕΚ έχει το απόλυτο με 3/3 νίκες και 7-0 στα τέρματα. Μακριά από το «Κλ. Βικελίδης» ο Άρης μετρά δύο νίκες και μία ήττα (4-2 τα γκολ).

Η ιστορία στα μεταξύ τους παιχνίδια:

Νίκες ΑΕΚ: 59
Ισοπαλίες: 32
Νίκες Άρη: 27

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ:
Νίκες ΑΕΚ: 41
Ισοπαλίες: 14
Νίκες Άρη: 4

Σε κανέναν από τους οκτώ πρόσφατους αγώνες πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων (κανονικής διάρκειας και Playoffs) δεν έχει νικήσει γηπεδούχος. Έχουν σημειωθεί τρεις ισοπαλίες -όλες στην έδρα της ΑΕΚ- και πέντε «διπλά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ