aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑΕΚ Αθ.: Το συμβόλαιο του Γκαρσία και ο επιθετικός που εφόσον προστεθεί θα τον απογειώσει

ΑΕΚ Αθ.: Το συμβόλαιο του Γκαρσία και ο επιθετικός που εφόσον προστεθεί θα τον απογειώσει

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet και η κατάκτηση του τροπαίου είναι αυτό που απασχολεί πρωτίστως τον Ματίας Αλμέιδα, όμως είναι άνθρωπος τόσο πολυπράγμων που δεν γίνεται να μην αφιερώνει πολύ χρόνο και εκτός των καθημερινών προπονητικών υποχρεώσεών του, προκειμένου να έχει σημαίνοντα ρόλο στο σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Κάμποσες είναι οι θέσεις που απασχολούν τον Αργεντινό προπονητή, ας ασχοληθούμε σήμερα με τη εκείνη του φορ. Κι έπεται συνέχεια, σε επόμενα ρεπορτάζ…

Ο Αλμέιδα είδε εξαρχής στον Λιβάι Γκαρσία έναν κυνηγό κορυφής, εντός κι εκτός περιοχής. Τον πήρε από τα πλάγια -ξεπατικώνοντας επί της ουσίας την ιδέα που στα περυσινά playoffs είχε εφαρμόσει από ανάγκη ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος- και τον βοήθησε να μεταλλαχθεί σε έναν στράικερ που αποτελούσε “κακιά ώρα” για τους αντίπαλους στόπερ.

Με 18 γκολ και 6 ασίστ, έως σήμερα καθώς εκκρεμεί ο τελικός, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο Λιβάι έκανε την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του.

Η επέκταση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ -η οποία εκπνέει το καλοκαίρι του 2025 με τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ να διατηρεί έως τότε το 40% των δικαιωμάτων του για ποσό μεγαλύτερο των 2,2 εκατ. ευρώ- θεωρείται δεδομένη ώστε και ο παίκτης να ανταμειφθεί για την εξέλιξή του με καλύτερες αποδοχές.

Έχει το πιο χαμηλό συμβόλαιο από τους πρωτοκλασάτους της ομάδας, κοντολογίς παίρνει λιγότερα από τους Τσούμπερ, Αραούχο, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Πινέδα, Γιόνσον, Μάνταλο, Βίντα.

Η πρόθεσή της ΑΕΚ είναι να μην τον πουλήσει για οτιδήποτε λιγότερο από 18 εκατ. ευρώ, τόσα ακούγεται ότι αξίωσε από τη Μονπελιέ η οποία έδειξε διάθεση να πληρώσει έως 10 εκατ. ευρώ για τον ποδοσφαιριστή από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο.

Υπάρχει λοιπόν πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να συνεχίσει στην Ένωση και για την επόμενη σεζόν, κάτι που θέλει ασφαλώς και ο προπονητής. Τι γίνεται όμως σε αυτή την περίπτωση;

Να βοηθηθεί για να γίνει top class striker
Ο Αλμέιδα, βλέποντας μπροστά, είχε μιλήσει για εκτόξευση του Γκαρσία. Ένα κομμάτι αυτής, διαπιστώθηκε φέτος.

Υπάρχει όμως ακόμα τεράστιο περιθώριο κι ο Αργεντινός δεν πρόκειται να του κόψει τη φόρα, αντιθέτως θα ψάξει τον τρόπο για να τον απογειώσει.

Στο πλαίσιο αυτό, η αναζήτηση για έναν στράικερ όντως υφίσταται, με σκοπό όχι να πετάξει τον Λιβάι από την ενδεκάδα, αλλά να ταιριάξει μαζί του σε διαφορετικά σχήματα από αυτά που είδαμε φέτος.

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από έναν επιθετικό με ευκολία στο σκοράρισμα, ο οποίος ωστόσο θα έχει την ικανότητα του Γκαρσία στο συνδυαστικό παιχνίδι.

Ο Φαν Βερτ είναι ένας καταπληκτικός εκτελεστής, ίσως όμως όχι ο τύπος του φορ που μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στον τρόπο προσέγγισης του Αλμέιδα.

Έχει συμβόλαιο για επιπλέον ένα έτος, όμως όλα είναι ανοιχτά για την περίπτωσή του. Άλλωστε, ο προπονητής έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον 20χρονο Ζίνι, με τον οποίο θέλει να δουλέψει στη θερινή προετοιμασία και να τον βάλει ακόμα περισσότερο στο κλίμα της ομάδας ως χρήσιμη εναλλακτική λύση για την επόμενη σεζόν.

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια κι η πρόκληση του Champions League, απαιτούν προσθήκες ποιοτικές, αλλά όχι πολλές. Η ΑΕΚ θα κινηθεί για 4-5 παίκτες που θα έχουν status εν δυνάμει βασικών, ένας εκ των οποίων θα είναι επιθετικός.

Από εκεί και πέρα, πολλά θα εξαρτηθούν από την υπόθεση Πινέδα. Θα προστεθούν επίσης, στο ρόστερ παίκτες νεαρής ηλικίας με ταλέντο και προοπτική για να συμπληρώσουν θέσεις όπου ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές, είτε με συμβόλαια που λήγουν, είτε με αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών που δεσμεύονται με αυτά.

Έχουμε πολλά να δούμε μπροστά και να αναλύσουμε βάσει του σκεπτικού που έχει ήδη προσδιοριστεί από τον Αλμέιδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ