aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑΕΚ Αθ.: Ο «εραστής δυτικών προαστίων» Τσούμπερ και η κλάση του Σιντιμπέ

ΑΕΚ Αθ.: Ο «εραστής δυτικών προαστίων» Τσούμπερ και η κλάση του Σιντιμπέ

Δύο σημαντικές εκτός έδρας νίκες με την υπογραφή του Στίβεν Τσούμπερ για την ΑΕΚ, η οποία πέρασε από το Περιστέρι και σκαρφάλωσε μόνη στην κορυφή με τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ να δείχνει την κλάση του στη δεξιά πλευρά.

Το ματς στο Περιστέρι αποτελούσε το δεύτερο βήμα που έπρεπε να κάνει η ΑΕΚ μέσα στη… διαβολοβδομάδα που διανύει. Η αρχή είχε γίνει την Κυριακή στο διπλό επί του ΟΦΗ. Και η Ένωση έκανε αυτό που έπρεπε και απέναντι στον Ατρόμητο φεύγοντας και από τα Δυτικά Προάστια με το διπλό που την έστειλε μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena, με το οποίο οι κιτρινόμαυροι ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους για την κανονική διάρκεια της σεζόν.

«Δεν τα κοιτάω αυτά. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε», ανέφερε μετά το τέλος του ματς ο Ματίας Αλμέιδα όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι πλέον πρώτη. Έτσι κι αλλιώς τα πάντα θα κριθούν στα play offs, αλλά ο Αργεντινός τεχνικός έχει πει αρκετές φορές ότι δεν τον απασχολεί ούτε η βαθμολογία ούτε τα αποτελέσματα των άλλων διεκδικητών του τίτλου. Επικεντρώνεται μόνο στη δική του ομάδα, στην οποία το γκολ του Τσούμπερ ήταν αρκετό για να φύγει με τους τρεις βαθμούς.

Δύο σουτ του Τσούμπερ, δύο γκολ, δύο νίκες
Ο 31χρονος Ελβετός μεσοεπιθετικός στα τελευταία παιχνίδια έχει αποκτήσει έναν νέο ρόλο από τον Αλμέιδα, ο οποίος τον τοποθετεί στην κορυφή της επίθεσης λόγω της απουσίας του Λιβάι Γκαρσία. Ο Τσούμπερ έχει γεμίσει αυτοπεποίθηση μετά την επιστροφή του από την επέμβαση και σε αυτό είχε βοηθήσει σημαντικά το γκολ απέναντι στον Ιωνικό που έδωσε το διπλό στην ΑΕΚ μέσα στη Νίκαια στο 92′. Ο Ελβετός ήταν αυτός που καθάρισε και στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Πολύ πιο νωρίς αυτή τη φορά καθώς στο 32′ σκόραρε το γκολ που έκρινε το κιτρινόμαυρο τρίποντο.

Ο Τσούμπερ με δύο «ξερά» σουτ μέσα από την περιοχή σε δύο εκτός έδρας ματς στα δυτικά προάστια, σε Νίκαια και Περιστέρι, μετατρέπεται σε «εραστή δυτικών προαστίων», δίνοντας δύο σημαντικές νίκες της ΑΕΚ (κοινώς 6ποντο, κοινώς όση η διαφορά από τον Ολυμπιακό). Τη δική του υπογραφή έχουν στο… σακούλι οι έξι από τους 59 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει συνολικά η Ένωση στις 25 αγωνιστικές και αυτό στο τέλος μπορεί να αποδειχθεί κομβικό. «Νιώθω πολύ καλά. Το σημαντικό για μένα είναι ότι κερδίζω κάποια λεπτά, αλλά σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα. Νιώθω καλά. Δουλεύουμε καλά εντός κι εκτός γηπέδου. Δουλεύουμε καλά και πρέπει να συνεχίσουμε», ανέφερε μετά το τέλος του ματς στο Περιστέρι ο Τσούμπερ, δείγμα της καλής ψυχολογίας που έχει χτίσει.

Ο Σιντιμπέ έδειξε την κλάση του στη δεξιά πλευρά
Αυτός που ξεχώρισε βέβαια στο Περιστέρι ήταν ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, ο οποίος επιλέχθηκε να ξεκινήσει στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Ρότα από τον Αλμέιδα προκειμένου ο Έλληνας μπακ να πάρει ανάσες και ο Γάλλος διεθνής έκανε ματσάρα σε όλη τη δεξιά πτέρυγα. Ανασταλτικά ήταν απροσπέλαστος, ανέβαινε συνεχώς την πλευρά του, ενώ πατούσε και περιοχή. Είχε την εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι, την ασίστ στο γκολ του Τσούμπερ, και γενικότερα κάθε κίνησή του συνοδευόταν από τη δεδομένη κλάση του.

Μπορεί ο Ρότα να έχει διατηρήσει με το σπαθί του τη θέση του βασικού στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, ωστόσο ο Σιντιμπέ σε αρκετά παιχνίδια που έχει ξεκινήσει βασικός έχει αποδείξει την τεράστια αξία που τον διακρίνει. Ειδικά στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα και με Ολυμπιακό στο Novibet Κύπελλο, και τα δύο στην OPAP Arena, ο 30χρονος Γάλλος μπακ ήταν άψογος, ενώ η χθεσινή του εμφάνιση ήταν η καλύτερη με τη φανέλα της ΑΕΚ. Πλέον στην τελική ευθεία της σεζόν και ενόψει play offs τόσο ο Σιντιμπέ που ανεβαίνει όσο και ο Μοχαμάντι που επέστρεψε αποτελούν δύο εξαιρετικές εναλλακτικές σε Ρότα και Χατζισαφί αντίστοιχα, καθώς οι δύο τελευταίοι έχουν τραβήξει με επιτυχία μεγάλο κουπί μέσα στη σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ