aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΑΕΚ... απόλαυση, «κατάπιε» τον Παναιτωλικό

ΑΕΚ… απόλαυση, «κατάπιε» τον Παναιτωλικό

«Κατάπιε» τον Παναιτωλικό και συνεχίζει η ΑΕΚ! Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα -ο οποίος αποθεώθηκε πολλάκις από τους φίλους του «δικεφάλου»- έπαιξε και πάλι τρομερό ποδόσφαιρο ανά σημαντικά χρονικά διαστήματα, επικράτησε 4-1, έκανε το 9/9 στην OPAP Arena και μείωσε στο -1 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό περιμένοντας το παιχνίδι του με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Για την «Ένωση» σκόραρε όλη της η τετράδα μπροστά, με τους Αραούχο (13′) και Γκαρσία (35′) να της δίνουν προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Πέδρο μείωσε στο 39′ με εκτέλεση πέναλτι, στο δεύτερο γκολ που δέχεται η ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» δεν… μάσησαν, μπήκαν φορτσάτοι στο δεύτερο μέρος και με τα δύο γρήγορα γκολ των Πινέδα (51′) και Άμραμπατ (55′) καθάρισαν το παιχνίδι.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Πινέδα, από κοντά οι Χατζισαφί και Άμραμπατ, αλλά και άλλοι! Στους 19 βαθμούς παρέμεινε ο Παναιτωλικός και στο -7 από εξάδα.

Το ματς

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι, με τον Παναιτωλικό να είναι καλά οργανωμένος. Ωστόσο, πολύ γρήγορα η «Ένωση» πήρε τα ηνία. Πρώτη στιγμή με το σουτ του Γκαρσία (6′) από το όριο της περιοχής να κοντράρει, ενώ στο 10′ ο Ανέστης απέκρουσε την κεφαλιά του Πινέδα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Οι «κιτρινόμαυροι» -με συνεχείς ανακτήσεις της μπάλας- είχαν κλείσει από νωρίς στα καρέ του τον Παναιτωλικό, επιχειρώντας με ωραίες συνεργασίες και από τις δύο πλευρές -κυρίως όμως από αριστερά με Πινέδα-Χατζισαφί.

Εντέλει, η ΑΕΚ βρήκε το γρήγορο γκολ, στο 13′: Προσπάθεια από αριστερά, ο Χατζηθεοδωρίδης απομάκρυνε σε πρώτο χρόνο, αλλά ο Αραούχο με μονοκόμματη σουτάρα με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην κάτω αριστερή γωνία, για το 5ο του τέρμα στη σεζόν. Όπως είναι φυσιολογικό, ο Αργεντινός άσος γνώρισε την αποθέωση απ’ όλο το γήπεδο.

Όπως συνηθίζει, η ΑΕΚ έψαξε άμεσα και το δεύτερο γκολ, με τον Αραούχο να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεών της. Στο 22′ ακόμα ένα μονοκόμματο σουτ του -μετά από εξαιρετική μπαλιά του Σιμάνσκι στην πλάτη της άμυνας- δεν βρήκε στόχο, όπως συνέβη και με το φιλόδοξο ψαλιδάκι που έπιασε στο 28′. Εν συνεχεία, στο 31′, ο Ανέστης έβαλε «στοπ» στη (διπλή) προσπάθεια του Πινέδα.

Για να φτάσουμε στο 35′ και στο 2-0. Και πάλι ωραία συνδυαστική ενέργεια από τα αριστερά, σέντρα του -πολύ δραστήριου- Χατζισαφί, κεφαλιά του Λιβάι ανάμεσα σε δύο παίκτες από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα στα δίχτυα!

Παρόλα αυτά, ο Παναιτωλικός αντέδρασε άμεσα. Στην πρώτη ουσιαστικά στιγμή που απείλησε την άμυνα των γηπεδούχων, ο Χουχούμης σέντραρε, με την μπάλα να βρίσκει στο απλωμένο χέρι του Ρότα. Ο Χρήστος Βεργέτης έδειξε τη βούλα, ο Πέδρο αντιπαρήλθε τον εκκωφαντικό θόρυβο από την εξέδρα και μείωσε σε 2-1 με ψύχραιμη εκτέλεση.

Παρά τις μεγάλες ευκαιρίες του «δικεφάλου» με Άμραμπατ (41′) και Πινέδα (42′), αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα για το πρώτο ημίχρονο, σκορ που αδικούσε την εμφάνιση των γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος όχι μόνο ψύχραιμη (από το γκολ που είχε δεχτεί) αλλά και με το πόδι στο… γκάζι! Κάτι που εξαργύρωσε άμεσα με δύο ακόμα τέρματα που καθάρισαν το ματς. Στο 51′ ο Πινέδα έγραψε το 3-1 με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ύστερα από σέντρα του Άμραμπατ (φάση παρόμοια με το πρώτο μέρος), ενώ στο 55′ ο «δικέφαλος» έτρεξε εξαιρετική αντεπίθεση, με τον Λιβάι να σπάει στον Άμραμπατ που με διαγώνιο τελείωμα προσέθεσε και εκείνος το όνομά του στη λίστα των σκόρερ.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης και «κατάπιναν» τον Παναιτωλικό. Το γήπεδο… κόχλαζε, με τον κόσμο να αποθεώνει τον Αλμέιδα και να ζητά το νταμπλ!

Στο 63′ ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει με τον Κολοβό, ενώ στο 72′ ο Αλμέιδα άλλαξε όλη την τετράδα μπροστά (Τσούμπερ, Φαν Βέερτ, Μάνταλος και Φερνάντες στις θέσεις των Πινέδα, Άμραμπατ, Γκαρσία και Αραούχο).

Στο 76′ ο Ρότα βρέθηκε φάτσα με την εστία, αλλά ο Ανέστης του είπε «όχι». Ακόμα τρεις μεγάλες στιγμές για την ΑΕΚ μέχρι το φινάλε, με Τσούμπερ (84′), Γιόνσον (90’+1′) και Φαν Βέερτ (90’+3′), με την μπάλα να μην μπαίνει στα δίχτυα και το ματς να ολοκληρώνεται στο 4-1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ