aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE85 ημέρες μετά, ο Φορτούνης επέστρεψε…

85 ημέρες μετά, ο Φορτούνης επέστρεψε…

15 Ιουλίου 2021. Ο Κώστας Φορτούνης περνάει την πόρτα του χειρουργείου του Χρήστου Θέου στο θεραπευτήριο Metropolitan. Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού, αναλαμβάνει να αποκαταστήσει τη ζημιά στον πρόσθιο χιαστό του αριστερού γόνατος του κορυφαίου Ελληνα ποδοσφαιριστή. Η εγχείρηση κρίνεται απολύτως επιτυχημένη. Και η δύσκολη πορεία προς την επάνοδο, ξεκινάει.

Εκτοτε, ο «Φόρτου» έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά, με σκοπό να επιστρέψει πιο δυνατός και κυρίως 100% υγιής στη δράση. Με ένα κίνητρό που όμοιό του δεν μπορεί να βρει κανείς: Να τον δει ο γιος του να κάνει αυτά που μπορεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να τον δει με τη φανέλα του Ολυμπιακού, να κυριαρχεί και να ηγείται της ομάδας του. Να σκοράρει, να μοιράζει ασίστ, να κατακτά τίτλους.

Η σημερινή ημέρα, λοιπόν, είναι μία από τις πιο σημαντικές της μακράς και δύσκολης περιόδου αποκατάστασης που πρέπει να περάσει, για να επανέλθει ο Φορτούνης. Για την ακρίβεια, ο 29χρονος επιτελικός μέσος βρίσκεται ακριβώς στη… μέση αυτής της προσπάθειας. Με τη διαφορά ότι αυτό το δεύτερο μισό έχει ακόμη περισσότερη δουλειά.

Αρχής γενομένης από σήμερα. Καθώς 84 ημέρες μετά τη χειρουργική αποκατάσταση της ζημιάς στον χιαστό, ο Φορτούνης επέστρεψε στο γήπεδο. Σήμερα, λοιπόν, λίγες ημέρες αφότου ξεκίνησε τρέξιμο στον διάδρομο, πάτησε και χορτάρι. Ετρεξε για λίγο στο… φυσικό του περιβάλλον. Και πλέον όλα είναι διαφορετικά.

Μια από τις πιο σημαντικές ημέρες για έναν αθλητή που περνάει μια τόσο δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Η επιστροφή στον… χώρο του, στο σπίτι του, εκεί όπου έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Μια ημέρα που επί της ουσίας σημαίνει ότι αρχίζει η πραγματική αντίστροφη μέτρηση. Για να δούμε και πάλι τον πιο ταλαντούχο Ελληνα παίκτη, να επιστρέφει στη δράση. Δυνατός και ακμαίος.

Ιατρικά ο Φορτούνης δεν είναι 100% έτοιμος. Δεν γίνεται να φορτσάρει. Την προηγούμενη φορά επέστρεψε στη δράση σε λιγότερο 5,5 μήνες, τρελαίνοντας όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα για ζημιά στον πρόσθιο χιαστό. Μπορεί να το κάνει και τώρα, εάν το πόδι του ανταποκριθεί το ίδιο καλά, όπως φαίνεται ότι συμβαίνει. Αλλά για να μπει 100% σε πρόγραμμα επιστροφής και να βάλει και μπάλα, πρέπει να περιμένουμε έως τα Χριστούγεννα. Όταν και το πόδι του αναμένεται να έχει ιανθεί πλήρως. Αρα, θα μπορεί να κάνει όλων των ειδών τις ασκήσεις. Ακόμη και με σωματική επαφή.

Με την επιστροφή του στη δράση, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου. Μια επιστροφή που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία. Καθώς και την προηγούμενη φορά, ο αρχηγός του Ολυμπιακού γύρισε έτοιμος. Και με την παρουσία του ομόρφυνε το ποδόσφαιρο της ομάδας του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ