aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Στον Ολυμπιακό ο Βούκοβιτς

Άλλη μια μετεγγραφή του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε επισήμως. Οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον Σέρβο στόπερ Γιάγκος Βούγκοβιτς ο οποίος πέρασε χθες από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Ο νέος άσος του Ολυμπιακού αναχώρησε για το Βέλγιο και αργά το απόγευμα θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία. «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Γιάγκος Βούκοβιτς», αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση των Πειραιωτών.

Ποιος είναι, όμως, ο Γιάγκος Βούκοβιτς; Ο Σέρβος (1,95μ.) γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1988 στο Μπάκο Ντόμπρο Πόλιε της Σερβίας. Έκανε τα πρώτα του βήματα στις Ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα και απ’ εκεί τη σεζόν 2006-07 δόθηκε δανεικός στην ΦΚ Ραντ. Την αμέσως επόμενη σεζόν, η ΦΚ Ραντ τον πρόσθεσε στο ρόστερ της με κανονική μετεγγραφή και στη σερβική ομάδα αγωνίστηκε για δύο σεζόν και αμέσως ξεχώρισε.

Το 2009-10 έκανε το βήμα παραπάνω στην καριέρα του με την Αϊντχόφεν να τον εντοπίζει και τον κάνει δικό της με τη μορφή δανεισμού για μία σεζόν. Άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και ο ολλανδικός σύλλογος κινήθηκε για την απόκτησή του από την ΦΚ Ραντ (όπου και άνηκε κανονικά), τη σεζόν 2010-11. Μία σεζόν αργότερα (2011-12) δόθηκε δανεικός στην Ρόντα και στις 31 Αυγούστου 2013 επέστρεψε στην χώρα του για χάρη της FK Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ, η οποία τον απέκτησε από την Αϊντχόφεν. Στις 7 Ιανουαρίου 2014 η Άτικερ Κόνιασπορ τον ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό της, όπου και αγωνιζόταν μέχρι πρότινος, έχοντας κατακτήσει μάλιστα και ένα κύπελλο Τουρκίας.

Πλέον, αποτελεί μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού! Είναι εν ενεργεία διεθνής με την ομάδα της Εθνικής Σερβίας, καθώς είναι βασικό στέλεχος των «Πλάβι» στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Έχει αγωνιστεί, επίσης και στις μικρότερες εθνικές ομάδες της Σερβίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ