aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Στο… τρένο για Ευρώπη ο Άρης!

Με πρωταγωνιστές τους Μπρούνο Γκάμα και Γιάννη Φετφατζίδη και… κομπάρσο τον Πανιώνιο, ο Άρης πανηγύρισε με σκορ 2-0 στο θερμό «Κλ. Βικελίδης», για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Επιστρέφοντας δυναμικά από την ήττα στο Αγρίνιο, οι Θεσσαλονικείς μέτρησαν σωρό ευκαιριών -και δύο ακόμα τέρματα που δεν μέτρησαν ως οφσάιντ- και εδραιώθηκαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Μάλιστα, εκμεταλλεύτηκαν την απώλεια βαθμών ΟΦΗ και Ξάνθης, ξέφυγαν στο +4 από τους διώκτες τους και ελπίζουν σε… αντίστοιχο αποτέλεσμα του Ατρόμητου (παίζει σε λίγη ώρα με την ΑΕΚ) για να μείνουν μακριά και από αυτόν.

Ο Πανιώνιος από την άλλη δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και, πέρα από την ισχυρή πίεση του αντιπάλου, αντιμετώπισε και τα λάθη που έκαναν οι παίκτες του, ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία στην εκπνοή να μειώσει.

Τα γκολ για τους κιτρινόμαυρους πέτυχαν ο Μπρούνο Γκάμα στο 31’ και ο Γιάννης Φετφατζίδης στο 42’, ενώ Ροζ και Ντουρμισάι έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα σε φάσεις που δεν μέτρησαν ως οφσάιντ.

Το ματς:

Αποφασισμένος να δείξει από την αρχή την ανωτερότητά του μπήκε στο γήπεδο ο Άρης, που είχε την πρώτη του ευκαιρία στα 35 δευτερόλεπτα παιχνιδιού, με σουτ του Μπρούνο Γκάμα που μπλόκαρε σταθερά ο Μαλέρμπ.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους, στριμώχνοντάς τους στην περιοχή τους, ενώ στις λίγες προσπάθειες που βρήκαν για αντεπίθεση, προδόθηκαν από εύκολα ατομικά λάθη. Σάσα και Λάρσον δοκίμασαν σουτ που πέρασαν άουτ στο έκτο και στο δέκατο λεπτό αντίστοιχα, ενώ στο 13’ ο Φετφατζίδης «χόρεψε» την άμυνα του Πανιωνίου, όμως το δυνατό σουτ του βγήκε λίγο έξω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Η παρουσία του Άρη στην περιοχή του Πανιωνίου συνέχισε να είναι έντονη, με τους Γκάμα και Φετφατζίδη να είναι οι κύριοι εκφραστές της επιθετικής δραστηριότητας. Στο 31’, μάλιστα, ο πρώτος από αυτούς χρίστηκε σκόρερ. Ο Μπρούνο Γκάμα, έπειτα από μισή ώρα παιχνιδιού, κατάφερε να νικήσει τον Μάλερμπ με δυνατό σουτ πίσω από το ημικύκλιο της περιοχής για το 1-0.

Αμέσως μετά ο Πανιώνιος είχε την πρώτη του καλή στιγμή με τετ α τετ του Εμμανουηλίδη που με διπλή προσπάθεια ο Κουέστα, ενώ το σουτ του Οικονομίδη κόντραρε και βγήκε άουτ.

Οι «κιτρινόμαυροι», όμως, απάντησαν ξανά με γκολ. Με ασίστ του Ροζ ο Φετφατζίδης βγήκε στο τετ α τετ, πέρασε και τον Μαλέρμπ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

Εξίσου δυνατά ξεκίνησε και το δεύτερο μισό του ματς ο Άρης, με τον Μαλέρμπ να διώχνει αρχικά δυνατό σουτ του Ντίγκινι και τον Γκάμα στην εκτέλεση της φάσης να στέλνει τη μπάλα άουτ. Στο 52’ ο Φετφατζίδης «σέρβιρε» στον Ροζ, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Μαλέρμπ, όμως η φάση δεν μέτρησε ως οφσάιντ, μετά από παρέμβαση του VAR.

Ο ρυθμός έπεσε, με τον Άρη να έχει τον έλεγχο και τον Πανιώνιο να βγαίνει μπροστά με τον Αραμπούλι, που κλείστηκε και το σουτ του πέρασε άουτ.

Στο 82’ ο Ντουρμισάι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως στην αρχή της φάσης ο Μαντσίνι ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 89’ οι «κιτρινόμαυροι» είχαν απίθανη τριπλή φάση, με απόκρουση σε σουτ του Ντουρμισάι, δοκάρι του Μαρτίνες και σουτ του Φετφατζίδη πού κόντραρε στον Ρέντζα πάνω στη γραμμή. Βέβαια, έπειτα από έλεγχο VAR φάνηκε πως στην αρχή της φάσης υπήρχε οφσάιντ.

Στις καθυστερήσεις το σουτ του Μαρτίνες πέρασε άουτ, ενώ αμέσως μετά ο Παπανικολάου έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει για τον Πανιώνιο, με το σουτ του να περνάει έξω από τα δοκάρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ