aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Στο CAS ο Πανιώνιος

Το όνειρο της εξόδου στην Ευρώπη έμεινε τελικά όνειρο για τον Πανιώνιο. Η UEFA έκρινε πως ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης δεν πληροί τις προϋποθέσεις και έτσι χθες δεν άναψε στους Νεοσμυρνιώτες το πράσινο φως για τη συμμετοχή τους στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ωστόσο εξακολουθούν να πιστεύουν πως η προχθεσινή παράσταση στην αρμόδια επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που συνεδρίαζε στο Παρίσι επί του θέματος ήταν άρτια, γι’ αυτό και ετοιμάζονται (εντός 10 ημερών από την κοινοποίηση του σκεπτικού της απόφασης) να προσφύγουν στο CAS (διεθνές αθλητικό δικαστήριο).

Η UEFA δεν δίνει στον Πανιώνιο την άδεια να συμμετάσχει στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά δεν έμεινε με άδεια χέρια, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κατάφερε να την πείσει να μην του επιβληθεί η τριετής επιτήρηση. Και αυτό σημαίνει πως θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη μεταβίβαση των μετοχών από τον Ερασιτέχνη στη νυν διοίκηση και του χρόνου να μην έχει εμπλοκές στην ευρωπαϊκή του έξοδο. Το κυριότερο όμως είναι πως δεν θα του επιβληθούν περιορισμοί στις μεταγραφές.

Στα όσα ερωτήματα όμως προκαλεί αυτός ο διαχωρισμός μεταξύ άδειας για την Ευρώπη και πρωταθλήματος, μιας και θεωρείται μία και αυτή, έχει ακριβώς να κάνει με το σκεπτικό της απόφασης (σ.σ. χθεσινοβραδινές πληροφορίες ήθελαν στον Πανιώνιο να έχει επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιωνόταν), το οποίο χθες κοινοποιήθηκε παράλληλα σε ΕΠΟ και Πανιώνιο.

Και στην ΕΠΟ διευκρίνιζαν πως δεν υπήρχε θέμα ανάκλησης της άδειας του Πανιωνίου για το πρωτάθλημα και ούτε περιορισμοί στις μεταγραφές του. Μάλιστα θύμιζαν πως υπάρχει ως δεδικασμένο η περίπτωση του Παναθηναϊκού το 2013 που, παρότι δεν βγήκε Ευρώπη, δεν είχε επιπτώσεις στις μεταγραφές του.

Οσον αφορά τα μεταγραφικά του Πανιωνίου, ο Τσιλιανίδης θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να μη φορέσει την κυανέρυθρη φανέλα. Επίσης ο Λαμπρόπουλος (φωτό), ο στόπερ της ΑΕΚ, βρίσκεται μια ανάσα από τη Νέα Σμύρνη. Το ίδιο και ο 25χρονος μεσοεπιθετικός του Παναιγιαλείου, Λινάρδος, ενώ εξετάζεται σοβαρά και η περίπτωση του μέσου της Καλλιθέας, Μασένα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ