aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Στάθηκε σαν… παλικ-Άρη στο ΟΑΚΑ!

Ηρωικός βαθμός για τον Άρη στο ΟΑΚΑ!

Οι Θεσσαλονικείς δεν πτοήθηκαν από την αποβολή του Ιντέγε, ούτε και από το αμφισβητούμενο πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε η ΑΕΚ και πήραν την εκτός έδρας ισοπαλία (1-1).

Ελέγχεται ο Ευαγγέλου για τις αποφάσεις του. Στο 53ο λεπτό αποβάλλει τον Ιντέγε για πάτημα στον Μάνταλο, ωστόσο στο τελευταίο ριπλέι που είδαμε φαίνεται ο Νιγηριανός να μην βλέπει πως είναι πεσμένος ο αρχηγός της Ένωσης. Ωστόσο, ο διαιτητής αποφάσισε πως υπήρχε πρόθεση από τον φορ του Άρη και του έδειξε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Επίσης, το πέναλτι που κερδίζει ο Σιμόες από τον Ροζ είναι αμφισβητούμενο αφού ο Γάλλος στόπερ κάνει την προβολή με τάκλιν και στην αρχή βρίσκει την μπάλα, βάζοντας την κόντρα στο σουτ του Πορτογάλου και στη συνέχεια τον βρίσκει.

Ο Λάρσον είχε ανοίξει το σκορ για τον Άρη με κοντινή προβολή μετά το γύρισμα του Κόρχουτ στο 64ο λεπτό, με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει από την άσπρη βούλα με τον Μάνταλο στο 81’. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να αντέξουν και να φύγουν με τον σπουδαίο βαθμό στις αποσκευές τους, με τους παίκτες της Ένωσης να τα… ακούνε από την κερκίδα στο ημίχρονο αλλά και στο φινάλε του ματς για την κάκιστη εμφάνισή τους.

Το ματς

Με διάθεση να ελέγξει τον ρυθμό μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ, με τους παίκτες του Κωστένογλου να διατηρούν την κατοχή και να φτιάχνουν την πρώτη φάση στο 6ο λεπτό όταν ο Ολιβέιρα έκανε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από πλάγια θέση αλλά ο Ροζ του στέρισε το γκολ, διώχνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Αυτή η φάση έδειξε να «ξυπνάει» τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν μικρές αποστάσεις στις γραμμές τους και αυτό τους βοηθούσε στο transition. Η γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και οι συνεχείς εναλλαγές ανάμεσα στους τέσσερις παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα για την ΑΕΚ, με τον Άρη να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Ο Φετφατζίδης είχε κέφια, οι Σάσα και Ματίγια οργάνωναν σωστά το παιχνίδι της ομάδας τους και οι Θεσσαλονικείς άγγιξαν το γκολ με κεφαλιά του Ιντέγε που έδιωξε ο Μπάρκας. Άλλη μία κεφαλιά του Βέλεθ ήταν ακόμη μία καλή στιγμή για τον Άρη, που είχε τον απόλυτο έλεγχο και είχε «βραχυκυκλώσει» τους αντιπάλους του.

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσνα να φανούν απειλητικοί και περίμεναν ορισμένες ατομικές ενέργειες και εκλάμψεις παικτών. Κάτι που συνέβη στο 41ο λεπτό όταν ο Βέρντε με ωραία προσπάθεια και γεμάτο σουτ από πλάγια θέση, είδε την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό «Γ» της εστίας. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με φάση για τον Άρη αλλά ο Φετφατζίδης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ιδανικά την ταχύτατη αντεπίθεση, με τον Μπάρκα να έχει σωστή θέση και να μπλοκάρει την μπάλα.

Η πρώτη «γιούχα» από τον κόσμο έκανε την… εμφάνισή της στο ημίχρονο, βλέποντας την ομάδα τους να είναι αποκαρδιωτική. Δεν έπιασε τόπο, βέβαια, αφού η ΑΕΚ συνέχιζε να παρουσιάζει κακό πρόσωπο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και ο Άρης ήλεγχε το ματς. Ωστόσο, στο 53ο λεπτό οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Ευαγγέλου απέβαλλε τον Ιντέγε για πάτημα στον Μάνταλο, αφού πρώτα είχε συμβουλευτεί το VAR. Ο Νιγηριανός πάτησε στον μηρό τον πεσμένο Μάνταλο, όμως στο τελευταίο ριπλέι της συνδρομητικής τηλεόρασης φάνηκε να μην βλέπει ότι είναι από κάτω του ο αρχηγός της Ένωσης. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν είχε πρόθεση ή όχι ο Ιντέγε.

Τα λεπτά περνούσαν, οι δύο τεχνικοί έκαναν ορισμένες διορθωτικές κινήσεις και ο Μίχαελ Ένινγκ ήταν αυτός που… έπεσε μέσα αφού ο Λάρσον έξι λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Κόρχουτ και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Άρη (0-1). Το ΟΑΚΑ είχε «παγώσει», ο κόσμος γιούχαρε ξανά και οι παίκτες της ΑΕΚ καλούνταν να αλλάξουν το τραγικό τους πρόσωπο και να ψάξουν την ανατροπή. Δυσκολεύονταν πολύ να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή και να φτιάξουν φάσεις και όταν συνέβη αυτό, προήλθε από κάκιστο υπολογισμό του Ροζ που έδωσε την ευκαιρία στον Σιμόες να βγαίνει απέναντι στον Τσιλιγγίρη, με τον τερματοφύλακα του Άρη να βγαίνει νικητής.

Στο 76ο λεπτό, πάντως, ο Ευαγγέλου πήγε ξανά στο VAR ώστε να τσεκάρει περίπτωση πέναλτι. Πριν από ένα λεπτό, λοιπόν, ο Σιμόες έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τον Ροζ να βάζει την προβολή και να βρίσκει την μπάλα αρχικά, κοντράροντας την πορεία της, και στη συνέχεια τον αντίπαλό του. Ο διαιτητής θεώρησε πως υπήρξε παράβαση και έδειξε το σημείο του πέναλτι, απ’ όπου ο Μάνταλος έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ένα γκολ που αμφισβητήθηκε έντονα από παίκτες και τεχνικό επιτελείο του Άρη, με τον Ροζ να κάνει χαρακτηριστική κίνηση προς τον διαιτητή, θέλοντας να τον ρωτήσει «πόσα πήρες».

Το ματς ήταν σίγουρο πως θα είχε πολλές καθυστερήσεις λόγω διπλού VAR, τραυματισμών και αλλαγών. Τα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων ήταν λογικά, η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει το γκολ της ανατροπής αλλά ο Τσιλιγγίρης της το στέρισε με τρομερή επέμβαση, κρατώντας τον σπουδαίο εκτός έδρς βαθμό για τον Άρη. Την ίδια ώρα, οι γηπεδούχοι τα… άκουσαν από τον κόσμο τους για τη νέα κάκιστη εμφάνιση και το γεγονός πως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την «γκέλα» του Ολυμπιακού ώστε να μειώσουν την διαφορά από την κορυφή στους επτά βαθμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ