aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Στα «σκοινιά» ο Χάσι

Με συνεχόμενα αυτογκόλ ο Μπέσνικ Χάσι κατάφερε να στριμώξει τον εαυτό του στη γωνία και πλέον νιώθει για τα καλά την πίεση στον πάγκο του Ολυμπιακού. Οριακού χαρακτήρα το ντέρμπι με την ΑΕΚ για τους «ερυθρόλευκους». Αμφισβητήθηκε έντονα από την πρώτη στιγμή, μπόρεσε να διαχειριστεί τα εναντίον του δεδομένα και να πάει ταμείο στο πρώτο -πολύ σημαντικό- στοίχημα της σεζόν, κέρδισε γρήγορα τις εντυπώσεις, αλλά το ίδιο γρήγορα τις πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων.

Ο Μπέσνικ Χάσι κατόρθωσε να απωλέσει το πλεονέκτημα που κατέκτησε μέσα στο καλοκαίρι με την πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Champions League. Ακόμη και όσοι διαφωνούσαν με την πρόσληψή του ευθύς εξαρχής, αναγνώριζαν ότι το έργο του στο ξεκίνημα μόνο εύκολο δεν θα ήταν. Εν μέσω αλλαγών στο ρόστερ, ο Κοσοβάρος τεχνικός όφειλε να παρουσιάσει μια ομάδα έτοιμη να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους του Champions League. Και για όσους θα βιαστούν να μπουν στη λογική «ποια Παρτίζαν και ποια Ριέκα», ας θυμηθούν ότι και η Χάποελ Μπερ Σεβά δεν ήταν δα και κάνα θηρίο…

Κι όμως γρήγορα ο Ολυμπιακός έδειξε ένα αγωνιστικό πρόσωπο αλλαγμένο προς το καλύτερο και κατάφερε να συνδυάσει την καλή μπάλα με το επιθυμητό αποτέλεσμα: Επιστροφή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, πρεμιέρα με τέσσερα γκολ κόντρα στην ΑΕΛ και πίστη ότι η προβληματική περσινή σεζόν ανήκει για τα καλά στο παρελθόν.

Τρεις μέρες μετά την ήττα από τη Σπόρτινγκ και τις αστείες δικαιολογίες ακολούθησε νέα γκέλα, αυτή με τον Αστέρα στο πρωτάθλημα και ενώ είχε προηγηθεί ένα ακόμη 1-1, αυτό με την Ξάνθη εκτός έδρας. Από τη συνολική του διαχείριση στα τρία αυτά παιχνίδια προκύπτουν κι άλλα… αυτογκόλ.

Βάζοντας στη σούμα και τη λάθος ανάγνωση των αγώνων τακτικά, έχουμε τη σημερινή κατάσταση. Όχι, προφανώς και ο Μπέσνικ Χάσι δεν είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος αυτής της εικόνας (ο Καπινό υποστήριξε ότι δεν γυάλιζε το μάτι των παικτών και ο Ανδρούτσος ότι δεν υπήρχε η κατάλληλη νοοτροπία), έχει όμως ένα σημαντικό -αν όχι το μεγαλύτερο- μερίδιο ευθύνης.

Πολλές ανορθογραφίες είναι αποτέλεσμα των δικών του επιλογών. Μοιάζει σε σύγχυση η σκέψη του και κατόρθωσε να χάσει το αβαντάζ που είχε αποκτήσει μετά την πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Champions League. Πλέον το ντέρμπι της Κυριακής (24/9, 20:30) στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ είναι οριακού χαρακτήρα. Τόσο για τους «ερυθρόλευκους», που κινδυνεύουν από νωρίς να έρθουν αντιμέτωποι με ένα σημαντικό βαθμολογικό χάντικαπ από την κορυφή, όσο φυσικά και για τον 46χρονο τεχνικό.

Μια ήττα από τους «κιτρινόμαυρους» ενδεχομένως να τραβήξει το χαλί -που ήδη γλιστράει- κάτω από τα πόδια του Χάσι. Πολύ περισσότερο αν ο Ολυμπιακός παρουσιάσει το ίδιο προβληματικό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Ο 46χρονος τεχνικός κέρδισε το πρώτο στοίχημα της σεζόν, αυτός απώλεσε τα κέρδη και ο ίδιος είναι ο μοναδικός που μπορεί να αλλάξει ξανά τα δεδομένα υπέρ του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ