aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΣοβαρός και βελτιωμένος ο Ολυμπιακός

Σοβαρός και βελτιωμένος ο Ολυμπιακός

Τη βελτίωση που έμοιαζε απαραίτητη μετά τις τελευταίες εμφανίσεις του στα φιλικά έδειξε ο Ολυμπιακός. Παίζοντας παραγωγικό ποδόσφαιρο για ένα ημίχρονο και μένοντας σοβαροί αυτή τη φορά στην άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 της Γκεζτέπε.

Πολύ καλός ο Χριστοδουλόπουλος, ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του Μαρτίνς και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Πειραιωτών. Ενθαρρυντική εμφάνιση από τον Χουτεσιώτη (που επενέβη όποτε χρειάστηκε), ενώ νέα ελπιδοφόρα δείγματα έδωσε ο Μασούρας.

Το ματς:

Η Γκεζτέπε προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως ο Ολυμπιακός δεν άφησε ιδιαίτερα περιθώρια. Παρά την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά, οι Τούρκοι στριμώχτηκαν από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι «προειδοποίησαν» στο 11’ με τον Πάρντο, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Χριστοδουλόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Φετφατζίδης εκτέλεσε κόρνερ, με τον Σισέ να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και την μπάλα, μετά από κόντρα στον Ανσαριφάρντ, να φτάνει στον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος από κοντά πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των ερυθρόλευκων. Δύο λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο ίδιος απείλησε ξανά για τους ερυθρόλευκους, με σουτ-κεραυνό, που έδιωξε σε κόρνερ ο πορτιέρο του τουρκικού συλλόγου, ενώ ο Φετφατζίδης στο 18’ τον ανάγκασε σε μια ακόμα δύσκολη απόκρουση.

Παρά το γκολ, ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει τους Τούρκους, οι οποίοι είχαν την πρώτη τους αξιόλογη φάση στο 32’, με σουτ που μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο μισό, με το πρώτο τέταρτο να σπαταλιέται σε ανούσιες φάσεις. Την πρώτη καλή στιγμή του ημιχρόνου δημιούργησε στο 60’ ο Μασούρας, ο οποίος τροφοδότησε τον Ανσαριφαρντ. Το σουτ του τελευταίου, όμως, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της Γκεζτέπε.

Στο 66’ οι Τούρκοι είχαν καλή στιγμή με σουτ του Καγιάν που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη, ο οποίος επενέβη ξανά στο 72’ και στο 73’, για να διώξει κοντινές κεφαλιές που «έπιασε» ο Καντά. Στο 76’ οι ερυθρόλευκοι βγήκαν ξανά στην επίθεση με τον Ανσαριφάρντ. Μετά από κάθετη του Φετφατζίδη, ο Ιρανός βγήκε στο τετ α τετ όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αντίστοιχη κατάληξη είχε και το εντυπωσιακό σουτ του Μάνου ένα λεπτό αργότερα.

Η κούραση από την ζέστη που έκανε βαριά την ατμοσφαιρα κυριάρχησε μετά το 80’. Οι ομάδες κατέβασαν αισθητά ταχύτητα, με την Γκεζτέπε να το εκμεταλλεύεται στις καθυστερήσεις, όταν ο Καντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από θέση οφσάιντ, με το γκολ να μη μετράει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ