aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΣούπερ... τριάρα για τον ΟΦΗ κόντρα στον Άρη!

Σούπερ… τριάρα για τον ΟΦΗ κόντρα στον Άρη!

Έπαιξε μπαλάρα και πάτησε τον Άρη ο ΟΦΗ!

Οι Κρητικοί δεν πτοήθηκαν από το γρήγορο γκολ του Ιντέγε και με αντεπίθεση διαρκείας έφεραν… τούμπα το ματς, επικρατώντας με 3-1! Κάπως έτσι, η ομάδα του Γιώργου Σίμου έφτασε τους 22 βαθμούς και ανέβηκε στην τρίτη θέση, έστω και με παιχνίδι περισσότερο, και υποχρέωσε τους Θεσσαλονικείς στην πρώτη τους ήττα με τον Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο!

Ο Ιντέγε με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ (12’) για τον Άρη, ο οποίος στη συνέχεια… εξαφανίστηκε από το γήπεδο (χειρότερη εμφάνιση με τον Ένινγκ στην τεχνική ηγεσία) και έγινε έρμαιο στις ορέξεις των γηπεδούχων! Ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων, Βαζ, έφερε το σκορ στα ίσα (30’), με τους Φερέιρα, Φιγκεϊρέντο να σκοράρουν στην επανάληψη και να γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας τους.

Στους 18 βαθμούς παραμένει ο Άρης, με κίνδυνο να χάσει έδαφος αναφορικά με την είσοδό του στην εξάδα, ωστόσο θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες την ερχόμενη Πέμπτη όταν και υποδέχεται τον Βόλο. Από την άλλη μεριά, ο ΟΦΗ δίνει δεύτερο σερί εντός έδρας ματς αφού φιλοξενεί στο «Γεντί Κουλέ» τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη.

Το ματς

Φάση από τα… αποδυτήρια για τον Άρη, με τους φιλοξενούμενους να «αγγίζουν» το γκολ πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά. Ο Ιντέγε μετά από τραγικό λάθος του Γιαννούλη βγήκε απέναντι από τον Σωτηρίου, τον πέρασε αλλά έφυγε πλάγια και γύρισε στον Λάρσον που έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά ο πορτιέρε του ΟΦΗ το έβγαλε ενστικτωδώς. Λίγο αργότερα ένα σουτ του Γκάμα δεν απείλησε τον Σωτηρίου, ο οποίος, όμως, προδόθηκε από την άμυνά του στο 12ο λεπτό όταν ο Βέλεθ έκανε το τακουνάκι και ο αμαρκάριστος Ιντέγε από την μικρή περιοχή, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Σιγά σιγά, πάντως, οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν τον έλεγχο, κυκλοφορούσαν σωστά και με ηρεμία την μπάλα, κλείνοντας τους αντιπάλους τους στο μισό γήπεδο. Ο Τσιλιανίδης στο 22ο λεπτό δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα, με τον Βαζ να απειλεί δύο φορές με τη σειρά του αλλά οι προσπάθειές του δεν είχαν αντίκρισμα. Λίγο αργότερα, όμως, οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης που δικαιούνταν βάσει εικόνας και ευκαιριών από το τέταρτο κι έπειτα.

Ήταν το 30ο λεπτό όταν οι παίκτες του ΟΦΗ πίεσαν αποτελεσματικά και έκλεψαν την μπάλα, την κυκλοφόρησαν άψογα αλλάζοντας το παιχνίδι από την μία μεριά στην άλλη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με τον Κοροβέση να γυρίζει στο σημείο του πέναλτι και τον Βαζ να φέρνει το σκορ στα ίσα (1-1). Σκορ το οποίο παρέμεινε μέχρι το ημίχρονο παρά την πίεση των γηπεδούχων, που απείλησαν ξανά με τον σκόρερ της ισοφάρισης αλλά είδαν τον Κουέστα να κρατάει το σκορ ως είχε.

Ο Ισπανός πορτιέρε επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από ένα τρίμηνο και ήταν εμφανώς επηρρεασμένος από την απραξία του. Φαινόταν σε ορισμένες αντιδράσεις και εξόδους του, χωρίς ωστόσο να υποπέσει σε κάποιο λάθος στο πρώτο μέρος όπως και στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν έσωσε την εστία της ομάδας του νικώντας τους Βαζ και Τσιλιανίδη. Δεν είχε, όμως, το ίδιο καλή αντίδραση στο 71’ όταν μετά την εκτέλεση του κόρνερ, έκανε τραγική έξοδο, με τον Σακόρ να κάνει το σουτ που κόντραρε στον Βέλεθ και κατέληξε στον Φερέιρα , ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να «υπογράψει» την ανατροπή.

Σαν να μην έφτανε αυτό, δύο λεπτά αργότερα ήρθε ο Φιγκεϊρέντο μετά από κάθετη πάσα του Τσιλιανίδη, να τελειώσει με υπέροχη λόμπα την φάση και να δώσει αέρα τριών τερμάτων στον ΟΦΗ! Οι γηπεδούχοι όχι μόνο είχαν φέρει… τούμπα το σκορ αλλά έπαιζαν και μπαλάρα, έφτιαξαν πολλές τελικές, είχαν δοκάρι με τον Φιγκεϊρέντο και εν τέλει πήραν μια μεγάλη νίκη κόντρα σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους: την είσοδο στα πλέι οφ και την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Σακόρ, Τσιλιανίδης, Νέιρα, Φιγκεϊρέδο (89′ Μάνος), Βαζ (77′ Στάικος), Σεμέντο (37′ Φερέιρα)

Άρης (Μίχαελ Ενίνγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Μπα, Σάσα, Ματίγια (88′ Τόνσο), Φετφατζίδης, Ιντέγε, Γκάμα (68′ Μαντσίνι), Λάρσον (79′ Ντιγκινί)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ