aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Σκόνταψε» στο... σκαλοπάτι της κορυφής η ΑΕΚ (video)

«Σκόνταψε» στο… σκαλοπάτι της κορυφής η ΑΕΚ (video)

Η ΑΕΚ κόλλησε στο 0-0 με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ και πέταξε στα… σκουπίδια την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε, μετά τις γκέλες των αντιπάλων της, να πιάσει κορυφή, πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Το ματς

Η ΑΕΚ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να αποφύγει το άγχος που θα της έβγαινε με το μηδέν. Αυτό όμως δεν έγινε στο πρώτο ημίχρονο και η εικόνα της “Ένωσης”, στο επιθετικό κομμάτι, προβλημάτισε. Αρχικά απείλησε την εστία του Χουάντερσον από κεφαλιά του Ροντρίγκες στο 10΄, όμως ο γκολκίπερ του γηραιού έδιωξε σε κόρνερ. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να χτυπήσουν από τις πτέρυγες με τον Μπακάκη, από δεξιά και τον Ντίντακ, από αριστερά, να γίνονται εξτρέμ, όμως όσες σέντρες έβγαλαν δεν βρήκαν το κεφάλι του Τσέχου επιθετικού, Τόμας Πέκχαρτ, που ήταν κακός σε όλες του τις επαφές με την μπάλα.

Ο Ηρακλής έκλεινε καλά τις γραμμές του και είχε κερδίσει το κέντρο της ΑΕΚ με τον Τάσο Μπακασέτα να μην μπορεί να γίνει απειλητικός από τον άξονα. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς σκορ και χωρίς κλασική ευκαιρία για γκολ, για καμία από τις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τιμούρ Κετσπάγια, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Βαγγέλη Πλατέλλα αντί των Τόμας Πέκχαρτ και Ρόναλντ Βάργκάς. Με αυτό τον τρόπο πέρασε στην κορυφή της επίθεσης τον Μπακασέτα που έδειξε στο παιχνίδι με την Βέροια πως μπορεί να βοηθήσει περισσότερο σε αυτή τη θέση.

Ο Ηρακλής ωστόσο απείλησε πρώτος από εκτέλεση φάουλ του Περόνε, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιάννη Ανέστη. Στην συνέχεια η ΑΕΚ βρήκε τρόπο και απείλησε από τον άξονα, με τον Γιόχανσον να κάνει ένα σουτ στο 55′, όμως ο Χουάντερσον μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Η ΑΕΚ απείλησε ξανά με τον Ροντρίγκες στο 59′. Ο Αργεντινός πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του στον χώρο του κέντρου, έφτασε έξω από την περιοχή και με ένα φαλτσαριστό σουτ επιχείρησε να βρει δίχτυα, όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χουάντερσον.

Στο 67′ η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει γκολ. Μετά από ωραίο συνδυασμό του Γιόχανσον με τον Λάζαρο ο Ντίντακ μπήκε στην περιοχή από αριστερά, όμως η σέντρα-σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε κάποιον παίκτη. Στο 70′ ο Γεωργιανός τεχνικός ανακάτεψε κι άλλο την τράπουλα περνώντας τον Χρήστο Αραβίδη στη θέση του Αντρές Σιμόες.

Ωστόσο η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βρει κάποιο γκολ από οργανωμένη επίθεση. Το 0-0 παρέμεινε και η ΑΕΚ πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία που της δόθηκε για να πιάσει κορυφή, πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Μπακάκης, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπακασέτας, Βάργκας(46΄Πλατέλλας), Πατίτο, Πέκχαρτ(46′ Λάζαρος)

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος, Κούρος, Λάμπρου, Λεοζίνιο, Μοντέιρο(50′ Πασσάς), Περόνε(80′ Λουκίνας)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ