aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Σήμερα η απόφαση για τον τελικό της ντροπής

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδώσει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τις ποινές που θα επιβληθούν σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τα θλιβερά επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου του Πανθεσσαλικού.

Βάσει της δίωξης που είχε ασκηθεί κατά των ομάδων, αμφότερες κινδυνεύουν από τιμωρία έδρας μέχρι και με αφαίρεση βαθμών. Η μεν ΑΕΚ έχει θεωρητικά ελαφρύτερη θέση, καθώς στο κατηγορητήριο δεν αναφέρονται εκτεταμένα επεισόδια από οπαδούς της εντός αγωνιστικού χώρου μετά την άφιξη της αποστολής στο Πανθεσσαλικό. Ο όποιος κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών προκύπτει από την πιθανότητα να κριθεί υπότροπη από τα περσινά επεισόδια στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, αν και οι «κιτρινόμαυροι» είναι βέβαιοι πως δεν θα υπάρξει κάτι τέτοιο, μιας και τα περσινά επεισόδια ήταν εντός ενώ τα φετινά εκτός αγωνιστικού χώρου. Συνεπώς δεν υπάρχει υποτροπή για παραπτώματα που αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τον πειθαρχικό κώδικα.

Ο δε ΠΑΟΚ κατηγορείται για επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, δηλαδή αφότου είχαν έρθει οι αποστολές των ομάδων στο γήπεδο. Λέγεται πως η συμπληρωματική έκθεση από τον παρατηρητή, που αναφέρει πως δεν υπήρξε είσοδος οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν τη σέντρα, δεν θα ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι υπότροπος από τον περσινό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Αν υπάρξει απλή τιμωρία έδρας των δύο ομάδων αμφότερες θα την εκτίσουν στο νέο πρωτάθλημα, μιας και δεν προλαβαίνουν να το κάνουν στα play offs (δεν θα έχει παρέλθει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα μεταξύ απόφασης και αγώνα). Αντιθέτως, αν υπάρξει ποινή αφαίρεσης βαθμών θα εφαρμοστεί άμεσα, στη βαθμολογία των play offs.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ