aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΣεφτέ στις νίκες με... κεφάτα πιτσιρίκια ο Παναθηναϊκός

Σεφτέ στις νίκες με… κεφάτα πιτσιρίκια ο Παναθηναϊκός

Με δέκα Έλληνες και μοναδικό ξένο στην 11άδα τον Εργκους Κάτσε, τα πιτσιρίκια του Παναθηναϊκού δεν είχαν πρόβλημα να επικρατήσουν με 5-0 της ερασιτεχνικής Χους από την Ολλανδία με σκόρερ τους Τζανδάρη, Μαυρομάτη, Εμμανουηλίδη (2) και Αποστολάκη.

Νικηφόρο ήταν το τρίτο φιλικό ματς του Παναθηναϊκού στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του με τους πράσινους να αγωνίζονται με τους πιτσιρικάδες τους απέναντι στην ερασιτεχνική Χους της Ολλανδίας και να επικρατούν εύκολα με 5-0 παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.

Το πρώτο γκολ των «πράσινων» σημείωσε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού στο αποψινό ματς, Φάνης Τζανδάρης (11’) μετά από δημιουργία του Χατζηθεοδωρίδη, ενώ το 2-0 έκανε ο δεύτερος Φάνης της ομάδας, ο νεαρός στόπερ Μαυρομάτης στο 34’ με κοντινή προβολή μετά από καλοχτυπημένη  εκτέλεση φάουλ του Κάτσε.
Με το σκορ στο 2-0 ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τους «πράσινους» να συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο, σκοράροντας ακόμα δύο τέρματα.
Το 3-0 έκανε ο Εμανουηλίδης (στην παρθενική του συμμετοχή στα φιλικά του Παναθηναϊκού καθώς καθυστέρησε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας εξαιτίας των υποχρεώσεων που είχε με την Εθνική Νέων) στο 63’, μετά από πάσα του Αποστολάκη, ενώ ο γιος του διεθνούς άσου του παρελθόντος Στράτου Αποστολάκη, διαμόρφωσε το 4-0 με εξαιρετικό τελείωμα (λόμπα) στο 72’.
Το τελικό 5-0 έκανε ξανά ο Εμανουηλίδης με διαγώνιο σουτ, πιστοποιώντας για μία ακόμη φορά το πλούσιο ταλέντο και δη τα εκτελεστικά του χαρίσματα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με δέκα Ελληνόπουλα στο αρχικό σχήμα και μοναδικό ξένο τον Εργκους Κάτσε, με τον Γιώργο Δώνη να δίνει συμμετοχή σε πολλά παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία του συλλόγου και δεν είχαν μέχρι τώρα πάρει ευκαιρίες και παιχνίδια σα πόδια τους.
Ο σχηματισμός του «τριφυλλιού» σε όλη τη διάρκεια του φιλικού ματς με την ερασιτεχνική Χους ήταν και πάλι το 3-4-3 που δουλεύεται άλλωστε καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας από τον προπονητή του Παναθηναϊκού, ενώ η αρχική ενδεκάδα εμπεριείχε: τον Ξενόπουλο στη θέση του  τερματοφύλακα, τους Θεοχάρη, Μαυρομάτη, Οικονομόπουλο τριάδα στα στόπερ, τον Δημήτρουλα ως δεξί μπακ χαφ και τον Χατζηθεοδωρίδη στο  αντίστοιχο ρόλο από αριστερά, τους Τζανδάρη και Κάτσε κεντρικούς μέσους και τους Κουντουριώτη και Χατζάρα μπροστά τους και πίσω από τον φουνταριστό επιθετικό, Μαρκ Σιφναίο.

Στο δεύτερο ημίχρονο το 3-4-3 διατηρήθηκε αναλλοίωτο από τον Γιώργο Δώνη, με το νεαρό Σέχου στην κορυφή της επίθεσης αντί του Σιφναίου, τον Οικονόμου αντί του Χατζηθεοδωρίδη και τον Εμμανουηλίδη αντί του Χατζάρα, ενώ κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χριστογεώργος.

Στο τελευταίο μισάωρο του ματς αγωνίστηκαν επίσης οι Αποστολάκης, Μπουζούκης, Στάικος και Πίσπας.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι ο Γιώργος Δώνης είχε αποκλείσει από την αποστολή του αποψινού φιλικού τους: Κολοβέτσιο, Κουλιμπαλί, Γιόχανσον, Δώνη, Μουνιέ, Ρεγκάκο, Χατζηγιοβάνη, Διούδη, Κότσαρη και φυσικά τους βρισκόμενους σε φάση αποθεραπείας: Ινσούα, Κουρμπέλη και Άλτμαν.

Προφανώς το δυνατό φιλικό του Σαββάτου απέναντι στην ολλανδική Ντεν Χάαγκ (ζωντανά από τον ΣΚΑΪ στις 9 μ.μ.) προσφέρεται σαφώς περισσότερο για χρήσιμα συμπεράσματα για τον Παναθηναϊκό και ο Γιώργος Δώνης αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε περισσότερους βασικούς του παίκτες.

Μα σημειωθεί ότι οι παίκτες των δύο ομάδων αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια ενώ πριν την έναρξη του φιλικού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα μας.

Οι συνθέσεις των ομάδων

VV Goes: Μεουλμέστερ (82’ Φαν Έρντε), Ενγκουέν, Ντέκερ, Φαν Χέκε, Κρόον, Ντε Βλίεβερ, Ντε Πούντερ (6’ Ούλε), Χόλεμανς, Σχάλκικ, Τζέιμς, Μπεσουέν.

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος (46’ Χριστογιώργος), Θεοχάρης, Οικονομόπουλος, Μαυρομάτης (60’ Αποστολάκης), Δημήτρουλας, Τζανδάρης (60’ Μπουζούκης), Κάτσε (60’ Στάικος), Χατζηθεοδωρίδης (46’ Οικονόμου), Κουντουριώτης (60’ Πίσπας), Χατζάρας (46’ Εμμανουηλίδης), Σιφναίος (46’ Σέχου).

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ