aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Σε τροχιά υλοποίησης το Athens Alive

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η υλοποίηση του πρότζεκτ του Athens Alive. Όπως αναφέρει ο Βασίλης Βέργης στη Live Sport, μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να φτάσει ο Παναθηναϊκός μέχρι την υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος και έχοντας τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το πρότζεκτ, που περιλαμβάνει επένδυση ύψους 1,1 δισ. ευρώ και μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας του συλλόγου, θα προχωρήσει ανεμπόδιστα και δίχως νομικά κωλύματα.

Οι προϋποθέσεις φαντάζουν εξαιρετικές, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν εγκρίνει το σχέδιο που περνά στη φάση της δημιουργίας των Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ) από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι ομάδες εργασίας της κυβέρνησης και του Athens Alive έχουν προετοιμάσει το έδαφος τους τελευταίους μήνες. Η αισιοδοξία που έχει εκφραστεί για την υλοποίηση του πρότζεκτ από πλευράς του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά και του «συμπαίκτη» του, του εκπροσώπου της Red Stone Μαρκ Αλεξάντερ, είναι απόλυτα βάσιμη. Η προϋπόθεση των επενδυτών για τοποθέτηση του συντελεστή δόμησης στο 0,6, κάτι με το οποίο έχει συμφωνήσει και ο Αλέξης Τσίπρας, διαθέτει επίσημα και την έγκριση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του Υπουργείου Οικονομικών και της ΓΓΑ. Μάλιστα η κυβέρνηση έχει λάβει τη διαβεβαίωση πως η υλοποίηση του Athens Alive δεν θα επηρεάσει τις δραστηριότητες των εθνικών ομάδων που φιλοξενούνται στο συγκρότημα εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Το πιο κρίσιμο σημείο για το όλο πρότζεκτ αφορά στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που εφόσον είναι θετική θα θωρακίσει-μετά και την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος-το έργο απέναντι σε οποιαδήποτε προσφυγή μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις ή απροσπέλαστα εμπόδια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ