aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΣε πρώτο πλάνο Μάρτινς και Λουτσέσκου για τον «ερυθρόλευκο» πάγκο

Σε πρώτο πλάνο Μάρτινς και Λουτσέσκου για τον «ερυθρόλευκο» πάγκο

Ο προπονητής της Γκιμαράες, Πέδρο Μάρτινς, και ο πρώην τεχνικός της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου, είναι αυτήν τη στιγμή σε πρώτο πλάνο για τον πάγκο του Ολυμπιακού, με την περίπτωση του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο να μην απασχολεί πλέον τους Πειραιώτες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Πορτογάλος και ο Ρουμάνος τεχνικός είναι αυτοί που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες, καθώς ο Πελεγκρίνο, που ήταν μέχρι χθες το απόγευμα ο πρώτος στόχος, προτιμά να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία. Ο πρώην κόουτς της Αλαβές φαίνεται ότι έχει δεχθεί μια εξαιρετική πρόταση από την Κρίσταλ Πάλας και οι «ερυθρόλευκοι» ενημερώθηκαν χθες βράδυ πως ο Αργεντινός τεχνικός θα μετακομίσει στην Αγγλία.

Ολυμπιακός και Πόρτο

Ο Πέδρο Μάρτινς κέρδισε πολλούς πόντους στη διάρκεια της χθεσινής μέρας, από τη στιγμή που δεν υπήρξε καταφατική απάντηση από τον Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το όνομα του 47χρονου τεχνικού συζητήθηκε πολύ χθες από αρκετούς «ερυθρόλευκους». Ισως αυτό να δείχνει και κάτι αναφορικά με τις πιθανότητες που υπάρχουν να είναι ο Μάρτινς ο επόμενος προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας. Στην Πορτογαλία χθες βράδυ πάντως θεωρούσαν ότι θα είναι αυτός ο νέος τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας! «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και θα μ’ ενδιέφερε να δουλέψω εκεί» τόνισε ο 47χρονος κόουτς στο gazzetta.gr, αλλά νωρίς χθες το απόγευμα διέψευσε (μιλώντας στην εφημερίδα «Ο Jogo») πως έκανε αυτές τις δηλώσεις στο ελληνικό μέσο.

Το αγκάθι αυτήν τη στιγμή για τον Ολυμπιακό έχει να κάνει με το ενδιαφέρον της Πόρτο για τον νεαρό τεχνικό. Οι «δράκοι» δεν μπορούν να βρουν άκρη με την περίπτωση του Κονσεϊσάο, τον οποίο δεν αφήνει να φύγει η Ναντ, και οι πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι η πορτογαλική ομάδα έχει ως εναλλακτική λύση τον Μάρτινς. Είναι λογικό λοιπόν κι από την πλευρά του 47χρονου τεχνικού να περιμένει για λίγο ακόμα την Πόρτο, κι αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει δώσει ακόμα απάντηση στους Πειραιώτες. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι στην Πορτογαλία θεωρούν πως σήμερα είναι πολύ πιθανό να ξεκαθαρίσει το θέμα Πόρτο – Μάρτινς, αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει αν τελικά ο κόουτς της Γκιμαράες θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «δράκων». Ο Ολυμπιακός περιμένει…

Περιμένει τηλεφώνημα ο Λουτσέσκου

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ρουμάνος προπονητής περιμένει το τηλεφώνημα από τους πρωταθλητές Ελλάδας που θα τον καλεί να αναλάβει τα ηνία της ομάδας του Πειραιά. Είναι ξεκάθαρο πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σταντ μπάι αυτήν τη στιγμή τον 48χρονο τεχνικό, περιμένοντας επί της ουσίας την απάντηση του Πέδρο Μάρτινς. Αν όμως περάσει και η σημερινή μέρα χωρίς να απαντήσει ο Πορτογάλος, τότε ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει άμεσα στην ανακοίνωση της συμφωνίας με τον πρώην προπονητή της Ξάνθης.

Ο Λουτσέσκου θέλει να περιμένει τον Ολυμπιακό, και γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε απάντησε αρνητικά στην πρόταση που δέχθηκε πριν από λίγες μέρες από τον ΑΠΟΕΛ. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το ενδεχόμενο να κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού είναι μια μεγάλη πρόκληση για τον Ρουμάνο προπονητή κι έτσι ο Λουτσέσκου είναι σε διαδικασία αναμονής. Θα πρέπει εδώ πάντως να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον για τον Ρουμάνο τεχνικό έχει δείξει και η Γαλατάσαραϊ, αλλά μέχρι στιγμής η τουρκική ομάδα δεν έχει λύσει τη συνεργασία της με τον Τούντορ.

Από τη στιγμή λοιπόν που ο Κροάτης είναι ακόμα στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης, δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία της Γαλατά με τον Λουτσέσκου. Οπως και να ‘χουν πάντως τα πράγματα, είναι πολύ πιθανό στη διάρκεια της σημερινής μέρας να υπάρξει ανακοίνωση που να γνωστοποιεί τη συνεργασία Ολυμπιακού – Λουτσέσκου. Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι η περίπτωση της έκπληξης από πλευράς Ολυμπιακού, με προπονητή που το όνομά του να μην έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Είναι κι αυτό ένα σενάριο που ακούγεται από χθες βράδυ, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι πως τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει πολύ και οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει μέχρι την Παρασκευή να έχουν ανακοινώσει προπονητή, καθώς η προετοιμασία ξεκινά στις 14 Ιουνίου και δυο μέρες μετά η ομάδα του λιμανιού αναχωρεί για το Ζέεφελντ, για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ