aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Σαρώνει όλα τα ρεκόρ ο ΠΑΟΚ

Από το μειονέκτημα των δύο βαθμών στην εκκίνηση, ο ΠΑΟΚ έχει βρεθεί να είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο μετά από επτά αγωνιστικές. Η νίκη επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (1-2) έφερε την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στο +6 από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, που θεωρούνται οι βασικοί ανταγωνιστές του για τον τίτλο.

Οι επτά σερί νίκες στην εκκίνηση του πρωταθλήματος αποτελούν ρεκόρ για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ κορυφαία επίδοση στην ιστορία του είναι και τα δώδεκα σερί τρίποντα που έχει αν συνυπολογιστούν και οι πέντε τελευταίες αγωνιστικές της περασμένης σεζόν.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό… Ο ΠΑΟΚ, που κάποτε (όχι πολύ παλιά) θεωρείτο αδύναμος μακριά από την Τούμπα, ισοφάρισε το ρεκόρ του στην ιστορία του πρωταθλήματος με έξι σερί νίκες εκτός έδρας. Τότε μετρούσε μόνο νίκες, μέχρι να χάσει στις 31 Μαρτίου από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Το νέο σερί του άρχισε αμέσως μετά και θα γίνει το απόλυτο στην ιστορία του αν κερδίσει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι στις 3 Νοεμβρίου.

Το +6 από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό συνιστά τη μεγαλύτερη διαφορά που έχει πάρει και από τους τρεις εκπροσώπους του τέως ΠΟΚ, ξεπερνώντας το +5 από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και το +6 από τον Ολυμπιακό που είχε στην 25η αγωνιστική της σεζόν 1984/85 (όταν ακόμη η νίκη έδινε δύο βαθμούς), όταν και κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα. Το λες και οιωνό τίτλου…

Από σήμερα η προσοχή στρέφεται στον αγώνα της Πέμπτης με τη Βίντι στην Τούμπα, όπου στόχος είναι το δεύτερο σερί τρίποντο που θα φέρει ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση τους Θεσσαλονικείς. Στη συνέχεια υπάρχει ξανά εντός έδρας ματς, με τον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα. Και στα δύο αυτά παιχνίδια δεν θα είναι διαθέσιμος ο Μαουρίσιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ