aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ρεκόρ μισού αιώνα η απραξία 146 ημερών

«Δεν είναι δυνατόν σε μία διοργάνωση να διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική στις 17 Απριλίου και το πρώτο παιχνίδι της επόμενης σεζόν πέντε μήνες μετά» είχε παραπονεθεί προ ημερών ο τεχνικός της Ξάνθης, Ράζβαν Λουτσέκου, με τις δηλώσεις του να απηχούν και τις απόψεις των υπόλοιπων ομάδων που δεν μετείχαν στα πλέι οφ.

Αν γίνει άλλωστε η σέντρα του νέου πρωταθλήματος στις 10 Σεπτεμβρίου, θα έχουν μεσολαβήσει 146 μέρες από το φινάλε της κανονικής διάρκειας της Super League 2015-16. Και τόσο παρατεταμένη αγωνιστική απραξία, για την πλειοψηφία των συλλόγων της μεγάλης κατηγορίας, δεν είχε καταγραφεί εδώ και μισό αιώνα!

Για την ακρίβεια, έχουν παρέλθει 51 χρόνια από το 1965, το έτος δηλαδή όταν σημειώθηκε το ρεκόρ του μεγαλύτερου… διαλείμματος συνολικά στην Α’ Εθνική, αν δεν συνυπολογιστούν πλέι οφ, μπαράζ και αγώνες που επαναλήφθηκαν λόγω διακοπής. Η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος 1964-65 είχε διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου και η πρώτη της σεζόν 1965-66 στις 28 Νοεμβρίου! Υστερα δηλαδή από 154 μέρες!

Αν δεν ξεκινήσει πάντως η φετινή Super League στις 10 Σεπτεμβρίου, θα απειληθεί με κατάρριψη εκείνο το ρεκόρ. Ενα ρεκόρ απραξίας βέβαια που έχει κάμποσους αστερίσκους. Γιατί τυπικά η τελευταία αγωνιστική ολοκληρώθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου (!) του 1965. Και τούτο διότι το ματς Νίκη Βόλου – Παναθηναϊκός της 27ης Ιουνίου διεκόπη εις βάρος των «πράσινων» με το σκορ στο 1-0, ωστόσο ύστερα από χοντρό παρασκήνιο (το «τριφύλλι» με ήττα κατακτούσε το πρωτάθλημα, αλλά κινδύνευε να το χάσει στα χαρτιά από την ΑΕΚ αν μηδενιζόταν) επαναλήφθηκε το φθινόπωρο (!) στην ουδέτερη Λαμία, με νεοαποκτηθέντες παίκτες… Με αυτό το αποτέλεσμα η Νίκη Βόλου ενεπλάκη μαζί με Παναιγιάλειο και Απόλλωνα Καλαμαριάς σε μπαράζ παραμονής που ξεκίνησαν τέλη Οκτώβρη και ολοκληρώθηκαν αρχές Νοέμβρη (με τους Πόντιους να υποβιβάζονται).

Κι επειδή η ζωή κάνει κύκλους και εκείνη την περίοδο (όπως και σήμερα) καταγράφονταν διοικητικές ταραχές στην ΕΠΟ: τότε η ΑΕΚ μαζί με συνασπισμό δυνάμεων από τη Μακεδονία τα έβαζε με το κατεστημένο Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού. Η διαφορά με το σήμερα (πέρα από τον ρόλο του «τριφυλλιού») ήταν ότι ως πρωτοστάτης από τον Βορρά δεν εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Αρης του Νίκου Καμπάνη. Από τότε μάλιστα ακούγονταν απειλές για απόσχιση και δύο πρωταθλήματα. Κάπως έτσι η σεζόν 1965-66 άρχισε στις 28 Νοεμβρίου!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ