aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πρώτος… σβηστά ο Παναθηναϊκός

Δεν έθελξε με την απόδοσή του, αλλά ο -με πολλές αλλαγές- Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε στην Πάτρα. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έμεινε στο 1-1 με την μαχητική Παναχαϊκή και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου ως πρώτη, με την ΑΕΛ να… ακολουθεί τους πράσινους (με το 0-0 που απέσπασε στην Καρδίτσα επί της Αναγέννησης).

Στο 29′ ο Χίλιεμαρκ άνοιξε το σκορ για το τριφύλλι, ενώ στο 41′ ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι ο Αργυρόπουλος. Το πρώτο μέρος είχε ρυθμό και κάποιες φάσεις, το δεύτερο ήταν… τραγωδία, με τον Παναθηναϊκό να έχει μόλις μία καλή στιγμή -σε σουτ του Χατζηγιοβάνη που έφυγε άουτ η μπάλα- και την Παναχαϊκή να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 93′ (όταν ο Βλαχοδήμος απέκρουσε εντυπωσιακά το ευθύβολο σουτ του Μουστακόπουλου) για να κλέψει την πρόκριση και να αφήσει στον… τόπο τη Λάρισα.

Ντεμπούτο έκανε ο Τζανδάρης, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 75′, ενώ δέκα λεπτά νωρίτερα πήρε το… βάπτισμα του πυρός με την πρώτη ομάδα ο 17χρονος Εμμανουηλίδης, που θεωρείται το μεγάλο ταλέντο των πράσινων ακαδημιών. Εξαιρετική ατμόσφαιρα στην Αγυιά με περισσότερους από 5.000 φίλους της Παναχαϊκής να δίνουν βροντερό «παρών», ανάμεσά τους και 500 του Παναθηναϊκού.

Παναχαϊκή: Χαλκιάς, Πολίμος, Μπουτζίκος, Σωτηράκος, Μακρυδημήτρης, Φουρλάνος, Αργυρόπουλος (74’ Ελευθεριάδης), Πολυχρόνης (65’ Μουστακόπουλος), Μασούρας, Κυνηγόπουλος, Σπανός (77’ Αντωνακόπουλος)

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Ινσούα, Κουτρουμπής, Ρέις, Δώνης, Χίλιεμαρκ (75’ Τζανδάρης), Αυλωνίτης, Λουντ (56’ Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Χατζηγιοβάνης, Πίσπας (65’ Εμμανουηλίδης)

Η τελική βαθμολογία του ομίλου

Παναθηναϊκός 7 (5-2)
ΑΕΛ 4 (3-2)
Παναχαϊκή 4 (2-4)
Αναγέννηση Καρδίτσας 0 (1-3)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ