aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πρώτος με το… ζόρι ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ζορίστηκε αρκετά, αλλά έφυγε με το διπλό (1-2) από την έδρα του ΑΟΧ/Κισσαμικού και εξασφάλισε την 1η θέση στον 3ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο 75’ το νικητήριο γκολ ο Βέργος, που έχασε και πέναλτι στο 57’. 

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι και προηγήθηκαν στο 7’ με τον Εμμανουηλίδη, ο οποίος είχε και δοκάρι στο 3’. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το 15’ και απείλησαν σε κάποιες περιπτώσεις για να ισοφαρίσουν στο 54’ με τον δραστήριο Ρίσκι.
Από ‘κει και πέρα, το «τριφύλλι» αγχώθηκε αρκετά, ωστόσο βρήκε το πολυπόθητο τέρμα και έφτασε στο διπλό που του χαρίζει την πρωτιά.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και ήταν αρκετά πιεστικός από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, έφτασε κοντά στο γκολ από νωρίς (3’), ωστόσο η προβολή του Εμμανουηλίδη από τη μικρή περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και κάπως έτσι προήλθε το 0-1 (7’), με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, Δασκαλάκη, να κάνει τραγικό λάθος αφού «πάσαρε» στον Εμμανουηλίδη, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για να ανοίξει το σκορ.

Έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, αλλά ο Βέργος δεν μπόρεσε να επωφεληθεί από το κακό διώξιμο του Δασκαλάκη και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι Κρητικοί ισορρόπησαν κάπως μετά το πρώτο τέταρτο και απάντησαν στις ευκαιρίες στο 17’, με τον Αποστολόπουλο να σουτάρει με δύναμη μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 22’, το «τριφύλλι» είχε μία ακόμα πολύ καλή στιγμή, με τον Βέργο να σουτάρει μέσα από τη μικρή περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Με κινητήριους μοχλούς τους Αποστολάκη, Εμμανουηλίδη, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να απειλεί: στο 25’ ο πρώτος σέντραρε, ο δεύτερος πήρε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, όμως αστόχησε.

Οι «πράσινοι» άγγιξαν το 0-2 στο 33’, με τον Βέργο να παίρνει την κεφαλιά-ψαράκι από το ύψος της μικρής περιοχής, ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο πολύ καλές στιγμές, στο 36’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αποστολόπουλου και στο 38’ με το τετ-α-τετ του Ρίσκι, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Διούδης έδιωξε σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου ανήκε στην ομάδα του Δώνη, με τον Εμμανουηλίδη να βγαίνει γρήγορα στην κόντρα, να μπαίνει στην περιοχή, όμως γύρισε την μπάλα στο χώρο του πέναλτι αντί να σουτάρει (40’). Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, όντας μπροστά στο σκορ με 1-0 του ΑΟΧ/Κισσαμικού.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» απείλησαν στο 50’ με τον Χατζηθεοδωρίδη, αλλά το σουτ του από το ύψος της περιοχής έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Έκτοτε όμως οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και εκμεταλλεύτηκαν τη… χαλαρότητα των αμυντικών του «τριφυλλιού» για να σκοράρουν στο 51’, όμως το γκολ τους ακυρώθηκε κακώς για χέρι του Αποστολόπουλου στο διώξιμο του Χατζηθεοδωρίδη.

Στο 54’ οι Κρητικοί δικαιώθηκαν για την επιμονή τους και έφτασαν στην ισοφάριση: ο Ρίσκι με τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη κι ενώ στην αρχή της φάσης νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανακτήσει το προβάδισμά του, ωστόσο ο Βέργος αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε, με τον Δασκαλάκη να διώχνει με τα πόδια.

Οι «πράσινοι» ανέβασαν στροφές και την πίεσή τους μετά από τις αλλαγές του Δώνη στο 59’ (Μπουζούκης και Καμπετσής αντί των Αποστολάκη, Κάτσε), ενώ στο 65’ είχαν μία ακόμα καλή στιγμή, με τον Δασκαλάκη να διώχνει εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Στάικου έξω από την περιοχή.

Η υπεροχή του «τριφυλλιού» καρποφόρησε στο 75’, σε μια φάση διαρκείας, η οποία ξεκίνησε από γύρισμα του Μπουζούκη στον Παντελάκη, που επιχείρησε το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Δασκαλάκη να διώχνει εντυπωσιακά, όμως ο Βέργος ακολούθησε τη φάση και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 1-2.

Οι γηπεδούχοι δεν τα… παράτησαν ωστόσο και έψαξαν την ισοφάριση στο τελευταίο τέταρτο. Μάλιστα, είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες, στο 78’ με το σουτ του Αρναρέλη, το οποίο έδιωξε ο Διούδης, αλλά και στο 83’ με τον Αρναρέλη που σούταρε από πλάγια θέση, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η ομάδα του Δώνη ήλεγξε το ρυθμό και δεν επέτρεψε στους Κρητικούς να ελπίζουν. Έτσι, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο τελικό 2-1 επί του ΑΟΧ/Κισσαμικού, που του χάρισε την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ