aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πρώτα τσεκάρει τα δικά της παιδιά

Είναι αλήθεια πως το εντυπωσιακό ξεκίνημα της ΑΕΚ στις μεταγραφές και τις φουριόζικες συμφωνίες με τρεις παίκτες δημιουργήθηκε η αίσθηση πως οι «κιτρινόμαυροι» θα κινούνταν με τον ίδιο ρυθμό και στις επόμενες κινήσεις τους. Ωστόσο, στην Ενωση έχουν την πρόθεση να ψαχτούν καλά προτού προχωρήσουν στα επόμενα βήματά τους.

Κυρίως να δουν τι συμβαίνει εντός των τειχών, με δεδομένο πως η ΑΕΚ αυτήν τη στιγμή διατηρεί στο ρόστερ της σχεδόν 40 ποδοσφαιριστές (συμπεριλαμβανομένων δανεικών και κάποιων από την ομάδα νέων). Σχεδόν όλοι νεαρής ηλικίας, με στοιχεία που δίνουν κάτι για το μέλλον και θα είναι λάθος εάν χάσουν και τώρα το τρένο. Γι’ αυτό η ΑΕΚ πρέπει να αξιολογήσει και να εκτιμήσει σε ποιους εξ αυτών μπορεί να στηριχθεί για την επόμενη χρονιά.

Με δεδομένο πως κάποιοι εξ αυτών δεν πήραν πολύ χρόνο πέρυσι ή είχαν παραχωρηθεί σε άλλες ομάδες ως δανεικοί, στην ΑΕΚ προτίθενται να εκκινήσουν δοκιμές την επόμενη εβδομάδα στα Σπάτα προκειμένου να αποκτήσει ολοκληρωμένη άποψη γι’ αυτούς ο Κετσπάγια. Πριν από την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας (το επόμενο Σάββατο) θα γίνουν κάποιες προπονήσεις, ώστε ο Τιμούρ να έχει ξεκάθαρη άποψη και να φανεί με ποιους θα πορευτεί.

Ο Κετσπάγια αναχωρεί σήμερα για την Κύπρο και αναμένεται να επιστρέψει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Χθες πάντως είχε πολύωρη συνάντηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τους Μιλοβάνοβιτς και Ντε Μπαρτόλο, όπου αποφάσισαν από κοινού για το πώς θα κινηθούν στις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις και για τις προτεραιότητες της ΑΕΚ.

Φορ και αριστερό μπακ

Μπορεί η ΑΕΚ να δίνει προτεραιότητα, σε αυτήν τη φάση, στα δικά της παιδιά, αλλά υπάρχουν κάποιες θέσεις που δεν μπορούν δεδομένα να καλυφθούν εκ των έσω. Και αυτές οι θέσεις αφορούν σίγουρα τον σέντερ φορ και το αριστερό μπακ που πρέπει να αποκτήσει η Ενωση. Η εντολή του Μελισσανίδη ήταν να προχωρήσουν οι κινήσεις και αυτό φαίνεται πως θα επιχειρηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Για την επίθεση, η ΑΕΚ εστιάζει στις επιλογές των Τζούριτς και Μπαλντέ.

Για τον Βόσνιο θα υπάρξει μια επαφή εντός του Σαββατοκύριακου, ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορεί να υπάρξει μεταγραφή με δανεισμό και οψιόν αγοράς για την Ενωση. Με τον Σενεγαλέζο είναι πιο απλά, αλλά φαίνεται πως δεν έχουν πειστεί άπαντες στην ΑΕΚ για την επιλογή του. Οσον αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Σενεγαλέζος Σαλιού Σις κερδίζει έδαφος στις «κιτρινόμαυρες» σκέψεις, δίχως να έχουν αποκλειστεί οι περιπτώσεις των Χατζισαφί και Ινσούα. Ο Κετσπάγια επιθυμεί αυτές οι δύο μεταγραφές να έχουν κλείσει πριν φύγει η ομάδα για την Πολωνία και υπάρχει τέτοια πρόθεση από τη διοίκηση.

«Ψήνει» τον Κύπριο, έτοιμος ο Σέρβος

Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα κοιτάξει εκ των έσω και ειδικά στη θέση του αμυντικού χαφ έχει πολλές επιλογές (Ανάκογλου, Φαγιέ, Ανδρεόπουλο, Γαλανόπουλο). Ωστόσο, με δεδομένο πως πρόκειται για νευραλγική θέση, είναι πιθανό να υπάρξει κάποια κίνηση εάν κριθεί απαραίτητο. Χθες ενημερώθηκατε για τον Λαΐφη. Ο 23χρονος Κύπριος έχει ρήτρα 600.000 ευρώ με την Ανόρθωση, είναι πόθος του Κετσπάγια και μπορεί να προχωρήσει. Ανοιχτό είναι και το θέμα του Κάτσαρ, που σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ θα περάσει σήμερα από εξετάσεις για να υπογράψει στην ΑΕΚ.

Ανοιξε πόρτα ο Σιμόες

Το… μάτι στον Πογιέτ και στην Μπέτις έκλεισε ο Αντρέ Σιμόες μιλώντας σε ισπανικό ΜΜΕ. «Τα πήγα πολύ καλά με τον Πογιέτ. Με εντυπωσίασε η προσωπικότητά του ως ηγέτη και ως φίλου όλων των παικτών. Δεν έχω ξαναδεί τόσο καλή σχέση μεταξύ παικτών και προπονητή. Επίσης, η οργανωσιακή του τακτική πρέπει να επισημανθεί. Πιστεύω ότι θα θριαμβεύσει στην Μπέτις. Για το μέλλον κανείς δεν ξέρει. Ο μάνατζέρ μου είναι αυτός που ελέγχει αυτά τα θέματα» είπε ο Πορτογάλος μέσος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ