aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πρόκριση στα πέναλτι για τον Εργοτέλη του Νίκκη!

Το θαύμα του έκανε ο Εργοτέλης, που έγινε το αφεντικό στο Ηράκλειο, παίρνοντας σπουδαία πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον… άτυχο μεταξύ άλλων ΟΦΗ.

Η ομάδα του Κύπριου κόουτς, Νίκκη Παπαβασιλείου, κέρδισε με 4-3 στα πέναλτι (1-1 το ματς) έχοντας ήρωα τον Κατσιμήτρο που απέκρουσε δύο φορές, με τον Ροβίθη να είναι εύστοχος στο καθοριστικό τελευταίο πέναλτι στη ψυχοφθόρο διαδικασία και έγιναν η μοναδική ομάδα της Football League που συνεχίζει στο θεσμό.

Οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν… άσφαιροι και πλήρωσαν τα δύο χαμένα πέναλτι στην κανονική διάρκεια, με τον Νέιρα στο 59’ και τον Ποτουρίδη στο 72’, ενώ αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 31ο πρώτο λεπτό, μετά την αποβολή του Κουτσιανικούλη.
Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα στο 23ο λεπτό «παγώνοντας» το Γεντί Κουλέ, με τον Μπουτσάκη να πιάνει εξαιρετικό σουτ με το αριστερό, χωρίς να αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Σωτηρίου, γράφοντας το 1-0 για τον Εργοτέλη.

Σαν να μην έφτανε η ψυχρολουσία με το γκολ που δέχθηκε ο ΟΦΗ, στο 31’ το ματς έδειξε να στραβώνει για τα καλά για τους γηπεδούχους. Ο Κουτσιανικούλης έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Μπουρσέλη και είδε την κίτρινη του διαιτητή Κουτσιαύτη, ενώ στη συνέχεια έγινε έξαλλος, ξέφυγε και αντίκρισε σε λίγα δευτερόλεπτα δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία, αφήνοντας την ομάδα του νωρίς με δέκα παίκτες.

Ωστόσο, η ομάδα του Νίκου Καραμπετάκη παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, έβγαλε αντίδραση στο χορτάρι και στο 43’ έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Οικονόμου ανέτρεψε στην περιοχή τον Πέρσον, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Νέιρα ψύχραιμα εκτέλεσε στο κέντρο της εστίας, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο ΟΦΗ μάλιστα έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 59ο λεπτό. Ο Κουτσιαύτης καταλόγισε για δεύτερη φορά πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε μαρκάρισμα του Μπουρσέλη πάνω στον Πέρσον, εξαντλώντας πάντως την αυστηρότητα του, με τον Νέιρα αυτή τη φορά να μην μπορεί να νικήσει τον Κατσιμήτρο που απέκρουσε στη δεξιά γωνιά του.

Η κακοτυχία του ΟΦΗ όμως δεν περιορίστηκε εκεί. Η ομάδα του Καραμπετάκη κέρδισε και τρίτο πέναλτι στο ματς στο 72’, με τον Μπουρσέλη αυτή τη φορά να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι στην περιοχή και τον Κουτσιαύτη να δείχνει ξανά την άσπρη βούλα. Ο Ποτουρίδης ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ούτε αυτός μπόρεσε να ευστοχήσει από τα 11 μέτρα, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κατσιμήτρου.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, με τον ΟΦΗ να εξακολουθεί να έχει φλύαρη υπεροχή, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ουσιαστικά, αποτέλεσμα και την κούρασης από το αριθμητικό μειονέκτημα που είχε στο μεγαλύτερο μέρος τους ματς.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, ο ΟΦΗ συνέχισε τον… χαβά του από τα 11 μέτρα. Ο Κατσιμήτρος απέκρουσε τα πέναλτι του Ποτουρίδη που ήταν άστοχος για δεύτερη φορά στο ματς και του Κυριακίδη, ενώ η απέκρουση του Σωτηρίου στο πέναλτι του Μπάτζιο δεν έφτανε για τον ΟΦΗ.

Ενώ το σκορ ήταν στο 3-3, ο Ροβίθης ανέλαβε για τους φιλοξενούμενους την τελευταία εκτέλεση και ήταν ψύχραιμος, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ