aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Προ των πυλών της ΑΕΚ ο Τσιγκρίνσκι

Μια ανάσα από την απόκτηση ενός αμυντικού τοπ επιπέδου βρίσκεται η ΑΕΚ. Οπως σας αποκάλυψε το «Goal», από προχθές η Ενωση ανέβασε την προσφορά της και έδειξε έμπρακτα στην πλευρά του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι πόσο επιθυμεί να φορέσει τα κιτρινόμαυρα.

Ο 30χρονος αμυντικός έχει πειστεί από το πρότζεκτ της ΑΕΚ, έχει καλυφθεί οικονομικά και όλα δείχνουν πως θα απορρίψει τις κρούσεις από άλλα σημαντικά ευρωπαϊκά κλαμπ και θα κάνει στην Ελλάδα το δεύτερο βημα μακριά από την πατρίδα του. Πολύ πιο ώριμος από το 2009, όταν φόρεσε τη φανέλα της τεράστιας Μπαρτσελόνα, και με σαφώς μικρότερες απαιτήσεις, αλλά με προσδοκία να γίνει ο ηγέτης της «κιτρινόμαυρης» άμυνας και να αλλάξει επίπεδο την ΑΕΚ.

Ο Τσιγκρίνσκι έμεινε χθες και τυπικά ελεύθερος από την Ντνίπρο, με την οποία την περυσινή σεζόν είχε 13 συμμετοχές (με ένα γκολ). Στην ΑΕΚ περίμεναν την τυπική έγκριση του Κετσπάγια για την απόκτησή του και από τη στιγμή όπου άναψε το πράσινο φως προχώρησαν σε νέα, βελτιωμένη οικονομικά προσφορά. Την υπόθεση έχει πάρει πάνω του ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες, με τον Τσιγκρίνσκι να προβάρει τα κιτρινόμαυρα και να κλείνει το ντιλ ακόμα και σήμερα.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΖΟΥΡΙΤΣ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΒΕΛΛΙΟ

Το θέμα του επιθετικού φαίνεται πως παίρνει σειρά για την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με την Τσεζένα για τον Μίλαν Τζούριτς, αλλά οι απαιτήσεις των Ιταλών σε πρώτη φάση φαίνονται αποτρεπτικές για να προχωρήσει η μεταγραφή. «Η ΑΕΚ είναι μία εξαιρετική προοπτική για εμένα. Θα είναι πολύ καλή εξέλιξη για την καριέρα μου. Γνωρίζω πως είναι ανάμεσα στις τρεις πιο μεγάλες και ιστορικές ομάδες της Ελλάδας. Και πως τη νέα σεζόν θα παίξει στην Ευρώπη. Εχω δει βίντεο για την ΑΕΚ και τους οπαδούς της στο διαδίκτυο» είπε ο Βόσνιος στο sdna.gr. Στην ΑΕΚ δεν έχουν κλείσει το κεφάλαιο του Βέλλιου και περιμένουν τις εξελίξεις με τη Νότιγχαμ Φόρεστ για να κάνουν την τελική τους κίνηση, ποντάροντας και στην επιθυμία του παίκτη.

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΚΑ

Παίκτης της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Βασίλης Μπάρκας. Επειτα από την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ενωση και στον Ατρόμητο για την απόκτηση του 22χρονου τερματοφύλακα, απέμενε μόνο η συμφωνία με την πλευρά του παίκτη. Προχθές το βράδυ υπήρξε νέα επαφή για να βρεθεί η λύση και χθες, με την επιστροφή του Μπάρκα από την αποστολή της Εθνικής στην Αυστραλία, απέμεναν μόνο τυπικές λεπτομέρειες. Στην ΑΕΚ υπάρχει σιγουριά πως το θέμα θα κλείσει και μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Μπάρκα. «Είναι ικανός για ευρωπαϊκή καριέρα» είπε χαρακτηριστικά ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης (παλαίμαχος τερματοφύλακας και νυν προπονητής στην Ακαδημία) στον sport fm.

ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟΥ ΛΟΡΙΑ

Αν και η περίπτωσή του έμεινε σταντ μπάι για την ΑΕΚ ωσότου ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Μπάρκα, όλα δείχνουν πως ο Γκιόργκι Λόρια δεν θα επιστρέψει στα ελληνικά γήπεδα. Οι απαιτήσεις που προέβαλε η πλευρά του Γεωργιανού τερματοφύλακα, έπειτα από την προφορική συμφωνία του Λόρια με τον Κετσπάγια, έκαναν την ΑΕΚ να στραφεί στον Μπάρκα και πλέον είναι απίθανο να απασχολήσει. Ετσι κι αλλιώς, στην ΑΕΚ δεν φαίνεται να συζητούν για αποπομπή του Ανέστη και δίδυμο με Λόρια και Μπάρκα.

ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΙ ΜΠΑΛΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΕΠΙΝΣΚΙ

Οι «κιτρινόμαυρες» λύσεις για την επίθεση είναι αρκετές, αλλά κάποιες είναι εξαιρετικά «αλμυρές». Οπως αυτές του Ιμπραΐμα Μπαλντέ με κασέ που υπερβαίνει τις 600.000 ευρώ, ή του Πολωνού Στεπίνσκι που, αν και σούπερ ταλέντο, κοστολογείται με ποσό άνω του 1 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ