aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πρέσινγκ σε Στεάουα για Βαρέλα

Από τις 10 Ιουνίου το «Goal» είχε ενημερώσει για την προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Φερνάντο Βαρέλα, του κεντρικού αμυντικού και αρχηγού της Στεάουα Βουκουρεστίου. Ο ισχυρός άνδρας της ρουμανικής ομάδας, Τζίτζι Μπεκάλι, έχει αρνηθεί την κρούση του Δικεφάλου για την παραχώρηση του 29χρονου στόπερ από το Πράσινο Ακρωτήρι, το συμβόλαιο του οποίου τελειώνει στο τέλος της σεζόν.

Από τότε μέχρι τώρα τα δεδομένα δεν έχουν και πολύ διαφοροποιηθεί σε ό,τι αφορά τη στάση της Στεάουα, ωστόσο η τακτική του Λούμπος Μίχελ φαίνεται πως αυξάνει την πίεση του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με ρουμανικά δημοσιεύματα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ήδη συμφωνήσει προφορικά με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, προσφέροντάς του συμβόλαιο με αποδοχές 600.000€ τον χρόνο, τριπλάσιες από αυτές που έχει στη Ρουμανία.

Μάλιστα, από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή προκύπτει πως είναι θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Τούμπα, κάτι που σημαίνει ότι και από αυτό θα ασκηθεί πίεση προς την ομάδα του να ανάψει το πράσινο φως για την παραχώρησή του.

Η περίπτωσή του πάντως παραμένει δύσκολη κυρίως λόγω των απαιτήσεων των Ρουμάνων, που αρχικά έχουν ζητήσει 2.000.000€ για να τον παραχωρήσουν. Βέβαια και ο ίδιος ο Τζίτζι Μπεκάλι σε δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα παραδέχθηκε ότι, με το συμβόλαιο του Βαρέλα να εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι, η θέση του σε διαπραγματεύσεις για τον παίκτη δεν είναι τόσο ισχυρή.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται έντονα για τον παίκτη, που αγωνίζεται μάλιστα ως κοινοτικός, αφού έχει γεννηθεί στην Πορτογαλία και έχει πορτογαλικό διαβατήριο, καθώς και ο Βλάνταν Ιβιτς θεωρεί ότι έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να ενισχύσει το κέντρο της άμυνάς του.

Ο Φερνάντο Βαρέλα είναι ο ηγέτης στην άμυνα της Στεάουα, που είχε δώσει περισσότερα από 1.000.000€ για να τον αποκτήσει από τη Βασλούι, με 117 συμμετοχές και 12 γκολ, και οι άνθρωποι του Δικεφάλου ευελπιστούν αποκτώντας τον ότι θα έχει τον ίδιο ρόλο και στη δική τους ομάδα. Βέβαια από τη στιγμή που δεσμεύεται με συμβόλαιο, η περίπτωσή του παραμένει δύσκολη, με τον Λούμπος Μίχελ πάντως να προσπαθεί να τον αποκτήσει.

Δεν «παίζει» μόνο ο Μπόικο
Ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως έχει δώσει βάρος στην προσπάθεια απόκτησης του 28χρονου γκολκίπερ της Μπεσίκτας Ντένις Μπόικο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει αφήσει άλλες περιπτώσεις τερματοφυλάκων που έχουν «προκριθεί» και βρίσκονται στην τελική λίστα των ανθρώπων του Δικεφάλου του Βορρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «ασπρόμαυροι» εξετάζουν περιπτώσεις παικτών που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα της κεντρικής Ευρώπης και ταιριάζουν στο προφίλ γκολκίπερ σύμφωνα με το οποίο γίνεται η αναζήτηση. Ο ΠΑΟΚ, μετά την… εμπειρία με τον Ρόμπιν Ολσεν, έχει αποκλείσει την αγορά της Σκανδιναβίας, από την οποία τουλάχιστον δεν βγήκε ζημιωμένος οικονομικά, καθώς ο Ολσεν πουλήθηκε στην Κοπεγχάγη φέτος με τα χρήματα που δόθηκαν στη Μάλμε πέρυσι.

Η απογοήτευση της Ράσινγκ για τον Περέιρα
Από την πρώτη στιγμή που έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Φακούντο Περέιρα και άνοιξε η συζήτηση για το μέλλον του, ο ΠΑΟΚ ενημέρωσε την πλευρά του ποδοσφαιριστή για την απόφαση επανένταξής του στο ρόστερ -καθώς ο δανεισμός του στη Ράσινγκ ολοκληρώθηκε- ενώ παράλληλα έστειλε σαφές μήνυμα στους Αργεντινούς αναφορικά με τα χρήματα που θα έκαναν τους «ασπρόμαυρους» αν συζητήσουν το ενδεχόμενο πώλησής του. Χθεσινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Οle»καταγράφει την απογοήτευση που υπάρχει στη Ράσινγκ για την αδυναμία της ομάδας να καλύψει οικονομικά τον ΠΑΟΚ ώστε να κρατήσει τον Περέιρα στο έμψυχο δυναμικό της.

Το συζητά για Αντόνις
Μπορεί ο Τέρι Αντόνις να μην κατάφερε να καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ στην πρώτη χρονιά στην Ελλάδα, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχουν ομάδες που θα ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Μια από αυτές είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ενδιαφέρον για τον νεαρό Ελληνοαυστραλό έχει δείξει, νωρίτερα μάλιστα, και η Βέροια. Ο ΠΑΟΚ από ό,τι φαίνεται είναι ανοικτός στην παραχώρηση του Αντόνις σε άλλη ομάδα, καθώς υπάρχει ήδη πληθώρα επιλογών στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ