aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πρεμιέρα-παγίδα

Έπειτα από αποχή μίας σεζόν, ο Ολυμπιακός Πειραιώς θα βρεθεί απόψε σε γνώριμο σκηνικό. Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα κουνηθεί ξανά το σεντόνι με τα αστέρια, λίγο προτού αρχίσει η αναμέτρηση με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πρεμιέρα των ερυθρολεύκων μοιάζει με παγίδα, καθώς με το καλημέρα έχουν παιχνίδι μονής επιλογής. Όχι βεβαίως επειδή θα κριθεί κάτι απόψε, μα διότι θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας την αντίπαλο που φαντάζει πιο βατή από τις τρεις που του έτυχαν. Ασφαλώς, οι Μπαρσελόνα και Γιουβέντους αποτελούν πιο υψηλά εμπόδια στην προσπάθεια αποκόμισης βαθμολογικού οφέλους και απέναντι στην πορτογαλική ομάδα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες.

Φυσικά, εννοείται ότι η αντίπαλος δεν αναμένεται να αποτελέσει την εύκολη λεία, που θα γίνει έρμαιο στις ορέξεις του πρωταθλητή Ελλάδας. Μάλιστα, η Σπόρτινγκ έχει μεγάλο της ατού τις ταχύτατες αντεπιθέσεις της, κάτι που επιτάσσει ιδιαίτερη προσοχή για τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής της, Ζόρζε Ζεσούς, έχει στη διάθεσή του δύο επιθετικούς που έχουν συχνότατη επαφή με τα δίχτυα. Ο ύψους 1.96μ. Ολλανδός Μπας Ντοστ, ο οποίος έχει σκοράρει πέντε φορές στην τρέχουσα σεζόν και ο Ιβοριανός Σεϊντού Ντουμπιά, ο οποίος είναι πιο κοντός (1,78μ.), πιο γρήγορος και έχει πετύχει δύο γκολ.

Για να φτάσει όμως η μπάλα σε έναν από τους δύο (σ.σ.: συνήθως παίζει με έναν εκ των δύο και περισσότερο με τον υψηλόσωμο Ντοστ), υπάρχουν «διάβολοι» που με την ταχύτητά τους προκαλούν πολλά προβλήματα από τα πλάγια. Ο Μπρούνο Σέζαρ ή ο Μάρκος Ακούνια από αριστερά και ο Ζέλσον από δεξιά αποτελούν ορισμένα από τα βαριά χαρτιά του Ζεσούς. Όπως γίνεται κατανοητό, θα χρειαστεί προσοχή ο Ολυμπιακός στα μετόπισθεν, κάτι που εννοείται ότι ο Μπέσνικ Χάσι και οι συνεργάτες του γνωρίζουν και έχουν μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ