aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠολυβόλο ΠΑΟΚ με καρέ του Άκπομ – Άρεσε ο Εσίτι

Πολυβόλο ΠΑΟΚ με καρέ του Άκπομ – Άρεσε ο Εσίτι

Με επιβλητικό τρόπο, ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον κύκλο των φιλικών αγώνων, αφού συνέτριψε την Φορτούνα Σιτάρντ με 5-1, με τον Τσούμπα Άκπομ να σημειώνει καρέ (5’, 18’, 45+1’, 50’), τον Πέλκα να έχει γκολ (10’) και ασίστ, ενώ πολύ θετική ήταν η πρεμιέρα του Άντερσον Εσίτι. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Ελ Καντουρί που είχε ασίστ στο 2ο και στο 5ο γκολ του ΠΑΟΚ. 

Ο Νιγηριανός έδωσε εξαιρετικά δείγματα στο πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα του Δικεφάλου του Βορρά, αφού δέσποζε στον χώρο του κέντρου, έκανε πολλά κλεψίματα, ενώ κάλυπτε εξαιρετικά την μπάλα με το σώμα του. Ο Τσούμπα Άκπομ βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και μέχρι το 50ο λεπτό είχε σημειώσει τέσσερα γκολ. Καμία ανησυχία για την κατάσταση του Δημήτρη Πέλκα που αντικαταστάθηκε προληπτικά στο 44’ από τον Λάμπρου. Το γκολ των Ολλανδών από απρόσεκτη πάσα του Πασχαλάκη, ο Νταμασκάν στο 41’.

Το ματς 

Με σχηματισμό 4-4-2 ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ, αφού είχε στη μεσαία γραμμή τους Εσίτι και Ελ Καντουρί, στα δεξιά τον Λεό Ζαμπά και στα αριστερά τον Μπίσεσβαρ, με τους Πέλκα και Άκπομ να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος ήταν καταιγιστικός στο πρώτο μέρος,αφού μόλις στο 5ο λεπτό, μετά από βαθιά μπαλιά του Μάτος, ο Πέλκας βρέθηκε από τα αριστερά με την μπάλα στα πόδια, μπήκε στην περιοχή και από κοντά ο Άκπομ άνοιξε τον χορό των γκολ. Μέχρι το δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος του Βορρά, είχε σημειώσει και δεύτερο γκολ όταν η εξαιρετική κάθετη πάσα του Ελ Καντουρί βρήκε τον Πέλκα να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ να κάνει το 2-0. Οκτώ λεπτά ήρθε και το 3ο γκολ, όταν μετά από δύο ντρίπλες του Ζαμπά πάνω στον Πίντο, αυτός έβγαλε την σέντρα και ο Άκπομ με το στήθος έκανε το 3-0 σαν σε προπόνηση.

Ο ΠΑΟΚ έριξε ρυθμό, μετά από το ξέσπασμα στο ξεκίνημα του ματς, με τον Άντερσον Εσίτι πάντως όσο περνούσε η ώρα να ξεδιπλώνει τα στοιχεία για τα οποία τον απέκτησε ο ΠΑΟκ, καλύπτοντας τους χώρους, αλλά και την μπάλα στις προσωπικές μονομαχίες με μοναδικό τρόπο. Ένα δώρο του Πασχαλάκη, έδωσε την ευκαιρία στον Μολδαβό Νταμασκάν να μειώσει σε 1-3, στο 41’. Από ένα κόψιμο του Εσίτι στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Άκπομ έφτασε στο χατ-τρικ στο ημίχρονο, αφού Κρέσπο και Γιαννούλης συνδυάστκαν ιδανικά, με τον στόπερ του ΠΑΟΚ, να δίνει την ασίστ για τον Άγγλο για το 4-1. Λίγο πριν το γκολ ο Πέλκας είχε αποχωρήσει προληπτικά, για να δώσει τη θέση του στον Λάμπρου.

Στην εκκίνηση της επανάληψης, ο Ντίμερς δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Πασχαλάκη, που έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 50’ ο Ελ Καντουρί με την δεύτερη ασίστ του στο παιχνίδι, σέρβιρε το 4ο προσωπικό γκολ του Άκπομ που με κεφαλιά έκανε το 5-1. Ο Λέο Ζαμπά στο 53’ είχε ευκαιρία για ν’ ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, όπως και ο Άκπομ με κεφαλιά στο 57’.

Το ματς στο τελευταίο ημίωρο, δεν μπορεί να σχολιαστεί, αφού ο ΠΑΟΚ έριξε τελείως τον ρυθμό του, οι Ολλανδοί προχώρησαν σε πολλές αλλαγές με το 5-1, που διαμορφώθηκε από το 50’ να αποτελεί το τελικό σκορ. Ο Λάζαρος Λάμπρου στο 90’ από σέντρα του Μπίσεσβαρ σημάδεψε το δοκάρι με την προβολή του, για να παραμείνει το ίδιο σκορ.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ (4-4-2):
Πασχαλάκης, Μάτος, Γιαννούλης, Κρέσπο, Βαρέλα, Εσίτι, Ελ Καντουρί (84’ Κάτσε), Μπίσεσβαρ, Λέο Ζαμπά (90’ Τσιγγάρας), Πέλκας (44’ λ.τρ Λάμπρου), Άκπομ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ