aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πλατανιάς… Ευρώπης

Ο Πλατανιάς είχε ουσία στο παιχνίδι του και κατάφερε, στις δύο προσπάθειες που βρέθηκε στην περιοχή του Παναιτωλικού, να σκοράρει με Μανούσο και Καρυπίδη και παρά την προσπάθεια των «κυανοκίτρινων» και το πολύ όμορφο γκολ του Άλβαρο Ρέι, κατάφερε να κρατήσει τη νίκη, χάρη στο τελίκό 2-1, το οποίο φέρενει σε απόσταση… βολής από την 5η θέση την ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του. Τα σουτ των Ρότσα και Κούσα, όμως, δεν βρήκαν στόχο, με τον Πλατανιά να διατηρεί το μηδέν στην άμυνά του.

Στο 26ο λεπτό, όμως, οι ισορροπίες άλλαξαν για τα καλά. Ο Χαντάκιας ανέτρεψε εντός περιοχής τον Μανούσο, με τον Καραντώνη να καταλογίζει πέναλτι. Ο σέντερ φορ των Κρητικών «ψάρεψε» τον Κυριακίδη και έγραψε το 0-1 για τον Πλατανιά. Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον Πανατωλικό να ανεβάσει την ζώνη πίεσης, δίχως όμως να δημιουργήσει καταστάσεις στην εστία του Σωτηρίου.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου προσπάθησαν να πιέσουν και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως στο 55′ ‘ήρθε… ψυχρολουσία. Η κεφαλιά-πάσα του Μανούσου βρήκε αποδέκτη τον Καρυπίδη ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έγραψε το 0-2 για τον Πλατανιά, βάζοντας βάσεις… νίκης.

Ο Πλατανιάς διατηρούσε τα ηνία του αγώνα, με τον Παναιτωλικό να μην μπορεί να απειλήσει περαιτέρω την άμυνα του Σωτηρίου, παρά τις αλλαγές του Χάβου, που έριξε στο παιχνίδι και Παπαδόπουλο και Ρέι.

Οι γηπεδούχοι τα έπαιξαν όλα για όλα και μπήκαν εκ νέου στο παιχνίδι χάρη στον Άλβαρο Ρέι. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας από το Αγρίνιο βρήκε δίχτυα και μείωσε σε 1-2 στο 81′, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου κράτησαν το υπέρ τους 1-2 και πανηγύρισαν μία ακόμα νίκη, που τους φέρνει στους 32 βαθμούς, έναν λιγότερο από την 5η Ξάνθιη, που έχει 33.

ΣΚΟΡΕΡ: 81’ Άλβαρο Ρέι / 27’ Μανούσος πεν., 55’ Καρυπίδης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 31’ Κέλσιο, 82’ Χαντάκιας, 84’ Κουτρομάνος / 36’ Μανούσος, 63’ Κάργας, 76’ Γιορέντε, 84’ Σίγκνεβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καραντώνης (Ημαθίας)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Κυριακίδης, Κλέσιο (74’ Κουτρομάνος), Ρότσα, Κούσας, Χαντάκιας, Μάκος, Πάουλο, Λόπες (69’ Παπαδόπουλος), Μπράβο (58’ Άλβαρο Ρέι), Ρόσα, Μαρκόβσκι.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Κάργας, Μπανανά, Στάθης, Καρυπίδης, Στανισάβλιεβιτς (86’ Μαραγκός), Γιορέντε (89’ Ντεβέσα), Μουνάφο, Μανούσος (75’ Αποστολόπουλος), Σίγκνεβιτς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ