aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Πέταξε» δύο βαθμούς στην Κέρκυρα η ΑΕΚ

«Πέταξε» δύο βαθμούς στην Κέρκυρα η ΑΕΚ

Κέρκυρα και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με την Ένωση να «πετάει» άλλους δύο βαθμούς. Παίκτης του αγώνα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Φώτης Κουτζαβασίλης, ο οποίος κράτησε πολλές φορές την Κέρκυρα μέσα στο παιχνίδι. 

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, έχοντας την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους και προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

Οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύτηκαν την πρώτη εκτέλεση κόρνερ που είχαν στον αγώνα, όταν στο 14’ ο Μάνταλος βρήκε τον Λαμπρόπουλο στο πρώτο δοκάρι και αυτός με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Κουτζαβασίλη και έγραψε το 0-1.

Το γκολ έδωσε «φτερά» στην Ένωση, με τους παίκτες του Μοράις να μην απειλούνται από τους γηπεδούχους.

Στο 28’, η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Αραβίδη χτύπησε στο δοκάρι του Κουτζαβασίλη.

Η υπεροχή των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και στο τρίλεπτο 36’-39’ θα μπορούσαν να πετύχουν το δεύτερο γκολ, αλλά τα σουτ του Γαλανόπουλου και Μάνταλου τα εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα των δύο ομάδων δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ να έχει τα ηνία του παιχνιδιού, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την άμυνα των Φαιάκων.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και η πρώτη καλή φάση έγινε στο 70’. Οι παίκτες της ΑΕΚ συνδυάστηκαν ωραία , αλλά ο Γιόχανσον έστειλε την μπάλα άουτ από πολύ πλεονεκτική θέση.

Ο Γρηγορίου άλλαξε το σύστημα σε 3-4-3 και δικαιώθηκε σχεδόν άμεσα. Στο 74΄ο Σπίνουλας με σέντρα βρήκε τον Τουράμ και ο επιθετικός της Κέρκυρας με ψύχραιμο πλασέ έφερε το ματς στα ίσια. Οι γηπεδούχου ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησαν στα καρέ της ΑΕΚ.

Η Ένωση λίγο έλειψε να προηγηθεί και πάλι στο 77’, αλλά ο Κουτζαβασίλης απέκρουσε εκπληκτικά το δυνατό σουτ του Σιμόες.

Στα εναπομείναντα λεπτά, δεν άλλαξε κάτι και το 1-1 ήταν το τελικό σκορ.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 14’ Λαμπρόπουλος -74΄Τουράμ

ΔΟΚΑΡΙ: 28’ Αραβίδης

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: –

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 65’ Γκομέζ, 90+1′ Σπίνουλας -44’ Αλμέιδα 76’ Κολοβέτσιος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Σιόντης, Νίκιτς, Κόντος (46’Γκομέζ), Επστάιν (46’ Γεωργίου), Ντουαλά, Τουράμ

ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Αραβίδης (63΄Πατίτο), Αλμέιδα (87’ Πέκχαρτ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ