aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Πετάει» και στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ξέσπασε πάνω στον Πλατανιά στην Τούμπα και έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί των τριών ηττών. Οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και με πρωταγωνιστή τον Μάτος (61΄, 81΄) έφτασαν άνετα στο 3-0, για την 14η αγωνιστική της Super League. Ο Μπανανά με αυτογκόλ στο 87΄ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα της Τούμπας, καταχωρείται στο 18′ με τον Τζάλμα Κάμπος που μέσα στην περιοχή δεν μπόρεσε να ελέγξει την μπάλα που ήταν στην κατοχή του και σούταρε ολότελα άστοχα από καλή θέση.

Κάτι ανάλογο έγινε και στο 22′ με τον Κουλούρη να είναι ο δράστης της χαμένης ευκαιρίας, που σούταρε άστοχα από την περιοχή ενώ θα είχε την ευκαιρία να σημαδέψει και να πλασάρει στην εστία των Κρητικών.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους έρχεται στο 34′ με πρωταγωνιστή τον Μανούσο, που σουτάρει άστοχα μετά από δική του καλή ενέργεια, ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Γλύκου.

Στο 42′ μακρινό δυνατό σουτ του Ροντρίγκες μπλοκάρει σταθερά ο Σωτηρίου, ενώ στο 43′ ωραίο σουτ του Μπίσεσβαρ αποκρούεται σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ είναι επιθετικότερος στο πρώτο ημίχρονο αλλά σπατάλησε τις δυο-τρεις καλές φάσεις του και έμεινε στο λευκό 0-0 ως την λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε και πάλι επιθετικά, με πίεση και κατοχή της μπάλας, και στο 54′ φάουλ του Ροντρίγκες αναπήδησε μπροστά από τον Σωτηρίου αλλά ο τελευταίος εξουδετέρωσε και πάλι θετικά.

Πριν αρχίσει ο εκνευρισμός να “δένει” τα πόδια των Θεσσαλονικέων, στο 61′ έρχεται το γκολ που δίνει ανακούφιση και ισοδυναμεί με λύτρωση. Από εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκες, ο Μάτος με το κεφάλι αλλάζει ελάχιστα την πορεία της μπάλας που καταλήγει στα δίχτυα του Σωτηρίου για να γίνει με τον τρόπο αυτό το 1-0. Στο 67′ ο ΠΑΟΚ χάνει δυο ταυτόχρονα ευκαιρίες. Στην πρώτη ο Αθανασιάδης από θέση οφ-σάϊντ βρίσκεται ολότελα μόνος αλλά καθυστερεί τόσο που δίνει την δυνατότητα στον αντίπαλο του να απομακρύνει σε κόρνερ. Στην δεύτερη περίπτωση ο Ροντρίγκεζ εκτέλεσε  κόρνερ, ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να… γλύφει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σωτηρίου.

Με την τακτική αυτή και τον ΠΑΟΚ να μην σιγουρεύει το παιχνίδι, ο Πλατανιάς δεν παραλείπει να απειλεί και στο 72′ ο Μανούσος χάνει μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση όταν από καλή θέση και μετά από προσωπική ενέργεια σουτάρει ελάχιστα άουτ.

Για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι δεν …έληξε και η επιθετική του δράση συνεχίζεται ώσπου στο 82′  και πάλι ο Μάτος κάνει την δουλειά των επιθετικών και σκοράρει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, με ένα ωραίο σίγουρο πλασέ, μετά από συνεργασία με τον Μπίσεσβαρ, που του έδωσε και την ασίστ.

Το 2-0 ανεβάζει την ψυχολογία των γηπεδούχων και αντίστροφα παρασέρνει τους φιλοξενούμενους που δίνουν μόνοι τους την “χαριστική βολή” στο 87′ με αυτογκόλ του Μπανανά. Ο Ροντρίγκεζ μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Πλατανιά από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα και ο Μπανανά έστειλε κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του για να γίνει με τον τρόπο αυτό το τελικό 3-0.

Ο νικητής αν και καταπονημένος από την προσπάθεια της Πέμπτης, είχε κυριαρχία στο παιχνίδι, απέδωσε πολύ καλά στην επανάληψη και παρά την φανερή έλλειψη ικανού φορ, έλυσε το πρόβλημα του γκολ με τον πλάγιο αμυντικό Λέο Μάτος που ήταν φυσικά και ο MVP της αναμέτρησης. Αυτό που καλείται συνεπώς ο τεχνικός του Δικεφάλου είναι να βρει λύσεις για τις επί μέρους αδυναμίες που παρουσιάζει η ομάδα του, κυρίαρχη των οποίων είναι η ενδεικτική έλλειψη ικανού φορ.

Ο Πλατανιάς άντεξε όσο μπορούσε να αντέξει. Δεν κλείστηκε, μόχθησε αλλά δεν είχε επιτελική σκέψη και τελική προσπάθεια.

Διαιτητής: Γκράνας (Θράκης)

Κίτρινες:  Μάτος,  Κάργας,.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος (89′ Κίτσιου), Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ (74′ Σάκχοφ), Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Ροντρίγκες και Κουλούρης (57′ Αθανασιάδης).

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Κάργας (66′ Ντίνας), Μπανανά, Καρυπίδης, Σκαρντοβέλι, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Στάθης, Γουνδουλάκης (82′ Μενδρινός), Μανούσος και Αποστολόπουλος (73′ Ντιλαβέρ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ