aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠερίπατος στη Λάρισα για τον Ολυμπιακό!

Περίπατος στη Λάρισα για τον Ολυμπιακό!

Πέρασε αέρα από τη Λάρισα ο Ολυμπιακός. Δίχως να χρειαστεί να φορτσάρουν οι Πειραιώτες «καθάρισαν» εύκολα την ΑΕΛ με 3-1 στο Αλκαζάρ στο φινάλε της κανονικής περιόδου και μπαίνουν με +16 από τον δεύτερο Άρη στα play off.

Ο Χασάν άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 33’ και στα καπάκια έγινε αναγκαστική αλλαγή με ενοχλήσεις στον δικέφαλο, ενώ ο Ανδρούτσος ζευγάρωσε τα γκολ των «ερυθρόλευκων» στο 55’ και ο Ελ Αραμπί «χτύπησε» στο 80ο λεπτό για το 19ο τέρμα του στο πρωτάθλημα και 22ο στη σεζόν. Ο Νούνιτς με κεφαλιά μείωσε στο 88ο λεπτό.

Ενδεκάδα με ρεζέρβες, αλλά τον Σα βασικό παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς, δίνοντας ανάσες σε βασικά «εργαλεία» του ενόψει της ρεβάνς της Πέμπτης με την Άρσεναλ για τους «16» του Europa League. Κουτσαίνοντας έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο ο Βαλμπουενά, ο οποίος είχε μπει στο 82′!

Στο μυαλό του κόουτς
Η ΑΕΛ ξεκίνησε με Νάγκι στο τέρμα, Γκράουρ, Μαξιμένκο, Χουσίνο και Γιακιμόφσκι στην άμυνα. Κολομπίνο, Στίφλερ, Μουκάντζο και Ακούνια ήταν στο κέντρο, ενώ Πινακάς και Ντουρμισάι στην επίθεση στο 4-4-2 που συνηθίζει να εφαρμόζει ο Τζιανλούκα Φέστα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε με πολλές αλλαγές τον Ολυμπιακό, αφήνοντας στην άκρη το αγαπημένο του 4-2-3-1 για το 4-4-2. Ο Σα παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια, ο Παπασταθόπουλος και ο Εμβιλά ήταν αναμενόμενο στο κέντρο της άμυνας, καθώς δεν έχουν απομείνει κι άλλοι, ενώ Ανδρούτσος με Χολέμπας πήραν θέση στα πλάγια. Μπουχαλάκης και Σίλβα ήταν στα χαφ, Ραντζέλοβιτς και Φορτούνης στα «φτερά», ενώ Χασάν και Κάιπερς στην κορυφή.

Το ματς
Η διαφορά δυναμικής των δύο ομάδων είναι δεδομένη και για να την καλύψει η ΑΕΛ αυτό το χάντικαπ θα έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη ετοιμότητα πνευματικά. Έτσι και έκανε, τουλάχιστον στο ξεκίνημα. Εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν στο μυαλό τους, εκτός από το σημερινό ματς, παράλληλα στην ήττα από την Άρσεναλ, αλλά και στη ρεβάνς με τους Λονδρέζους που ακολουθεί, μπήκε πιο δυνατά η ομάδα του Φέστα. Με αποτέλεσμα στο πρώτο δεκάλεπτο να επισκεφθεί με αξιώσεις τα αντίπαλα καρέ δις. Ο Ολυμπιακός ήταν αλλού σε αυτό το διάστημα, δεν είχε χημεία και στη συνέχεια «μπήκε» στην αναμέτρηση σταδιακά.

Μάλιστα, η πρώτη του φάση ήταν καλή, με τον Ραντζέλοβιτς να πιάνει δυνατό σουτ στο 14’ πάνω στον Νάγκι που έδιωξε με γροθιές. Ο Ακούνια όπως συνηθίζει χωνόταν σαν μαμούνι στην αντίπαλη άμυνα και δημιουργούσε θέματα στους Πειραιώτες, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε πολύ καλή φάση για τους «βυσσινί» στο 18’, με τον Κολομπίνο να αστοχεί από καλή θέση, παίρνοντας το… ριμπάουντ από κακό διώξιμο της άμυνας του Ολυμπιακού. Στη δεύτερη επικίνδυνη επίσκεψή της στα αντίπαλα καρέ, η ομάδα του Μαρτίνς κατάφερε τα ανοίξει το σκορ. Αφού ο Χασάν κέρδισε πέναλτι από το τράβηγμα του Χουσίνο και λίγο μετά το έκανε γκολ. Η ΑΕΛ είχε την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Ντουρμισάι έπιασε σουτ με τη μια στο 42’ φεύγοντας κάθετα και ο Σα μπλόκαρε, ενώ ο Μουκάντζο αστόχησε στο φινάλε.

Σχεδόν σβηστά έφτασε και στο δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός. Δείγμα της σημαντικής διαφοράς που έχουν οι δύο ομάδες ποιοτικά. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα στο δεύτερο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά «κλείδωσαν» τη νίκη, με τον Φορτούνη να βγάζει τον Μασούρα φάτσα τον Ναγκί να αποκρούει προτού ο… Ανδρούτσος πλασάρει εύστοχα από το ύψος του πέναλτι. Πλέον, οι φιλοξενούμενοι είχαν απλή αποστολή. Να κάνουν μια καλή διαχείριση για να φτάσουν. Την καλύτερή της στιγμή, εξαιρώντας το γκολ, την είχε η ΑΕΛ στο 60’ με την άστοχη προβολή του Ντουρμισάι με το μυτάκι έπειτα από γέμισμα του Ακούνια. Που στο 80’ δοκίμασε την τύχη του με τακουνάκι σε στημένη φάση.

Ο Μασούρας δεν βρήκε ούτε στο 74’ δίχτυα, κάνοντας κεφαλιά στο 74’, αλλά στο 80’ έδωσε έτοιμο γκολ στον Ελ Αραμπί μετά από γύρισμα του Χολέμπας και ο Μαροκινός δεν γινόταν να αστοχήσει. Λίγο πριν τις καθυστερήσεις, ο Νούνιτς βρήκε δίχτυα με κεφαλιά σε στημένο του εξαιρετικού σε αυτό το είδος Γιακιμόφσκι.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Γκράουρ (22′ λ.τρ. Γκοτζαμανίδης), Μαξιμένκο, Χουσίνο, Γιακιμόφσκι, Κολομπίνο (82′ Χαλάτσης), Στίφλερ, Ακούνια (83′ Γλυνός), Πινακάς, Μουκαντζό (72′ λ.τρ. Νούνιτς) και Ντουρμισάι.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (82′ Βαλμπουενά), Τιάγκο Σίλβα, Ραντζέλοβιτς (63′ Μπρούμα), Φορτούνης (62′ Σουρλής), Χασάν (37′ λ.τρ. Μασούρας) και Κάιπερς (62′ Ελ Αραμπί).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ