aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Περίπατος» Ολυμπιακού απέναντι στον Πλατανιά

«Περίπατος» Ολυμπιακού απέναντι στον Πλατανιά

Σε… περίπατο εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 10η αγωνιστική της Super League. Οι πρωταθλητές νίκησαν 5-1 τον ουραγό της βαθμολογίας, με τέρματα των Πάρντο στο 2΄ και στο 90΄, Μποτία στο 19΄, Σισέ στο 32΄ και Ανσαριφάρντ με πέναλτι στο 68΄. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Παπανικολάου στο 88΄.

Αποφασισμένος να μην κάνει άλλα «δώρα» μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη μπήκε ο Ολυμπιακός και το έδειξε αυτό με το… καλημέρα. Μόλις στο 2ο λεπτό και σε σέντρα του Κούτρη, ο Πάρντο εκμεταλλεύθηκε το «τσαφ» του Βάντερσον και άνοιξε το σκορ. Και πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο (19′), σε σέντρα του Μάριν από αριστερά, ο Μποτία με καρφωτή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν πλήρως στο παιχνίδι και στο 32′ πέτυχαν και τρίτο γκολ, όταν σε κόρνερ του Μάριν, ο Σισέ σηκώθηκε στον… ουρανό και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η άνεση του σκορ έδωσε στο β’ ημίχρονο τη δυνατότητα στον Τάκη Λεμονή να βγάλει κάποιους παίκτες που έχουν «φορτωθεί» με ματς (Μποτία, Ρομαό, Οφόε) και να περάσει ακόμη και τον Μάρτινς, που δεν έχει αγωνιστεί το τελευταίο διάστημα, κι αυτό μπορεί να έριξε κάπως τον ρυθμό, αλλά δεν άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός διατήρησε την υπεροχή και στο 68′ έφτασε στο 4-0. Σε γύρισμα του Κούτρη η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πατράλη και ο Ανσαριφάρντ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κατελόγισε ο Σκούλας.

Μοιραία τα επόμενα λεπτά αποδείχθηκαν… διαδικαστικά, έως το 88′, όπου ο Πλατανιάς μείωσε το σκορ με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του Ενσικουλού και πλασέ του Παπανικολάου. Δύο λεπτά αργότερα, ο Πάρντο που είχε ανοίξει το σκορ, το «έκλεισε» κιόλας, με διαγώνιο σουτ. Με το τελικό 5-1 ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Κούτρης, Μποτία (46′ Νικολάου), Σισέ, Ρομαό (67′ Μάρτινς), Ταχτσίδης, Οφόε (72′ Φορτούνης), Πάρντο, Μάριν, Ανσαριφάρντ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Νίκος Μαναρώλης): Κοκκαλάς, Κρος, Στανισάβλιεβιτς, Στάθης, Βάντερσον (70′ Παπανικολάου), Πλιάτσικας (24′ Ντικαμονά, 76′ Πριντέτα), Πατράλης, Ενσικουλού, Στάμου, Μπούντνικ, Κοροβέσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ