aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠερίπατος για τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο με ορεξάτο Άκπομ...

Περίπατος για τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο με ορεξάτο Άκπομ…

Ο Τσούπα Άκπομ με ασίστ και γκολ, σφράγισε το τρίποντο για τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, αφού με τις ενέργειες του, μετέτρεψε το 0-1 του Πέλκα (7’) σε 0-3 απέναντι στον ουραγό Παναιτωλικό. Ο Άγγλος στράικερ σέρβιρε το 0-2 στον Λημνιό στο 66’ με ωραία ασίστ, ενώ στο 69’ από ασίστ του Μίσιτς έκανε το 0-3, για να μείνουν στο ρετιρέ μαζί με τον Ολυμπιακό οι Θεσσαλονικείς.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Άκπομ από τις 14 Σεπτεμβρίου και την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, όταν και είχε ανοίξει το σκορ. Στα θετικά, η επιστροφή του Βαρέλα που πέρασε σαν αλλαγή αντί του Μάτος, παίρνοντας για πρώτη φορά χρόνο, από τις 6 Οκτωβρίου και το ματς στην Τρίπολη.

Ο ΠΑΟΚ διεύρυνε στους 49 αγώνες το αήττητο σερί του και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τον Ολυμπιακό, με 34 πόντους. Ουραγός ο Παναιτωλικός, δεν έχει σκοράρει από τις 9/11.

Το ματς

O ΠΑΟΚ ευτύχησε στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια να ανοίξει το σκορ και να δείξει νωρίς ποιος είναι το αφεντικό. Ο Λημνιός από τα δεξιά έκανε εξαιρετική αλλαγή παιχνιδιού στον Γιαννούλη, αυτός έβγαλε την σέντρα από αριστερά, ο Κνετ απομάκρυνε προ του Σφιντέρσκι και αυτή στρώθηκε στον Πέλκα που με το δεξί άνοιξε το σκορ στο 7’ για το 0-1.

Με τον αέρα του 0-1 και τον Πέλκα ιδιαίτερα δραστήριο ο ΠΑΟΚ συνέχισε με φάση στο 16’ από τον σκόρερ που απείλησε με δεξί σουτ μετά από ωραία ενέργεια του Λημνιού και τον Κνετ να απομακρύνει δύσκολα. Ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε διαχείριση του ματς και δεν έδωσε το δικαίωμα, στον ασύνδετο και με πολλά λάθη στο πρώτο μισάωρο Παναιτωλικό ν’ απειλήσει. Μάλιστα οι Αγρινιώτες είχαν και την ατυχία να προχωρήσουν σε αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Λιάβας αντικατέστησε τον Λουσέρο που χτύπησε στο δεξί χέρι.

Μια σέντρα-σουτ του Μαουρίτσιο στο 31’ αποτέλεσε την επόμενη απειλή που εξουδετέρωσε ο Κνετ. Μετά το 35ο λεπτό οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν’ ανεβάσουν τον ρυθμό τους και στο 39’ είχαν την πρώτη τους τελική με τον Μιμίτο να σουτάρει άουτ. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο στο έξτρα δίλεπτο των καθυστερήσεων ανέβασε στροφές, έφτασε κοντά στο γκολ με το σουτ του Βιεϊρίνια που απέκρουσε δύσκολα ο Κνετ σε κόρνερ. Ο αρχηγός του Δικεφάλου του Βορρά, το εκτέλεσε προς τα έξω, ο Πέλκας έπιασε ένα φοβερό σουτ, αλλά ο Αυστριακός πορτιέρε του Παναιτωλικού πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση, κρατώντας το σκορ στο επίπεδο του 0-1.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Χάβος έριξε στο ματς τον Μπαϊροβιτς, ώστε να περάσει στην κορυφή, με τον Ντίας να πηγαίνει δεξιά, αντί του Φυτόπουλου που βγήκε από το ματς. Όμως ήταν ο ΠΑΟΚ αυτός που μπήκε με σοβαρότητα και είδε τον Κνετ, να εξουδετερώνει ένα ακόμα σουτ, αυτή τη φορά από τον Μίσιτς, με εντυπωσιακό τρόπο. Στο 49’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ίνγκασον έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Ο Μάκης Χάβος προχώρησε γρήγορα και στην 3η του αλλαγή με τον Τσιγγάρα, να παίρνει την θέση του Σίενστεντ, ενώ με την σειρά του Άμπελ Φερέιρα, φρέσκαρε την επίθεσή του αφού πέρασε στο ματς τον Άκπομ αντί του Σφιντέρσκι και τον Ελ Καντουρί αντί του Πέλκα. Η κίνηση αυτή του Άμπελ Φερέιρα έπιασε τόπο, καθώς ο Άκπομ πέντε λεπτά αργότερα πήρε την μπάλα από αριστερά, απέφυγε πανέμορφα το μαρκάρισμα του Σανιά και με το αριστερό σέρβιρε στην μικρή περιοχή την μπάλα στον Λημνιό που με προβολή έγραψε το 0-2 στο 66ο λεπτό. Ο Άγγλος τρία λεπτά μετά χρίστηκε και σκόρερ (για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες), αφού πήρε την εξαιρετική ασίστ του Μίσιτς (5η στο πρωτάθλημα) και με δεξί πλασέ έγραψε το 0-3.

Στα αξιοσημείωτα από εκεί και μετά η είσοδος του Βαρέλα στο ματς μετά από 2 μήνες και 10 ημέρες, αφού πήρε τη θέση του Μάτος στο ματς. Στο 89′ ο Κνετ απέκρουσε το φάουλ του Βιεϊρίνια στερώντας του την χαρά ενός γκολ.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Κνετ, Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο (25’ λ.τρ. Λιάβας), Ταχάρ, Σίενστεντ (59’ Τσιγγάρας) , Αριγίμπι, Φυτόπουλος (46’ Μπαϊροβιτς), Μιμίτο ,Ντίας

ΠΑΟΚ: Ζίφκοβιτς, Μάτος (79’ Βαρέλα), Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μαουρίτσιο, Μίσιτς, Λημνιός, Βιεϊρίνια, Πέλκας (62΄Ελ Καντουρί), Σφιντέρσκι (61’ Άκπομ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ