aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠέρασε με «τριάρα» από τη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός (αποτελέσματα)

Πέρασε με «τριάρα» από τη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός (αποτελέσματα)

Ιδανική πρεμιέρα έκανε στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, νίκησε με χαρακτηριστική άνεση τον Λεβαδειακό 3-0 στη Λιβαδειά, «ζεσταίνοντας» από την αρχή τους φίλους του για τη συνέχεια. Οι Λεντέσμα με πέναλτι στο 8′, οι Γουκάσο (37′) και Λέτο (74′) τα γκολ του Παναθηναϊκού.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχοντας δώσει τέσσερα παιχνίδια στο Europa League, παρουσιάστηκαν σαφώς πιο έτοιμοι από τους παίκτες του Λεβαδειακού, που δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να κοντράρουν τον αντίπαλό τους.

Ο Αντρέα Στραματσόνι ήθελε η πρεμιέρα στο πρωτάθλημα, έστω κι αν έγινε από την 3η αγωνιστική, να αποτελέσει κι ένα μήνυμα: Ότι ο φετινός Παναθηναϊκός, δικό του δημιούργημα 100%, έχει τα φόντα να παίξει για τον τίτλο.

Από τα 65 δευτερόλεπτα, όταν ο Μπεργκ έστειλε την μπάλα από θέση οφ σάιντ στα δίχτυα, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις διαθέσεις τους. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησαν σε τέτοιο βαθμό, που θα μπορούσαν να πάνε στην ανάπαυλα με περισσότερα από τα δύο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης, έχοντας πολλούς διακριθέντες. Ο Μάρκους Μπεργκ πήρε έξυπνα το πέναλτι από τον Μαχαίρα, δίνοντας την ευκαιρία στον Κριστιάν Λεντέσμα να συνδυάσει το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα με γκολ στο 8ο λεπτό.

Ο Σουηδός, με κεφαλιά, έδωσε έτοιμο γκολ στον Μουμπάρακ Γουακάσο και ο Γκανέζος απλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 36′.

Κι από προσπάθεια του Μπεγκ άρχισε και το 3ο γκολ του Παναθηναϊκού: Στο 74′ ο Σουηδός άνοιξε την μπάλα στο Μέστο, που με συρτή σέντρα έδωσε το γκολ στον Σεμπάστιαν Λέτο, που σκόραρε σε ρυθμό προπόνησης.

Ο Λεντέσμα με την ηρεμία και την εμπειρία του, δείχνει να έχει βρει ιδανικό παρτενέρ το τρεχαντήρι Ζέκα στα αμυντικά χαφ, ο Μέστο προπάντων, και ο Χουλτ ανεβοκατέβαιναν από τα άκρα της άμυνας, ο Λουντ έκανε αθόρυβη δουλειά σε θέση πίσω από τον Μπεργκ ενώ οι Γουακάσο και Ιμπάρμπο, είχαν πολλή διάθεση να δείξουν πράγματα.

Και το πιο σημαντικό για τον αποψινό Παναθηναϊκό είναι ότι δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο, αποτέλεσμα της εξαιρετικής λειτουργίας για πίεση και δημιουργία, στοιχεία που ήρθαν μέσα από τη διάθεση, έως το τελευταίο λεπτό.

ΓΚΟΛ: 8′ πέν. Λεντέσμα, 37′ Γουακάσο, 74′ Λέτο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 7′ Μαχαίρας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Λεβαδειακός (Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Ουόν, Μαχαίρας (46′ Καραχάλιος), Γιακουμάκης (82′ Παππάς), Μάντζιος, Μπαλγκαζουανί (65′ Βασιλείου), Ζεζίνιο, Μουλόπουλος, Καλτσάς.

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Χουλτ, Λεντέσμα (77′ Βιγιαφάνες), Ζέκα, Γουακάσο, Λουντ (66′ Λέτο), Ιμπάρμπο (87′ Εμποκού), Μπεργκ.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της σημερινής μέρας στη Σούπερ Λίγκα

ΑΟΚ Κέρκυρα – Πλατανιάς 0-1 (11’ Γιακουμάκης)

Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης (24’, 57’ Φούντας, 51’ Ανσαριφάρντ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ