aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Πάτησε» τον Αστέρα ο Ολυμπιακός!

Όλα κρίθηκαν πολύ νωρίς. Στην πιο εύκολη νίκη του για φέτος έφτασε στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός, αφού ουσιαστικά «κλείδωσε» το «τρίποντο» από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Οι Πειραιώτες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο το γρήγορο γκολ (έχοντας στο 1’ την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη, που κόπηκε για οφσάιντ στον Μασούρα), που θα έβγαλε την πίεση από πάνω τους και τα κατάφεραν, αφού, αυτήν τη φορά, πέραν των φάσεων είχε και αποτελεσματικότητα. Κόντρα σε έναν αντίπαλο, που βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα και που η άμυνά του… έμπαζε πολύ. Ακόμα και πριν την αποβολή.

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες είχαν βάλει γερές βάσεις για τη νίκη, με τον Μασούρα να κάνει σωστά ό,τι δεν κατάφερε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα την Τετάρτη. Ολοκληρώνοντας πετυχημένα τη φάση με σκαστό σουτ, έπειτα από γύρισμα (του Σουντανί αυτήν τη φορά) από τα δεξιά. Με την άμυνα των γηπεδούχων να είναι σε ανισορροπία, ο Καμαρά βρήκε αριστερά (και μακριά από το πεδίο δράσης του) τον Ελ Αραμπί, που έβγαλε τον Ποντένσε απέναντι από τον Παπαδόπουλο και με ψύχραιμο (κάτι που δεν συνηθίζει) πλασέ έγραψε το 2-0 στο 9ο λεπτό. Όλα έγιναν πολύ πιο απλά (και παρά πολύ ανησυχητικά για την κατάσταση του Γκιγέρμε) στο 16’. Όταν ο Πασαλίδης με πολύ σκληρό φάουλ τραυμάτισε τον Βραζιλιάνο μέσο και δικαιολογημένα αντίκρισε την κόκκινη.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός, που ούτως ή άλλως κυριαρχούσε, έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και σχεδόν σε κάθε κατεβασιά δημιουργούσε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και φάσεις. Ενώ ο Αστέρας, που ήταν σε… αποσύνθεση, απείλησε μόνο με τον Μπαράλες στο 30’, αλλά ο Αργεντινός φορ είδε τον Σα να διώχνει στο δυνατό σουτ που έπιασε, μετά την κακή εκτίμηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Ο Ελ Αραμπί (σε φάση που ξεκίνησε από δικό του κλέψιμο) έσκαψε την μπάλα για το 0-3 στο 34’ μετά την πάσα του Σουντανί, ενώ στο 44’ με σκαστή κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ραντζέλοβιτς.

Παρά το γεγονός ότι ακολουθεί άλλο ματς σε λίγα 24ωρα, οι Πειραιώτες δεν έριξαν πολύ τις στροφές και παίζοντας πάρα πολύ απελευθερωμένα, εμφανίστηκαν παραγωγικός και στο δεύτερο μέρος. Έχοντας Μασούρα και Σουντανί με ανεβασμένο ηθικό, αλλά και τον Ραντζέλοβιτς να κάνει καλή εμφάνιση μετά από καιρό συνέχισε να είναι παραγωγικός, αλλά, φυσικά, όχι τόσο όσο στο πρώτο μέρος. Διότι, θα έπρεπε να κρατήσει δυνάμεις για την Τετάρτη, αλλά και ούτως ώστε να μειώσει τις πιθανότητες για επιπλέον ζημιά, μετά τον τραυματισμό του Γκιγέρμε και τις ενοχλήσεις στον Ποντένσε.

Ο Αλγερινός δεν ανταμείφθηκε για την καλή του απόδοση, αφού στο 64’ ο Παπαδόπουλος έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στην κεφαλιά του, ο Μπουχαλάκης έπιασε γλυκό σουτ εκτός περιοχής στο 68’ και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Σκόρερ δεν έγινε ο Σουντανί, αλλά ήταν δημιουργικός και στο 72’ σέρβιρε για τον Μασούρα που με προβολή νίκησε τον Παπαδόπουλο. Κάπου εκεί άρχισε να κατεβάζει ταχύτητα η ομάδα του Πειραιά, αφού και ο Γκερέρο δεν κατάφερε σκοράρει με γυριστό σουτ στο 75’, με αποτέλεσμα να γίνει διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο τέταρτο.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Καπίγια, Μουνάφο (65′ Άνχελ), Ιγκλέσιας, Λουίς Φερνάντεθ, Μπαράλες (46′ λ.τρ. Μπόρχα Φερνάντεθ) & Μαρκ Φερνάντεθ (21′ Βαλιέντε).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγιέρμε (17′ λ.τρ. Μπουχαλάκης), Ποντένσε (37′ λ.τρ. Ραντζέλοβιτς), Σουντανί, Μασούρας και Ελ Αραμπί (65′ Γκερέρο).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ