aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πασάδες ήταν οι… Αρκάδες!

Σερί ήταν και πάει! Ο Αστέρας Τρίπολης… μιμήθηκε την περσινή του εμφάνιση και πέρασε για διαδοχική χρονιά από τους «Ζωσιμάδες» με το ίδιο σκορ (2-1) αλλά και με ανατροπή επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με γκολ του Ζάιρο αλλά είδαν τους Φαρίνια και Μάσα (είχε περάσει δευτερόλεπτα νωρίτερα στο ματς) να φέρνουν «τούμπα» το παιχνίδι και να τους ανακόπτουν το σερί των τριών νικών που είχαν.

Το ματς

Καλύτερο ματς περιμέναμε, σίγουρα! Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά πέραν δύο καλών ευκαιριών που είχε ο Μαμπουλού, δεν υπήρξε κάτι άλλο το αξιοσημείωτο. Με τη συμπλήρωση 5 λεπτών και έπειτα από ωραία ανάπτυξη των γηπεδούχων, ο Ζάιρο σέντραρε από τα αριστερά αλλά ο Μαμπουλού έστειλε τη μπάλα με προβολή ελάχιστα άουτ.

Ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας αλλά ο ΠΑΣ αμυνόταν εξαιρετικά και δεν επέτρεπε στους Αρκάδες να πλησιάσουν τα καρέ του Περιστερίδη. Μάλιστα, οι Ηπειρώτες παίζοντας με το κλασσικό τους στιλ προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους φιλοξενούμενους. Στο 22ο λεπτό, ο Μπουκουβάλας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μαμπουλού την κεφαλιά λίγο έξω από την μικρή περιοχή αλλά δεν σημάδεψε γωνία, στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του Ντοναρούμα. Αυτή η ευκαιρία ήταν η καλύτερη αλλά και η τελευταία για το πρώτο μέρος, που δεν είχε καλό ρυθμό. Μοναδικό αξιοσημείωτο στο δεύτερο μισό του πρώτου 45λεπτου, οι πολλές αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Σταύρου Τσουκαλά που επέστρεψε στους «Ζωσιμάδες» για πρώτη φορά ως αντίπαλος!

Τα όσα είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, σίγουρα δεν μας προϊδέαζαν για όσα θα συνέβαιναν στην επανάληψη! Ο ΠΑΣ μπήκαν πολύ δυνατά και προειδοποίησαν στο 58’. Ο Κούτρης έκανε τη σέντρα, ο Μαμπουλού την κεφαλιά-ψαράκι αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα, πάντως, ο Ζάιρο δεν μιμήθηκε τον συμπαίκτη του και βρήκε εστία! Μετά το κόρνερ του Κοζορώνη, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός πήδηξε ψηλότερα από όλους και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Ωστόσο, όσοι είχαν δει το περσινό ματς των δύο ομάδων στους «Ζωσιμάδες» πρέπει να κράταγαν μια… πισινή! Και είχαν δίκιο. Οι Αρκάδες σε ένα πεντάλεπτο «φωτιά» πέτυχαν δύο τέρματα και έφεραν τούμπα το ματς. Αρχικά, στο 72’ ο Φαρίνια με κεφαλιά νίκησε τον Περιστερίδη και στο 77’ ο Μάσα, που είχε περάσει δευτερόλεπτα πριν στον αγωνιστικό χώρο, έκανε το 2-1 για τον Αστέρα με τον ίδιο τρόπο! Οι Ηπειρώτες έμοιαζαν σοκαρισμένοι από την ανατροπή, δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Ντοναρούμα μέχρι το φινάλε και είδαν τον Αστέρα να τους βάζει στοπ στο σερί τριών νικηφόρων αναμετρήσεων!

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας (79’ Καρανίκας), Λίλα, Κοζορώνης (76’ Βιδάλ), Κούτρης, Ζάιρο, Μαμπουλού, Κόντε (55’ Γιάκος).

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Σκόνδρας, Δώνης, Γαρουφαλιάς.

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Ευαγγέλου (64’ Κυριακόπουλος), Χαμντανί, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Καλτσάς, Νίκο Φερνάντες, Τσιλιανίδης (76’ Μάσα), Φαρίνια (86’ Ιωαννίδης).

Στον πάγκο: Κοσίτσκι, Κώτσιρας, Σέφι, Ντουντού.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθήνας)

Γήπεδο: «Οι Ζωσιμάδες»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ