aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Παραπάτησε πριν το Γολγοθά η ΑΕΚ

Μια μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει τέσσερις βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και οκτώ από τον Ολυμπιακό με τη συμπλήρωση του 1/5 του πρωταθλήματος βάζοντας από νωρίς γερό θεμέλιο τίτλου έχασε η ΑΕΚ γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Αντ’ αυτού, η «Ένωση» κινδυνεύει να χάσει την κορυφή κάτω από τα πόδια της, αν απόψε ο Πανιώνιος περάσει νικηφόρα από τη Λαμία.

Η έλλειψη ενέργειας, λόγω των συνεχών δύσκολων αγώνων και των περιορισμένων επιλογών λόγω τραυματισμών, καθώς επίσης και το άκαιρο και λανθασμένο rotation του Μανόλο Χιμένεθ οδήγησαν τους «κιτρινόμαυρους» σε μία απρόσμενη απώλεια. Η επιλογή του Ανδαλουσιανού προπονητή να παρατάξει το αποδεδειγμένα αναποτελεσματικό 4-3-3 και μάλιστα χωρίς κλασικό εξτρέμ (τέσσερις ακραίοι, Χριστοδουλόπουλος, Κλωναρίδης, Πατίτο και Τρίστασον έμειναν στον πάγκο), η εμμονή του σε παίκτες που είναι κατ’ επανάληψη κατώτεροι των περιστάσεων (Αϊντάρεβιτς, Βινίσιους), η διατήρηση του φορμαρισμένου Λιβάγια στον πάγκο και το αχρείαστο ρίσκο με τη χρησιμοποίηση του εκτός ρυθμού Τσιντώτα αντί του σταθερού Ανέστη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να έρθει αυτή η ήττα.

Μπορεί η ΑΕΚ να φτάνει στη διακοπή του πρωταθλήματος όντας μπροστά από τους βασικούς ανταγωνιστές της για τον τίτλο, μπορεί να περιμένει πολλές επιστροφές (άμεσα οι Σιμόες, Λόπες, Λαμπρόπουλος, Γιακουμάκης, Τσιγκρίνσκι, Κονέ, Τσόσιτς και σε ένα μήνα ο Μπάρκας), ωστόσο έχει μπροστά της έναν πραγματικό αγωνιστικό Γολγοθά που θα κρίνει πολλά για την πορεία της σε πρωτάθλημα και Europa League. Από την επανέναρξη του πρωταθλήματος και μέσα σε 39 ημέρες η «Ένωση» θα δώσει οκτώ ματς-«φωτιά».

Αναλυτικά: 

15/10: Ξάνθη-ΑΕΚ
19/10: Μίλαν-ΑΕΚ
23/10: ΑΕΚ-Ατρόμητος (κεκλεισμένων)
29/10: Πανιώνιος-ΑΕΚ
02/11: ΑΕΚ-Μίλαν
05/11: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (κεκλεισμένων)
19/11: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
23/11: ΑΕΚ-Ριέκα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ