aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠαραμένει «καυτός» ο ΠΑΟΚ, συνέτριψε την Σιντ Τρούιντεν

Παραμένει «καυτός» ο ΠΑΟΚ, συνέτριψε την Σιντ Τρούιντεν

Αρέσει πολύ ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα! Ο δικέφαλος του βορρά ήταν για άλλη μια φορά εντυπωσιακός, όπως αποδεικνύει και το τελικό 4-0, με το οποίο… φιλοδώρησε την Σιντ Τρούιντεν, σε φιλικό παιχνίδι στο Βέλγιο.

Μπίσεσβαρ, Αουγκούστο, Ζαμπά, Πέντρο Ενρίκε τα τέρματα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις το παιχνίδι… Για την ακρίβεια, λίγο έλειψε να μην ξεκινήσει καν, αφού μια νεροποντή απείλησε να «τινάξει» το φιλικό στον αέρα, αλλά ευτυχώς το μόνο που συνέβη ήταν να καθυστερήσει η έναρξη του αγώνα. Δυστυχώς για τους φίλους του δικεφάλου του βορρά, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες οδήγησαν στη ματαίωση της τηλεοπτικής κάλυψης μέσω του PAOK TV…

Παράλληλα, επιπλέον προβλήματα αντιμετώπισε ο Άμπελ Φερέιρα καθώς λίγο πριν τη σέντρα ο Γιαννούλης, ο οποίος προοριζόταν να πάρει θέση στο βασικό σχήμα και συγκεκριμένα στο αριστερό άκρο της άμυνα, ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να παίξει αντί αυτού ο Ροντρίγκο.,

Κατά τα λοιπά, ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε να κάνει πρόβα… βασικών, επιλέγοντας τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο να πλαισιώνουν τον Βραζιλιάνο ακραίο μπακ. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Ντόουγκλας Αουγκούστο και Ελ Καντουρί, με τους Ζαμπά, Μπίσεσβαρ να καλύπτουν τις επιθετικές πτέρυγες και τον Πέλκα να κινείται πίσω από τον μοναδικό κλασικό φορ, Τσούμπα Ακπομ, σε αυτό το 4-4-1-1 του δικεφάλου του βορρά.

Η καθυστερημένη έναρξη του αγώνα μάλλον έκανε τους Θεσσαλονικείς ακόμη πιο… ανυπόμονους, με αποτέλεσμα να μπουν πολύ δυνατά στο ματς και να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων μετά από μόλις 20 λεπτά!

Στο 12’ ο Ζαμπά πραγματοποίησε σέντρα από τα δεξιά βρίσκοντας τον Μπίσεσβαρ και ο Ολλανδός (ανενόχλητος) δεν είχε πρόβλημα να βρει δίχτυα και να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά, ενώ λίγο αργότερα ο Αουγκούστο έδειξε ξανά την ποιότητά του όταν με πλασαριστό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους ο Πορτογάλος προπονητής του ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε στιγμή να ζητά από τους παίκτες του να πιέσουν πολύ ψηλά τους αντίπαλους αμυντικούς, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των Βέλγων και οδηγώντας τους σε πολλά λάθη.

Ουσιαστικά αυτή η πίεση βοηθούσε τους ποδοσφαιριστές του δικεφάλου να έχουν συχνά κατοχή μπάλας, ενώ οι ακραίοι μπακ Μάτος και Ροντρίγκο Σοάρες ανέβαιναν πολύ συχνά, δημιουργώντας διαρκώς κινδύνους για τους Βέλγους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγές προσώπων, όχι όμως και φιλοσοφίας για τον ΠΑΟΚ, που με την σέντρα έφτασε στο 3-0! Ο Μίσιτς (που είχε μπει αντί του Αουγκούστο) έκλεψε την μπάλα, οι Πέλκας, Ζαμπά έκαναν το «ένα-δύο» και ο Βραζιλιάνος από κοντά με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το γκολ.

Μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Φερέιρα προχώρησε σε πολλές αλλαγές, με αποτέλεσμα ο δικέφαλος του βορρά να χάσει τη συνοχή του, αλλά ταυτόχρονα ο Πορτογάλος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι λεγόμενοι μη βασικοί, με τον Μίσιτς να είναι εκείνος που ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις του προπονητή του, κάνοντας πολύ ουσιαστικό παιχνίδι στη μεσαία γραμμή.

Περίπου εννιά λεπτά πριν το τέλος ο Πέντρο Ενρίκε ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ μπήκε στην περιοχή από αριστερά, ανατράπηκε από αντίπαλο αμυντικό και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, βάζοντας έτσι το «κερασάκι στην τούρτα» της αναμέτρησης!

Οι επιλογές του Φερέιρα στον ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης (60’ Μελίσσας), Μάτος (60’ Στοχ), Βαρέλα (60’ Χατζηισαΐας), Κρέσπο (60’ Μιχαηλίδης), Ροντρίγκο, Αουγκούστο (46’ Μίσιτς), Ελ Καντουρί (60’ Κάτσε), Ζαμπά (60’ Ενρίκε) , Μπίσεσβαρ(46’ Λημνιός), Πέλκας (60’ Ίνγκασον) , Άκπομ (60’ Σφιντέρσκι).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ