aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πανιώνιος για να γουστάρεις!

Τρελαίνει κόσμο με το… καλημέρα ο Πανιώνιος. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έπαιξε για ακόμη ένα ματς εκπληκτικό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα και πέρασε… αέρα από την Ξάνθη (2-0), έχοντας το απόλυτο στο πρωτάθλημα, χωρίς να έχει δεχτεί γκολ. Φοβερό ματς από τον Μασούντ, εξαιρετική αμυντική λειτουργία από τους «κυανέρυθρους», έπαιζε μόνος του για τους γηπεδούχους ο τερματοφύλακάς τους Ζίφκο Ζίφκοβιτς.

Ο Πανιώνιος μπήκε με τα… μπούνια στο ματς και έδειξε ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση! Στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε, στο 5ο λεπτό, ο Μασούντ με εξαιρετική κίνηση και άψογο πλασέ νίκησε τον Ζίφκοβιτς και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Δέκα λεπτά μετά, ο Ανσαριφάρντ άγγιξε το γκολ αλλά ο πορτιέρε της Ξάνθης έδιωξε σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου προήλθε το 2-0. Ο Μασούντ το εκτέλεσε από δεξιά, ο Ρισβάνης νίκησε άπαντες στον αέρα και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Νεοσμυρνιώτες.

Η μοναδική στιγμή που η Ξάνθη έκανε -θεωρητικά- αισθητή την παρουσία της στο ματς ήταν στο 17’ όταν ο Βασιλακάκης βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή αλλά έκανε… άψυχο σουτ και τέσσερα λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν μοναδική ευκαιρία για να πετύχουν κι άλλο γκολ. Από την εκτέλεση φάουλ του Μπεν, ο Ρισβάνης γύρισε τη μπάλα από το δεύτερο δοκάρι, ο Φούντας βρέθηκε προ κενής εστίας αλλά πλάσαρε πάνω στον Ζίφκοβιτς. Οι παίκτες του Πανιωνίου ήταν… φωτιά στις αντεπιθέσεις και απείλησαν ακόμη δύο φορές μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Αρχικά, στο 36’ ο Ζίφκοβιτς «έβγαλε» το πλασέ του Ανσαριφάρντ και στο 41’ ο Φλίσκας έκοψε με τάκλιν το σουτ του Μπεν από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ίδιο ρυθμό με το πρώτο, ούτε τις πολλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες και φυσικά ούτε τα γκολ. Ο Πανιώνιος ήταν αυτός , βέβαια, που είχε πάλι την πρώτη καλή στιγμή, όταν ο Μασούντ βρήκε με ωραία κάθετη τον Ανσαριφάρντ αλλά ο Ζίφκοβιτς που έπαιζε μόνος του για λογαριασμό της Ξάνθης, έσωσε και πάλι την εστία του. Στο 55’ ο Φούντας με ωραία ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια και στο 72’ οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στην επανάληψη αλλά η κεφαλιά του Ράνου πέρασε λίγο άουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Ξάνθη προσπαθούσε να βρει ένα γκολ που θα την έβαζε στο παιχνίδι, όμως η εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Πανιωνίου, δεν τους επέτρεπε να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία του Γιαννιώτη. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους Νεοσμυρνιώτες να παίρνουν σπουδαίο τρίποντο μέσα στα Πηγάδια, να κάνουν το 2/2 στο πρωτάθλημα και παράλληλα να κρατάνε ανέπαφη την εστία τους (5-0).

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Γκιοατά, Αντωνιάδης, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας (65’ Ολαϊτάν), Μπεν (90’ Μασούρας), Μασούντ, Ανσαριφάρντ (83’ Ενγκόγκ).

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Τασουλής, Πατσατζόγλου, Αργυρόπουλος.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου (57’ Τριάδης), Καρασαλίδης, Ντε Λούκας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (46’ Ορφανίδης), Ράνος, Φλίσκας, Λάζιτς (74’ Καμαρά), Νιέτο.

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Χατζητερζόγλου, Κολλαράς, Λισγάρας.

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης

Γήπεδο: «Πηγάδια»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ