aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Πανέτοιμος και με κόσμο

Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για την αποψινή αναμέτρηση με την ΑΕΛ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Η χθεσινή προπόνηση περιλάμβανε προθέρμανση, κορόιδο και εξάσκηση στις στατικές φάσεις.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε τους εξής ποδοσφαιριστές για τη στελέχωση της αποστολής: Βλαχοδήμος, Διούδης, Κουτρουμπής, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ινσούα, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Λουντ, Ρέις, Σιλά, Χατζηγιοβάνης, Μουνιέ, Βιγιαφάνιες, Άλτμαν, Μολίνς, Πίσπας. Ο Ουζουνίδης δεν είναι σε θέση να υπολογίζει στους τραυματίες Τσάβες, Λουτσιάνο, Καμπέσας και Δώνη, ενώ προβλέπεται να διατηρήσει ως σχηματισμό των «πράσινων» το 4-3-3 που επέλεξε για πρώτη φορά απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το προβάδισμα για την 11άδα έχουν ο Βλαχοδήμος για τη θέση του τερματοφύλακα, οι Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος ή Κουτρουμπής, Μολέδο και Χουλτ τετράδα στην άμυνα, οι Σιλά, Κουρμπέλης και Χίλιεμαρκ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, οι Βιγιαφάνιες και Λουντ στα δύο άκρα και ο Μολίνς στην κορυφή της επίθεσης. Η προπώληση των εισιτηρίων και οι υπάρχουσες ενδείξεις καταδεικνύουν ότι στην ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού θα βρίσκεται αρκετός κόσμος, παρά το εργάσιμο της ημέρας, με τους φίλους της ομάδας να έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν ανάλογη ατμόσφαιρα με αυτή του ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δείχνοντας εκ νέου στους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη ότι δεν είναι μόνοι τους και ευελπιστώντας ταυτόχρονα ότι θα τους σπρώξουν προς στην κατάκτηση της δεύτερης συνεχόμενης νίκης τους στο πρωτάθλημα.

Ζέκα: «Στεναχωριέμαι για τον Παναθηναϊκό»

Ο Κάρλος Ζέκα μίλησε για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό αλλά και τη μεταγραφή του που δεν περίμενε να γίνει. Τα σημαντικότερα αποσπάσματα απ’ όσα είπε ο Ζέκα στο «People»:

Για το ότι πήρε την ελληνική υπηκοότητα: «Το είχαμε κουβεντιάσει πριν από καιρό με τον Γιάννη Αλαφούζο, μεταξύ αστείου και σοβαρού. Το ξεχάσαμε για δύο μήνες και μετά από ένα παιχνίδι μού το ανέφερε ξανά. Τότε κατάλαβα ότι μου μιλούσε σοβαρά. Δέχτηκα αμέσως! Έζησα στην Ελλάδα έξι χρόνια και, να σου πω την αλήθεια, δεν περίμενα ότι θα φύγω από τον Παναθηναϊκό. Κάποια στιγμή συνάντησα τον Μίκαελ Σκίμπε και με ρώτησε αν προχωράει το θέμα της ελληνικής μου υπηκοότητας. Μου είπε πως, αν γίνω Έλληνας, θα είναι πιθανό να με καλέσει στην Εθνική. Ήμουν πολύ χαρούμενος. Αγαπώ τόσο την Ελλάδα κι έχω στο μυαλό μου πως θα μείνω στη χώρα όταν τελειώσει η καριέρα μου στο ποδόσφαιρο».

Για την κατάσταση στην οποία έχει έρθει ο Παναθηναϊκός: «Είναι δύσκολο για μένα. Στεναχωριέμαι πολύ όταν διαβάζω τι γίνεται ή μιλάω με τους ανθρώπους εκεί. Ήμουν έξι χρόνια στην ομάδα, ήμουν αρχηγός, έχω δεθεί με όλους και ιδανικά θα ήθελα να τελειώσω εκεί την καριέρα μου. Τόσο μεγάλη ομάδα να περνά τώρα τόσο δύσκολα. Δεν το περίμενα αυτό ποτέ. Υπήρχαν οικονομικά προβλήματα, αλλά παίρναμε πάντα τα χρήματά μας, έστω και με καθυστέρηση. Με τίποτα δεν περίμενα να εξελιχτεί έτσι. Νομίζω πως στο τέλος θα έρθει κάποιος και θα σώσει την ομάδα. Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον. Φεύγοντας από την ομάδα, προσωπικά δεν μου άφησαν οφειλές»

Για το πώς έμαθε ελληνικά: «Όταν ήρθα στην Ελλάδα δεν ήξερα ούτε αγγλικά. Έκανα μερικά μαθήματα για να μπορώ να καταλαβαίνω τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου. Τα ελληνικά, όμως, τα έμαθα στα αποδυτήρια, δεν έκανα καθόλου μαθήματα. Ακουγα πώς μιλούσαν οι γύρω μου, επαναλάμβανα όσα έλεγαν, ρωτούσα τι σήμαιναν οι λέξεις και μάθαινα. Επίσης, όταν οδηγούσα, έβαζα στο ραδιόφωνο σταθμούς που έπαιζαν ελληνικά. Άκουγα Ρέμο, Βέρτη, Αργυρό, που μου αρέσουν πολύ, και προσπαθούσα να μάθω τις λέξεις και την προφορά. Πλέον, συνεννοούμαι κανονικά. Μπορώ και να διαβάζω ελληνικά, όμως δεν μπορώ ακόμα να γράψω. Είναι πολύ δύσκολη γλώσσα, αλλά μου αρέσει. Όσο μιλούσα παραπάνω και με καταλάβαιναν, τόσο περισσότερο χαρούμενος ήμουν. Τώρα στην Εθνική μού κάνουν συνέχεια πλάκα για τα ελληνικά μου, αλλά με βοηθούν και μαθαίνω. Μου λένε το σωστό και βελτιώνομαι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ