aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΠαναθηναϊκός: Σαν σήμερα η πρόκριση στον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ» (vid)

Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα η πρόκριση στον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ» (vid)

Ήταν 28 του Απρίλη του 1971, όταν το «τριφύλλι» έκανε ίσως το πιο σημαντικό βήμα της ιστορίας του και κατάφερε αν και ήταν με την πλάτη στον τοίχο, να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών εκείνης της χρονιάς!

Μετά το εις βάρος του 4-1 από το πρώτο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός ήξερε ότι το ένα εκτός έδρας γκολ έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση, ήταν η ελάχιστη βοήθεια που θα μπορούσε να έχει για τον επαναληπτικό της Λεωφόρου.

Κι όμως… Εκείνη τη μέρα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», η πράσινη σημαία και οι παίκτες του Φέρεντς Πούσκας, έκαναν την τεράστια ανατροπή για να φτάσουν στο 3-0 και να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους και με περίπου 25.000 κόσμο που ήταν στο γήπεδο!

«Θυμάμαι δεν λειτουργούσε τίποτα. Δεν κουνιόταν τίποτα. Όλη η Ελλάδα ήταν στις ασπρόμαυρες τηλεοράσεις. Γιατί ήταν ματς – τελικός. Τελικός στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ευρωπαϊκό θεσμό. Δηλαδή το λέμε τώρα και νομίζουμε ότι είναι απλή υπόθεση. Χαμός στο ίσιωμα, όλη η Ελλάδα θέλει να δει το ματς. 23.000 θέσεις και 3.000 στο κάγκελο οι τζαμπατζήδες.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που μας κέρδισε 4-1. Και έχουμε ένα πάθος εκδικητικό γιατί μας ειρωνεύτηκαν. Και μας λέγανε χαιρετίσματα στην εξουσία. Εμείς περιμέναμε» ανέφερε ο Αντώνης Αντωνιάδης στο ντοκιμαντέρ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα 50 χρόνια από το έπος του «Γουέμπλεϊ» που θα προβληθεί στις 2 του Ιούνη…



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ