aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠαναθηναϊκός: «Πεντάσφαιρος»... με Μπεργκ!

Παναθηναϊκός: «Πεντάσφαιρος»… με Μπεργκ!

Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε 5-0 τη Βέροια στη Λεωφόρο με τους Μάρκους Μπεργκ να πετυχαίνει ακόμη ένα χατ τρικ με την πράσινη φανέλα. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ανέβηκε στην τρίτη θέση και θα περιμένει να δει τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα, πιέζοντας πολύ ψηλά την προβληματική άμυνα της Βέροιας.
Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους έγινε στο 9’, όταν ο Κλωναρίδης, ο οποίος έδειχνε πολύ ορεξάτος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ασίγκμπα θέλησε να διώξει, με τον Εμποκού να μην καταφέρνει να νικήσει τον Λόπεθ.

Η επιθετικότητα των «πρασίνων» συνεχίστηκε και στο 17’ η πίεση απέφερε καρπούς, όταν η σέντρα του Βιγιαφάνες χτύπησε στο χέρι του Μίλιεβιτς και ο διαιτητής χωρίς καθυστέρηση έδειξε την άσπρη βούλα.

Από εκεί ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ ευστόχησε και έγραψε το 1-0.

Το επόμενο τρίλεπτο ήταν «φωτιά» για τους γηπεδούχους, με τη Βέροια να δείχνει σε πλήρη αποσύνθεση.

Στο 20΄το γκολ του Κλωναρίδης ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ και στο επόμενο λεπτό ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού βρήκε τον Σουηδό και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0.

Η Βέροια έκανε αισθητή την παρουσία της στο 31΄, αλλά το σουτ του Κάλβο πέρασε άουτ.

Οι «πράσινοι» μετά από ένα ήρεμο δεκάλεπτο «ξύπνησαν» ξανά και στο 37’ κέρδισαν και πάλι πέναλτι μετά από χέρι του Αντονιάν αυτή τη φορά. Ο Μπεργκ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, γράφοντας το 3-0.

Η Βέροια η οποία δεν μπορούσε να ακολουθήσει σε κανένα σημείο το ρυθμό του αγώνα έκανε πολλά λάθη και στο 41΄ο Χατζηγιοβάννης , ο οποίος είχε περάσει λίγο πριν στο παιχνίδι αντί του Εμποκού, πάσαρε κάθετα προς τον Μπεργκ και ο Σουηδός με ψύχραιμο πλασέ σκόραρε για το 4-0, κάνοντας άλλο ένα χατ τρικ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Ουζουνίδη άφησαν το πόδι από το γκάζι και στ 54΄η Βέροια έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Σαρπόνγκ τράνταξε το δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Η απάντηση του «τριφυλλιού» ήταν άμεση και στο 57’ ο Βιγιαφάνες ευνοήθηκε από τις κόντρες και πλάσαρε, βάζοντας το πέμπτο γκολ για την ομάδα του.

Με το παιχνίδι να έχει κριθεί, ο ρυθμός έπεσε πολύ και η τελευταία καλή ευκαιρία έγινε στο 63’, με την κεφαλιά του Λέτο να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Λόπεθ.

ΣΚΟΡΕΡ: 18’, 39’, 41’ Μπεργκ, 21’ Κλωναρίδης, 57’ Βιγιαφάνες

ΔΟΚΑΡΙΑ: 54’ Σαρπόνγκ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 42’ Λουντ – 38’ Αντονιάν, 61΄Λινάρδος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  (Ουζουνίδης): Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Κουρμπέλης, Ευαγγέλου, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Λουντ (72’ Ρέις), Ζέκα, Εμποκού (28’ Χατζηγιοβάννης), Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης, Μπεργκ

ΒΕΡΟΙΑ (Ντόστανιτς): Λόπεζ, Ασίγκμπα, Κάλβο (71’ Μαυριάς), Μίλιεβιτς, Σούλε, Αντονιάν, Σαρπόνγκ, Στόιτσεφ, Κάλι, Λινάρδος (65΄Παπαδόπουλος), Μπαλάφας (46’ Κωνσταντινίδης)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ