aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠαναθηναϊκός: Οι 3+3 αποχωρήσεις και το πλάνο ενίσχυσης

Παναθηναϊκός: Οι 3+3 αποχωρήσεις και το πλάνο ενίσχυσης

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος αναλαμβάνει σήμερα (επισήμως) καθήκοντα στον Παναθηναϊκό, ωστόσο στρώθηκε στη δουλειά από χθες, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Γιάννη Αλαφούζο, πραγματοποιώντας δύο ραντεβού (ένα το μεσημέρι κι ένα το βράδυ) με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, προκειμένου να «τρέξουν»» τον σχεδιασμό του ρόστερ εν όψει Γενάρη. Οι δύο άνδρες ανέλυσαν τα δεδομένα κι έθεσαν τις εξής προτεραιότητες:

1. Οι αποχωρήσεις

Από σήμερα κιόλας ο «Λύμπε» θα ξεκινήσει επαφές με τους μάνατζερ των Ιμπάρμπο, Γουακάσο και Σαμπά, για να προχωρήσει η διαδικασία αποχώρησής τους απ’ την ομάδα. Για τους δύο πρώτους ο Ουζουνίδης είναι ξεκάθαρος πως δεν έχουν πλέον θέση στον Παναθηναϊκό, ειδικά μετά τη στάση τους την παραμονή του αγώνα με τη Λάρισα, ενώ συν τοις άλλοις θα ελευθερώσουν θέσεις ξένων. Για τον Ιμπάρμπο υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες, με τελευταία την τουρκική Καϊσερίσπορ, που έχει κάνει ήδη επαφή με την Κάλιαρι για να τον αποκτήσει με δανεισμό. Για τον Γουακάσο υπάρχει ανοικτή πόρτα απ’ τη Λας Πάλμας για δανεισμό, με τον Παναθηναϊκό να επιδιώκει να μπει σε ένα ενδεχόμενο deal και οψιόν αγοράς του. Με τον δε Σαμπά έχει γίνει ήδη προεργασία και η αποδέσμευσή του δείχνει πολύ πιο εφικτή. Σε δεύτερο χρόνο θα γίνουν συζητήσεις και με τους μάνατζερ των Λεντέσμα, Ιβανόφ, Ρινάλντι. Για τον Βούλγαρο υπάρχει πρόταση απ’ την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, η οποία προς το παρόν δεν καλύπτει όλο το συμβόλαιό του, αλλά το θέμα είναι ανοικτό.

2. Ενίσχυση σε τρεις χρόνους

α)Ο Ουζουνίδης καίγεται σε πρώτη φάση για τέσσερις μεταγραφές παικτών που θα προορίζονται για βασικοί.

-Η πρώτη κίνηση θα είναι το «6άρι», με τον Δημήτρη Κουρμπέλη του Αστέρα να είναι πρώτο όνομα στη λίστα. Οι δε πληροφορίες αναφέρουν πως -παρά τα όσα διαρρέει ο Αστέρας για αξιώσεις 1 εκατ. ευρώ- οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι αρκετά προχωρημένες και η κουβέντα που γίνεται αυτήν τη στιγμή αφορά ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ (το οποίο προσπαθεί να ρίξει κι άλλο ο Παναθηναϊκός), συν ποσοστό μεταπώλησης 30%. Υπάρχει η πίστη πως η μεταγραφή θα προχωρήσει και ο Κουρμπέλης θα είναι στη διάθεση του Ουζουνίδη απ’ την 1η Ιανουαρίου!

-Για τον επιθετικό, η πρώτη επιλογή του Ελληνα τεχνικού είναι ο Ανσαριφάρντ, τον οποίο «ψήνει» ο ίδιος προκειμένου να τον ντύσει στα πράσινα, προλαβαίνοντας τον Ολυμπιακό. Υπάρχει καλός δίαυλος επικοινωνίας με τον Ιρανό μάνατζέρ του και είναι η πρώτη επιλογή για την επίθεση. Πολύ δυνατά «παίζει» πλέον (και) το όνομα του διεθνούς Σουηδού φορ της Ράντερς, Μίκαελ Ισακ, ο οποίος βρέθηκε κοντά στο «τριφύλλι» και το περασμένο καλοκαίρι (πριν κλείσει ο Ρινάλντι). Ο Εβρίτης τεχνικός τον έχει «τσεκάρει», έχει απόλυτα θετικές εκθέσεις από Χένρικσεν, Νίλσον κι έχει δώσει το πρώτο «ΟΚ», γνωρίζοντας πως μένει ελεύθερος το καλοκαίρι απ’ την ομάδα της Δανίας. Πρώτα όμως σκοπεύει να περιμένει τις εξελίξεις με τον Ανσαριφάρντ και να αδειάσει βεβαίως θέση ξένου για τον Ιρανό.

-Για το «δεκάρι», υπάρχει στην κορυφή της λίστας η περίπτωση του Μασούντ (για τον οποίο ο Πανιώνιος αξιώνει 250.000 ευρώ), ωστόσο εξετάζονται παράλληλα και προτάσεις του Ρότσα απ’ την Αργεντινή και των Χένρικσεν, Νίλσον από Κεντρική Ευρώπη και Σκανδιναβία.

-Κίνηση θα γίνει και για ακραίο επιθετικό, δεδομένης της επικείμενης αποχώρησης του Γουακάσο αλλά και της απουσίας του Εμποκού στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής για περίπου έναν μήνα.

β)Εφόσον κλείσουν οι βασικές επιλογές, θα εξεταστούν με μεγαλύτερη ηρεμία (κι ανάλογα πάντα με τα οικονομικά δεδομένα) περιπτώσεις παικτών που θα είναι εναλλακτικές (σε πρώτη φάση) στο ρόστερ. Στην κατηγορία αυτήν ανήκει ο Γιώργος Γιακουμάκης του Πλατανιά που ενδιαφέρει ζωηρά τους «πράσινους» (έχει ρήτρα 300.000 ευρώ), ο Πέτρος Ορφανίδης της Ξάνθης και ο Γιώργος Σαραμαντάς του Ηρακλή (αριστερός μπακ, έχει καταθέσει ήδη προσφυγή και μένει ελεύθερος).

γ) Από εκεί και πέρα, θα «τρέξει» από τώρα και το αρχικό πλάνο ενίσχυσης για το καλοκαίρι, με παίκτες που μένουν ελεύθεροι και μπορούν να κλείσουν απ’ την 1η Ιανουαρίου, όπως ο Γιάγια Μπανανά του Πλατανιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ