aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΕλληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΠαναθηναϊκός: «Κλείδωσε» την πρόκριση με γκολ και ασίστ του Κολοβού

Παναθηναϊκός: «Κλείδωσε» την πρόκριση με γκολ και ασίστ του Κολοβού

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδύασε ο Παναθηναϊκός απόψε στο ΟΑΚΑ, με τη δεύτερη νίκη του επί της Παναχαϊκής αυτή τη φορά με 2-0 και την πρόκρισή του στους «16» του Κυπέλλου, έχοντας ταυτόχρονα το άκρως θετικό πρόσημο της συμμετοχής πολλών νεαρών παικτών από την ακαδημία του.

Συν τοις άλλοις, ο Κολοβός (γκολ και ασίστ), ο Μπεκ (πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο), ο Καμπετσής (έτερος σκόρερ), αλλά και ο σταθερός Νούνες (τόσο ως κόφτης όσο και ως στόπερ) υπήρξαν έξτρα  «πράσινα» κέρδη από την αποψινή βραδιά.  Το σκορ του πρώτου αγώνα στην Πάτρα (3-1) έδωσε την ευκαιρία στον Γιώργο Δώνη να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά, αλλά και να κάνει δοκιμές στην ενδεκάδα.

Στο αρχικό σχήμα υπήρξαν τέσσερις παίκτες από την ακαδημία οι: Αποστολάκης (20), Μαυρομμάτης (22), Ζαγαρίτης (18), Σερπέζης (18), ενώ στο 38’ προστέθηκε ο Αλεξανδρόπουλος (18) μετά την αναγκαστική αλλαγή του Κολοβέτσιου και στο 63’ ο Βαγιαννίδης (18)! Ντεμπούτο στην 11άδα έκανε ο Ούφε Μπεκ που έχει ταλαιπωρηθεί πολλάκις από τραυματισμούς, ενώ την παρθενική τους συμμετοχή έκαναν οι Ζαγαρίτης, Σερπέζης και Βαγιαννίδης.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του ρυθμού και την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά του ματς και προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τους Αποστολάκη και Μπεκ. Ο Δανός εξτρέμ ήταν ο πιο δραστήριος «πράσινος», ανέλαβε όλες τις στατικές φάσεις με καλά χτυπήματα και είχε συμβολή στις περισσότερες θετικές ενέργειες της ομάδας του. Θετική ήταν και η παρουσία του Αποστολάκη από τη συγκεκριμένη πτέρυγα, ενώ αρκετά επιτυχημένα ανεβάσματα είχε και ο έτερος μπακ της πλευράς, Ζαγαρίτης.

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού αφορούσε τη μη εκμετάλλευση των στατικών φάσεων, αλλά και το αμυντικό τρανζίσιον, μια και η Παναχαϊκή είχε σαφές πλάνο να βγει σε κάθε ευκαιρία γρήγορα στην αντεπίθεση και σε κάποιες περιπτώσεις κατάφερε να δημιουργήσει απειλή παρότι αυτό δεν αποτυπώνονταν στη στατιστική του πρώτου ημιχρόνου (10-1 οι τελικές, 73-27%)

Στο δεύτερο ημίχρονο, το γκολ του Κολοβού (πρώτο του στον Παναθηναϊκό, που τόσο πολύ το έψαχνε για ψυχολογικούς λόγους), απλοποίησε το θέμα της πρόκρισης, ενόσω ο Βαγιαννίδης έδειξε με το καλησπέρα (ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς) πτυχές του ταλέντου του βγάζοντας με κάθετη πάσα τον Καμπετσή τετ α τετ με τον τερματοφύλακα. Η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά στο 71’ ο Καμπετσής πήρε ρεβάνς και έκανε το 2-0 με σκαφτό πλασέ από πάσα του Κολοβού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ