aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠαναθηναϊκός - Δώνης: Η αμφίδρομη ρήτρα και οι οφειλή των 740.000 ευρώ

Παναθηναϊκός – Δώνης: Η αμφίδρομη ρήτρα και οι οφειλή των 740.000 ευρώ

Λίγο πριν την έναρξη των play-off στις 7 Ιουνίου ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, ενημέρωσε τον προπονητή των πρασίνων, Γιώργο Δώνη, ότι η συνεργασία τους θα λάβει τέλος στην ολοκλήρωση της σεζόν, με επιστολή που του έστειλε στις 21:20 της Παρασκευής (29/5).

Το ύφος της επιστολής ήταν ευγενικό και μέσω αυτής τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην ομάδα, σημειώνοντας παράλληλα πως «η συνεργασία τίθεται εν αμφιβόλω μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα».

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε περίοδο αναταραχής λίγες μέρες πριν την επιστροφή στη δράση, ενώ πλέον έρχονται σε πλάνο οι οικονομικές λεπτομέρειες του επερχόμενου διαζυγίου. Το συμβόλαιο του Δώνη είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και εμπεριέχει αυτό που ονομάζεται αμφίδρομη ρήτρα. Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός αν απολύσει τον 50χρονο τεχνικό θα πρέπει να καταβάλλει το 50% του εναπομείναντος συμβολαίου. Και εάν ο Δώνης αποχωρήσει με δική του θέληση θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό «ποινής» που αντιστοιχεί ξανά στο 50% του εναπομείναντος συμβολαίου.

Επιπλέον, η πλευρά του προπονητή του Παναθηναϊκού ισχυρίζεται ότι υπάρχει οφειλή 300.000 ευρώ, η οποία έχει συμφωνηθεί να μετακυλήσει ώστε να μην υπάρξει ζήτημα με την αδειοδότηση.

Με δεδομένο πως η αμοιβή του Δώνη για την επόμενη σεζόν είναι 880.00 ευρώ, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να καταβάλλει συνολικά το ποσό των 740.000, αν ο Έλληνας προπονητής ζητήσει να τηρηθούν στο ακέραιο οι όροι του συμβολαίου του,
Προφανώς όλα αυτά θα αποτελέσουν ζητούμενο εργασίας για τους δικηγόρους των δύο πλευρών όταν θα έρθει η ώρα για να βρεθεί η χρυσή τομή για το «διαζύγιο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ