aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Πάγωσε» τον Ηρακλή ο Αστέρας!

Μεγάλη ευκαιρία να ανασάνει βαθμολογικά έχασε ο Ηρακλής. Ο Αστέρας βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο «Καυτανζόγλειο» όμως με γκολ του Μπέρτου στο 89’ απάντησε 1-1 και στέρησε το τρίποντο από τον «Γηραιό».

Όμορφο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη με τις δύο ομάδες να κυνηγούν τη νίκη. Ακόμη καλύτερος ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να έχουν δύο δοκάρια.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη άνοιξε το σκορ με τον Κυριακίδη στο 76ο λεπτό, με τον Περόνε (του έβγαλε την ασίστ) να ξεκινάει την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ. Αμφισβητούμενο και το τέρμα του Μπέρτου , καθώς έπειτα από το διώξιμο του Ζιαμπάρη η μπάλα βρίσκει πρώτα στο χέρι κι εν συνεχεία στο πόδι. Σωστά δεν μέτρησε γκολ του Περόνε στις καθυστερήσεις, αφού έκανε χέρι. Τρομερή διπλή επέμβαση του Ντοναρούμα στην… εκπνοή.

Το ματς:

Πολύ όμορφο παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο από τα πρώτα λεπτά. Ενδεικτικό της εικόνας του ματς ήταν το γεγονός πως η μπάλα πήγαινε συνεχώς πάνω-κάτω, αφού καμία από τις δύο ανασταλτικές γραμμές δεν λειτουργούσε σωστά. Μετά από την προσπάθεια του Αστέρα να πιέσει στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Ηρακλής έβγαλε αντίδραση κι άγγιξε το γκολ στο 16ο λεπτό, όταν ο Περόνε νικήθηκε από τον Ντοναρούμα σε τετ-α-τετ.

Σταδιακά ο ρυθμός έπεσε, καθώς τόσο ο Γηραιός όσο και οι Αρκάδες είδαν τα επιθετικά τους ρίσκα να μην τους βγαίνουν και «μαζεύτηκαν» ελαφρώς. Το ματς παίχτηκε κυρίως στο κέντρο, όμως σε αντίθεση με το πρώτο διάστημα του παιχνιδιού οι τελικές «έβγαιναν» με μεγαλύτερη ευκολία. Και οι δύο γκολκίπερ λοιπόν είχαν αρκετή δουλειά, όμως κανένας δεν μπόρεσε να τους νικήσει με το 0-0 να διατηρείται μετά την συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών.

Καλό ρυθμό είχε η αναμέτρηση και μετά την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια για το δεύτερο μέρος. Οι Αρκάδες, παρά την αρχική πίεση που δέχτηκαν, κατάφεραν να πάρουν την μπάλα στα πόδια τους και να μεταφέρουν το παιχνίδι προς την αντίπαλη περιοχή. Η ομάδα του Ελευθερόπουλου κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, όμως της έλειψε η τελική πάσα. Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής έριξε το βάρος στις αντεπιθέσεις, όμως δεν μπόρεσε να αγχώσει ιδιαίτερα τον Ντοναρούμα.

«Φωτιά» πήρε το παιχνίδι στο τελευταίο 20λεπτο. Ο Ηρακλή άγγιξε το γκολ (74’), όμως το σουτ του Λεοζίνιο σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Κυριακίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για τους γηπεδούχους. Ο Περόνε που έδωσε την ασίστ ξεκίνησε την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ. Ο Αστέρας άρχισε με γεμίσματα να φέρνει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή κι ύστερα από μια λάθος εκτίμηση του Χουάντερσον, ο Μπέρτος ευνοήθηκε από την προσπάθεια του Ζιαμπάρη να απομακρύνει και ισοφάρισε στο 89ο λεπτό. Η ομάδα του Παντελίδη έπαιξε τα ρέστα της μέχρι το τέλος, όμως ο Ντοναρούμα με τρομερή διπλή επέμβαση στο 90+7’ της στέρησε το τρίποντο.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Στάμου, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Κούρος (68’ Αγγελόπουλος), Ιντζόγλου, Λεοζίνιο (87′ Βοσνακίδης), Μοντέιρο (75’ Πασάς), Ρούσσος, Περόνε

Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Πασάς, Λάμπρου, Μπαρτολίνι, Λουκίνας

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Γιαννούλης, Μπέρτος, Χαμντανί, Τσουκαλάς (83′ Στανισάβλιεβιτς), Δημούτσος (70’ Ιγκλέσιας), Μάσα, Τσιλιανίδης (61’ Φαρίνια), Ιωαννίδης, Κάλτσας

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Κυριακόπουλος, Κουρμπέλης, Κώτσιρας

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ